Debiut w maratonie w 2009

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
Awatar użytkownika
wysek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 32:34
Życiówka w maratonie: 2:43
Kontakt:

Nieprzeczytany post

josina pisze:nie znam żadnych oficjalnych wyników, byłeś?
Jak bym był to bym nie pytał :)
Obrazek
Biegacz, bloger, trener biegania
PKO
Awatar użytkownika
jakub738
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam,ja dzisiaj w taki ladny pochmurny dzien poszedlem sobie zrobic jakies konkretne wybieganie,wyszlo 25,51 km ze srednia 5,10/km.Musze przyznac ze mimo fatalnych warunkow miejscami sniegu po kolana to sam bieg jakos szybko mi zlecial. Po raz pierwszy od paru tygodni bieglem z mp3 (wszystko przez dziki,ktore upodobaly sobie las w ktorym biegam i ryja jak szalone i troche mam czsami strach biegac zeby sie nie natknac na taka dzicza ferajne).Az boje sie pomyslec jak ten wszystki snieg zacznie topniec co bedzie sie dzialo :bum: Pozdrawiam i zycze powodzenia w realizacji planow biegowych.
Obrazek
bleez
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39:38
Życiówka w maratonie: 3:25:27

Nieprzeczytany post

Jakub to nieżle gzujesz! Ja dzisiaj zrobiłem ok 26,16 km ale ze średnią 6:08/km w tym dwa odcinki specjalne, grzązłem w śniegu jak mały samochodzik.
Awatar użytkownika
jakub738
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Bleez jakos samo tak wyszlo,wyszedlem z zamiarem pobiegac ok 25 km tak zeby oddech byl wyrownany i zebym nie zipal na podbiegach i musze przyznac ze nie patrzylem na czas,teraz jestem ciekaw jak stopnieje snieg jakie beda moje czasy na tych samych dystansach. Moze bieganie w sniegu przynosi efekty :oczko:
Obrazek
elendil1985
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

witam.

Voltaren pomógł. Miałem dzisiaj zrobić 3-4km. Była piękna pogoda poszedłem pobiegać w końcu do lasu. Biegało się super wyszło tego około 7,5km. (7'0")
2,2km - 16:35 (7'33")
rozciąganie
5,3km - 35:35 (6'47")
rozciąganie

A jutro 10km w Gdyni. Wybiera się ktoś??
[url=http://runmania.com/rlog/?u=elendil1985][img]http://runmania.com/f/a0c3688d1943badea960989bf40d702b.gif[/img][/url]
Awatar użytkownika
Kapitan Bomba!
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Josina - gratuluję i zazdroszczę czasu! Dla mnie raczej wynik nieosiągalny.
Dzisiaj biegałem pierwszy raz od wtorku. 14 km, z tym, że po 7 km trochę podkręciłem staw skokowy, akurat było takie nieoświetlone miejsce i okazało się, że były tam pozamarzane, dosyć głębokie koleiny, no i noga się podwinęła, jakoś to rozbiegałem i zrobiłem jeszcze 7 km (czas ogółem 1:15 z kawałkiem) ale jak noga ostygła to trochę spuchła no i boli. Smaruję altacetem i planuję jutro minimum 20 km, fajnie by było 25 zrobić.
fanx
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

witam.....za dwie godzinki debiucik mam w zawodach...10 Gdynska...wiatr wieje silny, śnieg prószy..zima pelna geba...a jednak trema mnie dopadła...300 na starcie przynajmniej cos kolo tego...pozdrawiam
Rapacinho
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ech jak patrzę na te ilości kilometrów co biegacie to jestem coraz bardziej dobity... Ja w piątek wymęczyłem 14km a na więcej po prostu po tym śniegu bym nie dał rady, przerwy spowodowane chorobą i kontuzją swoje zrobiły... Teraz muszę jeszcze bardziej uważać na swoją stopę, a bieganie po śniegu w którym co chwilę są jakieś dołki, nierówności mi nie służy i po 14km czułem znowu ból w stopie. Przyszłaby już wiosna i wreszcie można by sobie normalnie polatać. Na najbliższe dni mam taki plan że dopóki śnieg nie stopnieje nie będę biegał szybko, trudno może będzie na wiosnę brakować szybkości ale wolę to niż żeby miała się jakaś kontuzja teraz mi znowu przyplątać.
Awatar użytkownika
jakub738
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Witam wszystkich.Po wczorejszej 25-tce dzisiaj mialo byc lekkie rozbieganie ok 10 km ale tak wspaniale swieci slonce ze postanowilem dodac pare kilometrow wiecej i wyszlo ok 13. Lekki mroz trzyma,swieci slonce,niebo zrobilo sie niebieskie,chmur jak na lekarstwo nawet juz nie pamietam kiedy ostatnio byla taka pogoda. Ale Wam zazdroszcze dzisiejszego startu w zawodach w Gdyni,biegam tylko po lesie wciaz po tych samych drogach i juz nie moge sie doczekac najblizszych zawodow w Katowicach 15 marca bo czegos w tym samotnym bieganiu jednak brakuje.Pozdrawiam
Obrazek
elendil1985
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Bieg urodzinowy Miasta Gdyni 10km (4x2,5km)

Pierwsze okrążenie wb2, trzy pozostałe wb3. Czas wyszedł niezły 1:01:xx :D
Byłby jeszcze lepszy bo warunki był złe. Wiało i sypało śniegiem. Mimo tego na starcie zjawiło się 500 osób. Trasa była trochę śliska. Generalnie pozytywne wrażenia z tego biegu :)
[url=http://runmania.com/rlog/?u=elendil1985][img]http://runmania.com/f/a0c3688d1943badea960989bf40d702b.gif[/img][/url]
Rapacinho
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Powiało dziś optymizmem jak oglądałem sobie prognozę pogody :) Teoretycznie od jutra ma być już w miarę ok czyli 0-3 stopnie, a od przyszłej niedzieli ma wreszcie przyjść wiosna :) Oby, oby bo dłużej nie wytrzymam, choć wiadomo jak to z tymi prognozami bywa często się wcale nie sprawdzają... Ale teraz jestem optymistą bo słyszałem że i górale mówili o tym że wiosna przyjdzie z początkiem marca i szybko zrobi się ciepło. A ja jutro dalej będę się męczył po tym śniegu, mam nadzieję na około 9km.
Awatar użytkownika
Kapitan Bomba!
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

elendil1985 pisze:Bieg urodzinowy Miasta Gdyni 10km (4x2,5km)

Pierwsze okrążenie wb2, trzy pozostałe wb3. Czas wyszedł niezły 1:01:xx :D
Byłby jeszcze lepszy bo warunki był złe. Wiało i sypało śniegiem. Mimo tego na starcie zjawiło się 500 osób. Trasa była trochę śliska. Generalnie pozytywne wrażenia z tego biegu :)
Pierwszy start w zawodach w życiu? To gratulacje!
Ja dzisiaj 20 km z bolącym stawem skokowym i bolącymi mięśniami brzucha, padającym śniegiem i miejscami, tj. między głównie polami, wiejącym wiatrem w 1:48. Jestem zadowolony. Pół roku temu jak przygotowywałem się do półmaratonu to tydzień wcześniej jeszcze miałem wątpliwości czy dam radę to przebiec a teraz po prostu wstaję z kanapy, wyłączam telewizor, ubieram się i biegnę sobie 20 km. Nie każdy może to poczuć! :hej:
elendil1985
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

jacuś pisze: Pierwszy start w zawodach w życiu? To gratulacje!
Tak dokładnie :D Super uczucie być częścią biegowej rodziny :D Podoba mi się ta cała oprawa startowa. No i medal oczywiście :bum:
jacuś pisze: Pół roku temu jak przygotowywałem się do półmaratonu to tydzień wcześniej jeszcze miałem wątpliwości czy dam radę to przebiec a teraz po prostu wstaję z kanapy, wyłączam telewizor, ubieram się i biegnę sobie 20 km. Nie każdy może to poczuć! :hej:

Dokładnie to jest super. Człowiek się zmienia diametralnie. Jakby mi ktoś kiedyś powiedział, że będę biegał w padającym śniegu i wiejącym wietrze, a do tego cieszył się z tego to bym powiedział, że jest nienormalny :bum:
Awatar użytkownika
piter82
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 40:32
Życiówka w maratonie: 3:22:xx

Nieprzeczytany post

ja w nd 18 km na bieżni, biegnie się troche śmiesznie ale lepsze to niż -15 ktore było rano jak wybierałem sie biegac. w tym bieg ciagły 8 km od 4:30 - 4-50 i 3 minutowki, troche sie zawiodlem bo max predkosc tej bieżni była 3:20 i nie mogłem biegnąć na maxa ;| walnołem tez troche ogolnej rozwojówki przy okazji na siłce :-)
Ciągle do przodu pokonując własne słabości
10k - 40:32 - 05.10 15k - 01:04:39 - 09.10 21,097k - 1:29:57 - 09.10 42,195k - 03:22:36 - 09.09
Mój Blog Aktywni Sportowo
GG 730243
Awatar użytkownika
Jakub Osina
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Dziś rozbieganie po sobotnich zawodach - 11 km w tempie ok. 5:35 min/km

Oficjalne wyniki mam ze Stoczka następujące:
44:15:973 - w klasyfikacji open 29 na 162,
w klasyfikacji M-30 miejsce 7 na 27

zwycięzca przebiegł w 36:32:007 dla porównania ;)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ