Co PUMA na wiosnę....?

Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

airda - jesteś pewna, że moda nie ma nic do rzeczy ?
Właśnie mi się wydaje, że dla Ciebie ma wielkie - przecież Ty się głównie kierujesz w swoich wyborach modą, coolerstwem tego czy innego gadżetu. Choćby Suunto t6 :)

I zastanów się, czy chciałabyś aby twój narzeczony ubierał się tak jak poniżej, ja uważam że to jest nawet ciekawe ale czy Ty byś chciała.? :)

Obrazek
PKO
airda

Nieprzeczytany post

Fredzio, Ty zlosliwa bestyjo ;)
Sunciaka dostalam na urodziny, a darowanemu... wiadomo, ze sie nie zaglada ;) Ale - i tu Cie zaskocze - wlasnie szukuje sie do zmiany i nowego zakupu.
No, kurcze, prawie, ze sie poczulam urazona tym coolerstwem ;) Widzisz, dla mnie wazna jest nie tyle moda, co marka. A to chyba jednak roznica. Zupelnie mnie nie interesuje 'co sie nosi do biegania', ale kto to wyprodukowal, czy zdaje egzamin i jak sie w tym wyglada. A gadzeciarstwo pociaga mnie tylko w wydaniu technicznych nowinek, nie ubran, o! ;)
mi.a
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

proszę się tak nie naśmiewać, bo ja biegam w podobnym zestawie :P wypraszam sobie ;)
Awatar użytkownika
Beauty&Beast
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:45:29
Życiówka w maratonie: 3:42:02
Kontakt:

Nieprzeczytany post

airda pisze: Zupelnie mnie nie interesuje 'co sie nosi do biegania', ale kto to wyprodukowal, czy zdaje egzamin i jak sie w tym wyglada.
I tu się róznimy ;-) Mnie nie interesuje specjalne kto wyprodukował, tylko jak sie nosi i jak wyglada :) A potem wchodzimy na taką cienką linię - co kto lubi :) Ja lubię się wyróżniać :lalala:
Awatar użytkownika
wysek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 32:34
Życiówka w maratonie: 2:43
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Alez ten pan, ktorego pokazal Fredzio na zdjeciu sie wyroznia :bum: tylko, ze negatywnie xD
Ostatnio zmieniony 04 lut 2009, 17:15 przez wysek, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Biegacz, bloger, trener biegania
airda

Nieprzeczytany post

wysek pisze:Alez ten pan, ktorego pokazal Fredzio na zdjeciu sie wyroznia :bum: tylko, ze w negatywnie xD
:hahaha: :hej:
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.

Nieprzeczytany post

Dla mnie to kto daną rzecz zrobił - jakoś tam tez jest ważne, daje to jakąś rękojmię, że fuszerki tam nie ma.

Ale jednocześnie lubię eksperymentować.
Awatar użytkownika
Beauty&Beast
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

FREDZIO pisze:Dla mnie to kto daną rzecz zrobił - jakoś tam tez jest ważne, daje to jakąś rękojmię, że fuszerki tam nie ma.
Niom... i w ten sposób z maratonu w Gdansku przywiozlam sobie dwa ogromne pęcherze by NB, a z Dubaju kontuzję by Asics ;-) (chociaż tu akurat wina jest moja). A wystarczylo zalożyć Pegasusy... (bo Pum w odpowiednim rozmiarze nie mam) ;-)
Fuszerki wychodzą przy noszeniu i uzywaniu ;-)
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.

Nieprzeczytany post

Wątek dotyczy włąściwie PUMY, więc przy okazji napiszę parę słów.
Do wiosny zeszłego roku PUMA wydawała mi sie esencją beznadziei.

Po pierwsze miałem wrażenie, że porzucli sport zupełnie dla jakichs modnych fatałaszków - w sklepach PUMY można kupić przedewszystkim pseudosportowe rzeczy - nie tylko w Polsce, byłem niedawno w Sztokholmie i tam jest to samo.

Po drugie - PUMIE udało się osiągnąć taki status bycia "wypasem" dla kogos kto chce stwarzać wrażenie bycia modnym - taką osentacyjność i jednocześnie skrajność. Nie podoba mi się to i nie chciałbym dostac się do tego trendu. :) Jeżdżę ostatnio częściej pociągiem do domu (zresztą teraz będę musiał jeszczeczęściej bo samochód rozwaliłem) i co chwila widzę jakieś takie "paniusie" chcące wyglądać bardzo modnie ale dla mnie wyglądają tandetnie - i ich punkt wspólny - to skórzana rorebka PUMY. Naprawdę, to jest bardzo częste. A jednocześnie - jestem ostatnio w restauracji i przy stoliku obok siedzi Maciej Zień, jeden z głównych polskich projektantó mody - i poza swoimi modnymi ciuszkami - widzę, że na nogach ma jakieś "dizajnerskie" buty, podchodzę bliżej - PUMA !

Po trzecie - to odejście PUMY od sportu spowodowało, że przestałem utożsamiać ją z dobrymi sportowymi rzeczami.

I kiedy pojawili się wiosną 2008 to odbierałem ich troche napoczątku tak jak gdyby próbowali pakować się nie do swojego ogródka.
Ale zanim mieli okazje pokazać mi cokolwiek ze swoich biegowych rzeczy to musiałem przyznać, że jako jedyni zrobili rzecz w 100% przemyślaną i jedyną wg mnie właściwą. Do promocji biegania zatrudnili znanego (choć nie z długich dystansów) biegacza, uznane nazwisko, jednocześnie osobę która w ostatnich latach siedziała mocno w sportowym marketingu choćby przy oranizacji Pedros Cup - mówię tu o Pawle Januszewskim, Mistrzu Europy z 1998 roku na 400 ppł. To był dla mnie sygnał - że PUMA zabrała się do tego na poważnie.
A potem zobaczyłem model Complete Tenos - i doceniłem że naprawdę robią dobre, ciekawe, inne niż cała reszta rzeczy do biegania.
Nie wiem wprawdzie czy to jest przypadkowe czy nie - tego mi się jeszcze nie udało ustalić - to znaczy dotrzeć do tych ludzi którzy zdecydowali o tym że taka a nie inna jest aktualnie linia PUMY - tzn prostota, minimalizm (np Complete 100 Trail, Betasso) i dobra jakość (Nagór już nie wiem ile km w Infinitusie przebiegał, choć wiem że niektórym jakies nitki z przodu się rozpruwały).
Dlatego po roku przyglądania się PUMIE - stwierdzam Full Respect.
I jak zobaczyłem te proponowane przez PUMĘ biegowe stroje - to patrzę na to teraz inaczej, zrozumiałem że to nie jest tylko "lans", za tym stoją naprawdę ciekawe pomysły. Oni poprostu chcą pokazać, że biegając można wyglądać inaczej, niekoniecznie w sposób do jakiego się przez ostatnie lata przyzwyczailiśmy.

Oczywiście mozna mi zarzuci, że nie jestem obiekwtyny bo PUMA jest u nas reklamodawcą - no jest, nic na to nie poradzę. A w tym rynku sprzętu biegowego trochę już siedzę i zdanie swoje mam.

A - i taka dygresja.
Napisałem że buty PUMY są minimalistyczne.
Ale nie wiem czy wiecie, że pudełka do butów PUMY - są maksymalistyczne :) - przyglądaliście się im kiedyś? Tam jest kilka sugestii co z takim pudełkiem zrobić zamiast wurzucać. :)
To mi się właśnie podoba - zajmowanie się "pierdułkami" w opakowaniu a minimalizm w samym produkcie.
Awatar użytkownika
Beauty&Beast
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

FREDZIO pisze:Oczywiście mozna mi zarzuci, że nie jestem obiekwtyny bo PUMA jest u nas reklamodawcą - no jest, nic na to nie poradzę. A w tym rynku sprzętu biegowego trochę już siedzę i zdanie swoje mam.
A poza tym to ja zaczęłam ;-) A zaczęłam dlatego, ze moj osobisty TZ, który do tej pory bieganie traktował jako uciązliwą formę towarzyszenia swojej małżonce (czyli mnie), od kiedy dostał Betasso, biega jakby więcej i chetniej. A ża ma za tydzien urodziny, to mu chciałam jakieś wiosenne pantofelki kupić..... :hahaha: Nic, poszukam w starej kolekcji, o ile jeszcze jest...
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.

Nieprzeczytany post

No to szkoda, że nie możecie poczekać do wiosny, bo pewnie wtedy będzie więcej.

A, i jakies głosy dostałem że z mojego postu wynika jakgdyby bym był niezadowolony z tego, że PUMA jest reklamodawcą.
Ci którzy odebrali to w ten sposób, należą do tej nieszczęścliwej części społeczeńśtwa której po każdym dowcipie trzeba wstawiac mase uśmieszków, mrugnięć, czyli tak zwanych emotikonów czy innych tekstów w stylu : Buhahaha

Przypomina mi sie historia którą opowiadał ponoć Laurence Olivier.
Że kiedy kręcili film z Merylin Monroe pt ....chyba "Książę i aktoreczka" - nie pamiętam dokładnie - to Merylin miała na planie ze sobą taką asystentkę, która permanetnie tłumaczyła jej ludzkim językiem jak ma się w danej scenie zachować.
Ta historia miała pokazać jaką wg Oliviera beznadzieją aktorką była Monroe, któej wszystko trzeba tłumaczyć łopatologicznie.

Kiedyś Monroe miała zagrać zdziwnienie i nie wiedziała o jakie zdziwnienie chodzi. I jej asystentka (notabene to była siostra Lee Strasberga twórcy The Actors Studio) jej powiedziała:

"- Wyobraź sobie, że jesteś na pustyni, bardzo spragniona, nie piłaś od dawna - i nagle widzisz butelkę CocaColi"

:)

I tak jest z tymi emotikonami.
Notabene podobno Olivier jak w końcu zobaczył ten film to przyznał, że Monroe była od niego aktorsko lepsza.
Awatar użytkownika
Beauty&Beast
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

FREDZIO pisze:No to szkoda, że nie możecie poczekać do wiosny, bo pewnie wtedy będzie więcej.
Na wiosnę to ja mam urodziny :hej:
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.

Nieprzeczytany post

Kiedy ?
Awatar użytkownika
Beauty&Beast
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

:) w maju. między rocznicami Sienkiewicza i Reymonta. W rocznicę Freuda :hahaha:
airda

Nieprzeczytany post

Ja moge juz z prawie czystym sumieniem napisac, ze zakup pum complete trail 100 to byl straszliwy blad.
I wydarzenie to spowoduje, iz prawdopodobnie unikac bede pumy przez dluzszy czas.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ