to by wtedy wiele wyjaśniało
- wtedy możesz sobie robić zdjęcia na imprezie i je rozpowszechniać, ale jak ktoś cię pozwie do "cywilnego" - to już twój problem. Chciałeś być miły, a wyszło jak zwykle. No i też "zgoda organizatora" była by coś warta

Jeśli w regulaminie pojawia się informacja w tym zakresie, to zazwyczaj jest ona sformułowana jakoś tam, że uczestnik wyraża zgodę na wykorzystanie swojego wizerunku dla potrzeb promocji biegu.ssokolow pisze:no właśnie śledził ktoś regulaminy imprez sportowych ? może w nich jest zawarty podpunkt "wyrażam zgodę na publikację mojego wizerunku na zdjęciach z imprezy wykonanej przez firmę wskazaną przez organizatora"
no na pewno z tego ostatniego żądania zbiłbyś kokosy <hahaha>Swoją drogą, to ciekawa jestem co by było, gdybym zażądała od fotobiegu na przykład usunięcia z sieci zdjęć z moim wizerunkiem i podziału zyskiem z ich uprzedniej sprzedaży
Z tego co widzę to używacie także różnego rodzaju kompaktów (COOLPIX L10, IXUS 60), których nie polecam do fotografii sportowej. Jasne tele (dobrze też mieć do tego zoom w komplecie) bardzo się przydaje więc polecam.kura24 pisze: 1) Zastanawiamy się nad sprzętem, nie ukrywam, że na razie fotobieg nie ma żadnej rewelacji Nikony D40, D60 i D80 ze "standardowymi" obiektywami. Na pewno myślimy o zakupie co najmniej jednego tele o f2.8. Co sadzicie o tym, jakie jest wasze zdanie?
Tutaj nie pomogę bo bym zdradził nasze tajemnicekura24 pisze: 2) Szukaliśmy swojego czasu programu do automatycznego rozpoznawania nr startowych (to by znacznie nam wszystkim uprosciło życie) i znalazłem cos takiego: http://www.scenereader.com/ mailowałem tam ale mi nie odpowiedzieli. znacie inne tego typu powiedzmy "OCRy"?
Jak na moje oko to licencja na to oprogramowanie będzie wysoka.kura24 pisze: Ja tam napisze cos o SceneReaderze jak coś będzie więcej wiadomo - narazie milczą.
fotomaraton pisze:Tutaj nie pomogę bo bym zdradził nasze tajemnicekura24 pisze: 2) Szukaliśmy swojego czasu programu do automatycznego rozpoznawania nr startowych (to by znacznie nam wszystkim uprosciło życie) i znalazłem cos takiego: http://www.scenereader.com/ mailowałem tam ale mi nie odpowiedzieli. znacie inne tego typu powiedzmy "OCRy"?
Robótki ręczneFREDZIO pisze:No własnie, zastanawia mnie jak Wy to robicie.
Zgadzam się w całej rozciągłości. Dla FotoMaraton.pl to jest darmowa promocja więc nie mamy nic przeciwko.FREDZIO pisze:No cóż - z drugiej strony robią serwisowi reklamę.