Rozgrzewka przed startem na 5-10 k

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
Awatar użytkownika
bebej
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Buddy pisze:bebej, ja nie pisałem nic o książkach :niewiem:
:
Tak, tak Ty nie pisałeś megalomanie, ale inny megaloman pisał .( po francuzku fonetycznie -mła, nie tła) :oczko:
PKO
Awatar użytkownika
Nagor
Ekspert/Trener

Nieprzeczytany post

Ja nawet w biegu na 800m nie słyszałem o "otwieraniu beztlenu" ; ) To może być rewolucyjna koncepcja treningowa. Tylko tak na chłopski rozum, jak się otwiera, to po biegu chyba trzeba "zamknąć beztlen"? ; )
Awatar użytkownika
bebej
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Skoro juz anegdotycznie sie robi to moze jedna opowieśc kolegi trenera prowadzącego barzdzo zdolnego obecnie juniora - najwazniejszy start w sezonie, Mały Memoriał Janusza Kusocińskiego - chłopak mało doswiadczony, ale niesamowicie szybki. Za chwilę, 2 minuty do startu, bedzie bieg finałowy na 300m, a tu dzieciak leci na złamanie karku przebieżke 100 metrową na maksa. Kumpel widzac to chciał go złapac za spodenki i uratowac resztki ATP - niestety nie udało się, był wolniejszy- chłopak przerznął - pobiegł o sekunde gorzej niz w eliminacjach. Chyba był zbyt otwarty na beztlen, albo go nie zamknał w porę. :oczko:
moosacho
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

W polowie postu bebeja, bylem pewien ze uda sie trenerowi zlapac szczyla za spodenki, ktore zostana mu rece :hejhej:
gg 4817315
Awatar użytkownika
beata
Ekspert/Trener

Nieprzeczytany post

Nagor pisze:jak się otwiera, to po biegu chyba trzeba "zamknąć beztlen"? ; )
No bo jak się otwiera, a nie zamyka, no to potem wychodzi z tego dług tlenowy i po zawodach :hejhej: .
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ