ach te baby!

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
Amber
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

izaA pisze:Kobiety nie wierzą, że mogą biegać :lalala:
Coś w tym jest ;) dlatego zaczęłam od maszerowania ;) dzisiaj kolejny dzień marszu w ramach realizacji 10-tyg. planu. Wczoraj po raz pierwszy zabrałam pulsometr. I jakich ciekawych rzeczy się dowiedziałam.... Tak sobie pomyślałam, że jeżeli uda mi się wykonac zalożony plan to ...poszukam jakiejs imprezy masowej na miarę moich możliwości. To będzie kolejna motywacja :)
PKO
Awatar użytkownika
izaA
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Dokładnie tak, trzeba sobie stawiać kolejne cela i zadania, wtedy trening zaczyna nabierać sensu...dziś namawiałyśmy w telewizji kobitki do biegania, fajnie było...
Awatar użytkownika
piter82
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 40:32
Życiówka w maratonie: 3:22:xx

Nieprzeczytany post

izaA pisze:Dokładnie tak, trzeba sobie stawiać kolejne cela i zadania, wtedy trening zaczyna nabierać sensu...dziś namawiałyśmy w telewizji kobitki do biegania, fajnie było...
pracujesz w TV? której?
Ciągle do przodu pokonując własne słabości
10k - 40:32 - 05.10 15k - 01:04:39 - 09.10 21,097k - 1:29:57 - 09.10 42,195k - 03:22:36 - 09.09
Mój Blog Aktywni Sportowo
GG 730243
Awatar użytkownika
izaA
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Byłam zaproszona w ramach Kobiecego Teamu Biegowego do Pytania na śniadanie, byłyśmy na wizji dziś o 10.10 rano.
Awatar użytkownika
Ulaa
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Ech szkoda, że nie wiedziałam o tym wcześniej bo chętnie bym ten program obejrzała.
Amber
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

tez żałuję..może przewidziana jest jakas powtórka??? a swoją drogą...takie fajne tematy w czasie kiedy ludziska pracują, a po południu albo wieczorem....sami wiecie co podaje nam tv :grr:
Awatar użytkownika
piter82
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 40:32
Życiówka w maratonie: 3:22:xx

Nieprzeczytany post

eee to teraz piszesz że byłaś zaproszona :-)
Ciągle do przodu pokonując własne słabości
10k - 40:32 - 05.10 15k - 01:04:39 - 09.10 21,097k - 1:29:57 - 09.10 42,195k - 03:22:36 - 09.09
Mój Blog Aktywni Sportowo
GG 730243
genzos
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

a moze na ich stronie bedzie jakas powtorka? izaaaaaa.........
Awatar użytkownika
izaA
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Fundacja Maraton Warszawski poprosiła o materiał z nagrania, może uda się coś pokombinować. To nagranie było ustalane wczoraj, wiecie, nie zdążyłam nawet powiadomić wszystkich znajomych, sorki...następnym razem się poprawię. Już się poprawiam, w niedzielę rano 8-9 będzie w TOK FM rozmowa z jedną z nas - Michaliną :ble:
Amber
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

IzaA..

przeczytałam wywiad z Kobiecym Team'em Biegowym :)
http://bieganie.pl/?cat=70&id=1041&show=1

duzo ciekawych informacji i spostrzeżeń..szczególnie odnośnie początków biegania. Ale przede wszystkim rośnie apetyt na bieganie :)
Nie wiem czy muzyka będzie mi przeszkadzać, ale czy mogę prosić o podesłanie linków do muzyki do biegania? :)
Awatar użytkownika
izaA
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Ok, to jest strona DJ ze Stanów, biegającego, sam przygotowuje muzykę do treningów w odpowiednim tempie.
http://www.djsteveboy.com/mixes.html
Jak wejdziesz, to będziesz miała muzykę w różnym tempie, ja wybieram 177 bitów, bo mam drobny krok, mój Piotrek wybiera 158 bitów. Najlepiej wgrać sobie kilka i wybrać najlepsze.
Strona oficjalna, żadnego piractwa. Kawałki są po 60 minut - starczy na początek...muzyka ułożona bardzo w porządku, czasami zdarzy się "zgubienie kroku". Nam bardzo odpowiada. Nie na wszystkie pytania są moje odpowiedzi w wywiadzie, ale to nic, ja biegam z muzyką, kiedy ćwiczę sama i kiedy nie muszę słyszeć sygnałów z zegarka (wtedy to przeszkadza i ciągle muszę zerkać na rękę), czyli, kiedy w programie mam zapisane swobodne wybiegania bez interwałów i przebieżek.

Cieszę się, że projekt jest zachęcający. Zaglądajcie na nasze blogi, komentujcie - to motywuje do pisania dalej. Fundacja zaprasza wszystkie panie chętne do przebiegnięcia półmaratonu do zgłaszania się do projektu, podobno na koniec mają być dodatkowe atrakcje :-) A nagranie ze studia TV ma szansę pojawić się na stronie, czekamy na "odchudzenie".
Amber
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

:) dziękuję :)
pozdrawiam i trzymam mocno kciuki!!!
genzos
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

dawno mnie tu nie bylo, nagly spadek formy, ostatnio biegalam w poniedzialek... . czytam co tu piszecie, przeczytalam tez wywiad z paniami i sciagnelam muzyczke. zobaczymy czy pomoze bo strasznie sie nie wyspalam ufff... nie wiem jak ja dzis pobiegne po tych kilku dniach przerwy, mysle ze pobiegne w nowa trase dla urozmaicenia. dam wam pozniej znac jak bylo!
Awatar użytkownika
izaA
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Czekamy na relację :ble:
genzos
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

a wiec...
bylo okropnie:( chyba ta muzyka nie dla mnie albo jakos nie moge sie do niej dostosowac, albo jakos za wolno albo jakos za szybko. czy jak jest zwolnienie to jest marsz bo ja nie wiem jak to biec w tym rytmie...

po drugie chyba to jest muzyka dla kogos kto biegnie po rownej powierzchni, ja biegne pod gorke i w czasie kiedy jest muzyczka na szybszy bieg to po prostu umieram, gorka znaczy sie nachylenie pod katem jakichs 60 stopni

ostatecznie po 40 minutach padlam, wylaczylam to szatanskie nagranie i truchtalam sobie reszte 5 minut w rytm swojego tuptania i oddechu:)

ale padnieta jestem niemilosiernie. z drugiej strony ciesze sie ze wyszlam z domu pobiegac, nie chcialam robic przerwy

moze ja ne czaje te muzy? ktora wybrac zeby bylo dobrze i jak sie to biega?
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ