Mazowiecki Park Krajobrazowy

Awatar użytkownika
darek284
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Beauty&Beast pisze:O 5.30 kończyłam pierwszy kilometr Potem już było coraz cieplej

Brawo, za taki wyczyn należy się szacunek i uznanie :hej:
Yogi pisze:Ja od 6:00 we środę planuję pławić się na Ochocie, ale chyba nie zapuszczacie się na ten basen?
Nie zapuszczamy się, mamy pod nosem WODNIKA. Ale widziałem, że na Kajki koło kościoła, budują wielki kompleks, będziesz miał Yogi blisko.
Yogi pisze:Eee... wyzwanie to byłoby obecnie robić wybieganie wzdłuż Kościuszkowców w samej tylko szlafmycy
Nie wiem Darku jak urządziliście sobie z Renią lokum, ale współczesna technika grzewcza jest już na całkiem przyzwoitym poziomie. Niezależnie od galopujących mrozów umożliwia utrzymanie względnie stałej temperatury pomieszczenia, w którym się bytuje. Na ten przykład mam tak zrobione, że kiedy wstaję jest tak samo ciepło jak gdybym się kładł. Nie powiem, to mi ułatwia podejmowanie wielu decyzji związanych z porządkiem dnia.
Tak niską temperaturę mamy ustawioną dlatego, że kotom wypada sierść, znudziło nam się ciągle sprzątać. Zamiast zbierania kocich kudłów, mamy czas się sportować.
Yogi pisze:Z resztą nie tak dawno była ta niby łatwiejsza do biegania pora dnia - wieczór, mieliśmy się spotkać w Starej Miłosnej, Rene wpisała w kalendarzyk, ale Twoje udanie się w objęcia Morfeusza rozbiło plan. Przywołuję spotkanie pre-wigilijne, kiedy to ostatecznie pobiegliśmy w trójkę - małżonka ma, Gerard i ja.
Yogi, bardzo chętnie pobiegam z Wami po lasach ościennych, ale godzina, którą proponujesz jest dla mnie za późna. Ja nie robię wyjątków i w objęcia Morfeusza udaję się zawsze o 22:00. Nawet w Sylwestra poszedłem tak spać.:-)
Pozdrawiam,
Darek
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
PiotrekMarysin
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Umieram z ciekawości jak było dzisiaj?? Napiszcie coś.
Niestety dziś tylko basen 1,5km. Ale za to jutro rower. Na poprzedniej sesji przejechałem 40 km, a przemieściłem się w tym czasie o 70 cm. Ruch zauważyłem dopiero po pokonaniu około 0,5 metra. :)
[url=http://team.entre.pl]ENTRE.PL TEAM[/url]
Awatar użytkownika
Renata
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Yogi! pisze:Dziś rajstopa na twarz i robimy pięćsetki, a jutro rajstopy dwie i znów 21.15-21.30 idziemy w las na godzinkę wolnego biegania.
A ja Twą ciszę forumową brałam za brak aktywności biegowej, a tu proszę: jak było na plusie to żaden wyczyn, a teraz im później i większy minus przy gruncie to SM ożywa. Brawa dla późnowieczornej frakcji wyczynowców! O wczesnoporannej nie wspominam, bo już mi słów brak.

Ja z Darkiem i henleyem skromniutką trasę z wydmą (czyli niewiele więcej niż trasa SzM) i marne dobiegi. Żadne tam interwały, skipy, zwyczajny bieg ciągły, no może odrobinka siły na małym odcinku na słabo ubitym śniegu na podbiegu. A poza tym zimno na początku w dłonie, szczypało trochę w nos i uda, potem mi było już tylko ciepło, nawet trochę za ciepło (ilość warstw była odpowiednia, ale jednak ich grubość mocno przesadzona i momentami czułam się jak miś). Śnieg się skrzył i skrzypiał, suche powietrze lekko zatykało, ale można normalnie oddychać i nawet gadać (ja nie zakładałam żadnej osłony na twarz, bo uznałam że warstwa kremu zimowego + to co nie wytarło się z porannego makijażu wystarczy za ochronę :hahaha:). Na koniec oglądaliśmy swoje zaszronione kurtki, a ubranie wokół szyi wyglądało jak spryskane sprayem ze sztucznym śniegiem. :hej:

Dziś przyszła przesyłka z rolkami do roweru, więc będziemy mieć okazję na podobną sesję przemieszczania się.
Pozdrawiam,
Renata
http://renataidarek.blogspot.com/
Awatar użytkownika
Yogi!
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

A ja Twą ciszę forumową brałam za brak aktywności biegowej
Pewien czas temu postanowiłem ponownie skupić się bardziej na bieganiu niż czytaniu i pisanu.
a tu proszę: jak było na plusie to żaden wyczyn, a teraz im później i większy minus przy gruncie to SM ożywa."
Powiedzmy, że jesteśmy poza mainstreamem. ;-)

Emilkę i mnie szron dopadł wczoraj w jeszcze inny, wyżej nieopisany sposób - rzęsy mieliśmy jak u Żaby Moniki z widowiska dla dzieci "Kulfon, co z ciebie wyrośnie?".
Reniu, również kremujemy się, aż tłuszcz skapuje! Lecz pończocha na twarzy służy temu, aby przez wymuszone spowolnienie wymiany powietrza mogło się ono ogrzać w kolektorze dolotowym. Mam taką właściwość, że im szybciej biegnę tym więcej "zdrowego" powietrza potrzebuję, a wczoraj były interwały. ;) Przy dzisiejszym swobodnym bieganiu może nie trzeba będzie się zakwefiać. Jeżeli przed wyjściem będę miał niskie tętno spoczynkowe to zaryzykuję w ogóle nie oddychać i przebiec całość na trochę większym zakwaszeniu. Mogę być tylko lekko mrukowaty.

Darku,
Ja wybieram Ochotę strategicznie: Chodzi mi o to, aby jak najszybciej być w centrum i uniknąć późniejszego przedzierania się przez korki. O Kajki nie słyszałem jeszcze, dzięki. Będzie ciekawa alternatywa dla Wesolandii.
Szanuję Twój rozkład pór snu i czuwania. Na pewno uda nam się jeszcze ościennie spotkać tak, aby głowy nie zaprzątały Tobie myśli o podusi. :)
Kto nie ma w głowie
Ten ma w nogach ;)
Awatar użytkownika
PiotrekMarysin
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Renata pisze:...Dziś przyszła przesyłka z rolkami do roweru, więc będziemy mieć okazję na podobną sesję przemieszczania się.
A cóż to za fajny pojazd?? :) Zdradzisz szczegóły??
[url=http://team.entre.pl]ENTRE.PL TEAM[/url]
Awatar użytkownika
darek284
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Trenażer rowerowy firmy Tacx.

Jacek, wyszła encyklopedia muzyki popularnej Blues, u wydawcy 74 zł + 13 za dostarczenie, a w Empiku 95,50 zł
Pozdrawiam,
Darek
Awatar użytkownika
henley
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

darek284 pisze: Jacek, wyszła encyklopedia muzyki popularnej Blues, u wydawcy 74 zł + 13 za dostarczenie, a w Empiku 95,50 zł
Dzięki za informację Darku, pewnie ją kupię.
pzdr
henley
,,Nie ma litości, zakładników nie bierzemy..."
Awatar użytkownika
henley
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Myślę ,że wreszcie znalazłem coś w swoim archiwum co Ciebie zainteresuje Darku :hej: . Co powiesz na DVD Acustic Alchemy -koncert w St.Lucia?
pzdr
henley
Awatar użytkownika
Renata
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Mrozy spowodowały u mnie lekką apatię do aktywności. O ile jeszcze przy -19 czy -15 byłam skłonna biegać (nożnie i na nartach), przypłacając to co prawda lekkim odmrożeniem czubka nosa, to teraz doznaję dziwnego spadku motywacji. Do tego dochodzi straszna myśl o hardcorowej, jak na moje dotychczasowe przygotowanie (czyli w zasadzie prawie żadne), imprezie biegowej w sobotę na pewnych piaskach (nawet nie chcę wymawiać imienia tej imprezy na głos :ojoj: ).

O wiele bardziej zaś uśmiecha mi się udział w miłym i radosnym przemarszu z lekkimi elementami truchtu po głównych ulicach Warszawy w ramach happeningu na rzecz WOŚP. Zachęcam jednocześnie do licytacji na ten szczytyny cel:
http://zcp-wosp09.blog.onet.pl/

a szczególnie tego przedmiotu, który nie ukrywam jest mi bliski emocjonalnie; ale jeśli ktoś chce mieć w swojej łazience oryginalną biegową ceramikę:
http://aukcje.wosp.org.pl/show_item.php?item=226058
Pozdrawiam,
Renata
Awatar użytkownika
darek284
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

henley pisze:Myślę ,że wreszcie znalazłem coś w swoim archiwum co Ciebie zainteresuje Darku :hej: . Co powiesz na DVD Acustic Alchemy -koncert w St.Lucia?
Poproszę :-)
Pozdrawiam,
Darek
Awatar użytkownika
Deck
Ekspert/Fizjologia

Nieprzeczytany post

Renata pisze:a szczególnie tego przedmiotu, który nie ukrywam jest mi bliski emocjonalnie; ale jeśli ktoś chce mieć w swojej łazience oryginalną biegową ceramikę:
http://aukcje.wosp.org.pl/show_item.php?item=226058
mnie także jest bliski, już zdążyłem zapomnieć, na jaką okoliczność żeśmy nasze talenta wykorzystywali :lalala:
kto biega ten nie lebiega
ENTRE.PL Team
SBBP.waw.pl
Awatar użytkownika
Renata
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ogłaszam drugą Szaloną Maryśkę na sobotę 17.01. Darek niestety pracuje w ten dzień i dlatego mam prośbę o pomoc. Czy mógłby ktoś podjąć się wypuszczania zawodników od 9.00. Ja przebiegnę trasę wcześniej i oznaczę ją, a potem chcę pobiec w ramach biegu, a następnie obiec trasę po raz trzeci zbierając oznaczenia. Będę więc strasznie zabiegana i trudno byłoby pogodzić tę rolę z sędziowaniem. Gdyby zgłosiły się ze dwie osoby to byłoby super, bo jednej może być ciężko.

Spotkaliśmy na WOŚP-owym biegu Piotrka z Gocławia. Biegł z synem. Było jeszcze sporo znajomych twarzy. Fajnie, że nikt się nie ścigał, można było pogadać :).
Ostatnio zmieniony 11 sty 2009, 21:14 przez Renata, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam,
Renata
Awatar użytkownika
henley
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Renata pisze:Ogłaszam drugą Szaloną Maryśkę na sobotę 17.01. Darek niestety pracuje w ten dzień i dlatego mam prośbę o pomoc. Czy mógłby ktoś podjąć się wypuszczania zawodników od 9.00. Ja przebiegnę trasę wcześniej i oznaczę ją, a potem chcę pobiec w ramach biegu, a następnie obiec trasę po raz trzeci zbierając oznaczenia. Będę więc strasznie zabiegana i trudno byłoby pogodzić tę rolę z sędziowaniem. Gdyby zgłosiły się ze dwie osoby to byłoby super, bo jednej może być ciężko.
Zgłaszam się do pomocy :hej: .
pzdr
henley
Awatar użytkownika
Renata
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Dzięki, obgadamy szczegóły we wtorek na bieganiu.
Pozdrawiam,
Renata
Awatar użytkownika
darek284
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Nie wiem jak Wy, ale ja śledzę aukcję umywalki, którą malowali Renata i Deck. Niesamowite emocje, jeszcze wczoraj kosztowała 71 zł a dziś już 158 i na tym pewnie się nie skończy :hej: Ja sam licytowałem wazon w kształcie kota, który wykonał Darek Osiński, który był kiedyś pod szlabanem w sobotę. Oczywiście Darek, a nie wazon. Z wazonu zrezygnowałem, bo jego cena też zaczyna szybować.

Jacek, znalazłem pudełko z napisem Blues, a w nim same skarby: Clapton w różnych postaciach, Cream, Darek and the Dominos, Luther Alison, Jeff Beck, John Mayall. Jutro przyniosę kartkę ze spisem, to coś wybierzesz :hejhej:
Pozdrawiam,
Darek
ODPOWIEDZ