Debiut w maratonie w 2009

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
Awatar użytkownika
jakub738
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Oj cos Panowie za malo sie "konserwowaliscie" sam szpital!!! :hej:
Obrazek
PKO
Awatar użytkownika
ssokolow
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 48:35
Życiówka w maratonie: 4:04:02

Nieprzeczytany post

No - dokonałem podsumowania:

Zacząłem biegać w maju - i nie liczę tego miesiąca do najmniejszych kilometrażów miesięcznych/tygodniowych

Kilometrów w sumie: 854,4
Czas w sumie: 92h
Treningów: ? w tym 3 starty
Najwięcej km w miesiącu: 183,69 (w lipcu)
Najwięcej km w tygodniu: 51km (15-21IX)
Najmniej km w miesiącu: 71,8km (sierpień)
Najmniej km w tygodniu: 8km (1-7 IX) -ku mojemu zdziwieniu okazało się
że od maja nie trafiło mi się żadne 0 !!
Najwięcej treningów w tyg.: 4 - biegowe 7 wliczając tańce i basen.

Plany na rok przyszły:

0.(cel najważniejszy) Biegać - najlepiej bez "0" w tygodniowych kilometrażach, a jeszcze lepiej z minimum 2 a średnią 3 treningów biegowych w tygodniu - w konsekwencji wybiegać 1500 km w roku jako minimum.

0.5) Zrzucić do wakacji wagę tak by znaleźć się w "normie" - czyli cokolwiek poniżej 80kg.

1. Półmaraton marzanny
2. Maraton (najprawdopodobniej Krakowski)
3. Maraton poniżej 4h (jeśli się uda pewnie chciałbym spróbować jesienią)

/co do innych startów - pewnie półmaraton Jurajski, może znowu 15 w Jaworznie. Na pewno znajdzie się też jakaś dycha... -
chciałbym zejść poniżej 50 minut na 10km... i to chyba ważniejsze dla mnie niż złamać 4h w maratonie.
Szymon
Obrazek
Awatar użytkownika
Kapitan Bomba!
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

dzisiaj pierwszy bieg w tym roku, zacząłem o 20:50, temperatura -7. Plan był 8-10 km. Po pierwszym kilometrze zorientowałem się, że nie mam rekawiczek, wracać po nie już nie chciałem, więc zweryfikowałem dystans do 6 km. Po 6 km zweryfikowałem go na 8 km a po 8 na 10 km, co też przebiegłem w 55 minut. Ręce zachowały czucie (na dowód czego ten post :hej: ).
Od poniedziałku ostro po 4 treningi tygodniowo aż do Silesia Maraton... już nie mogę się doczekać!
Awatar użytkownika
ssokolow
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 48:35
Życiówka w maratonie: 4:04:02

Nieprzeczytany post

ja rękawiczek nie zapomniałem - poszedłem rozruszać kolano - jeszcze w opasce... - miało być 6-7km (tylko regeneracyjnie) ale było tak przyjemnie - że wyszło 9,1 temperatura (wg google bo nie mam termometru) -10 stopni... przez pierwszy kilometr czułem szczypanie w twarz i obiecałem sobie - że następnym razem nie zapomnę o dermosanie.

Kolano nawet spoko - ale jeszcze nie rewelacyjnie - więc wracam do rekonwalescencji. Plan do maratonu chmm... no trzeba by zacząć... (ale na razie mam wymówkę - kolanową) - jak się do końca wyleczę to też przerzucam się na plan...

ps. dostałem 2 kartki z Jurka Skarżyńskiego z planem na 4h... - mam tylko takie pytanie - Tam BPS ma tylko 2 tygodnie ?? czy może mi czegoś w tym planie jednak brakuje? (jest 10 tygodni "siewu") i potem 2 warianty na BPS
Szymon
Obrazek
Butu
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Ja dziś około 25km po śnieżku(wreście) w czasie ok. 2:15 w porównaniu do 11 listopada gdzie biegłem pierwsza 20 w czasie 2:02. Połowa stycznia albo koniec będzie pierwsza 30.

Życzę wszystkim powodzenia w realizacji zamierzonych planów:)
Pozdrawiam
Rapacinho
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

W planach Skarżyńskiego do maratonu, BPS trwa chyba właśnie 2 tygodnie, choć pewności nie mam, natomiast w Biegiem przez Życie ten okres trwał około 4 tygodni.

PS. Ja właśnie idę sobie polatać :) Mam nadzieję, że ok.12-15km wyjdzie.
Rapacinho
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ten śnieg mnie dobija... Nie wiem kiedy ostatnio biegałem po tak dużej ilości śniegu, i niestety biegało się zle. Nogi co chwile uciekają, biega się okropnie, aż strach pomyśleć co będzie jak przyjdą szybsze treningi, a przyśpieszać miałem już od przyszłego tygodnia. Poza tym czuję w nogach bieganie po takim podłożu, praktycznie ostatnie kilometry ledwo się już czołgałem... Udało się co prawda zrobić ok.16km, ale mimo wszystko średnio jestem zadowolony. Ja chce już wiosnę!!!
Awatar użytkownika
jakub738
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ale dzisiaj jazda po tym sniegu,troche go napadalo no i dawno takiej gleby nie zaliczylem :bum: ale na szczescie bez kontuzji.Dzisiaj tylko 10.4 km ale moze byc :hej:
Obrazek
Wuj Phyll
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Nieźle :)
fanx
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

piętnaście poniżej zera...dziś przez ten mrozik postanowiłem wstrzymać sie z bieganiem...tym bardziej ze jeszcze przeziębienie mnie trzyma....zastąpiłem to półgodzinnym skakaniem na skakance.... poprawia prace stóp i reakcje włókien szybko-kurczliwych w mięśniach a i bardziej efektywny podobno ten trening na skakance niż szybkościowy....tak mówią znawcy....a ja tylko królik doswiadczalny ...jak nie spróbuje to się nie przekonam
Rapacinho
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ja muszę wrócić do skakanki bo już od dobrego roku na niej nie skakałem :)

PS. W tym tygodniu padł też rekord tygodniowego przebiegu i wynosi 57km, a poprzedni z lutego 2008 wynosił 50km.
Butu
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Ja dziś wyszedłem dziś po biegać przy -12 zrobiłem tylko 6km ale taki zamiar był. Rapacinho taki sam kilometraż mi wyszedł :hej:
bleez
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39:38
Życiówka w maratonie: 3:25:27

Nieprzeczytany post

Weekendowe bieganie 2009 (pierwsze zresztą w tym nowym roku)
- sobota 19,3 km w tempie 5:36, temp -6stC lekko padał śnieg
- niedziela 15,9 km w tempie 5:43 temp -4st C - nasypało śniegu tak że hohoho. Biegło się strasznie ciężko a dzisiaj czuje wszystkie możliwe mięśnie nóg.
Z powodu tego całego świąteczno - noworocznego zabiegania dużo treningów mi wypadło. Mam nadzieję , że teraz się to zmieni, chociaż prognozy pogody są mało zachęcające :(
Rapacinho
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ja po wczorajszym dziś raczej sobie zrobię dzień wolny, czuję jeszcze wczorajszy bieg tak więc wolę sobie zrobić dziś dzień wolny, a w zamian za to pobiegam sobie jutro jak będę w trochę lepszej dyspozycji :)
Awatar użytkownika
piter82
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 40:32
Życiówka w maratonie: 3:22:xx

Nieprzeczytany post

a ja wczoraj byłem na saunie :-) trzeba sie też coś biolgicznie zregenerowac i zrelaksować :-) sauna super sprawa kto chodzi to wie :-)
Ciągle do przodu pokonując własne słabości
10k - 40:32 - 05.10 15k - 01:04:39 - 09.10 21,097k - 1:29:57 - 09.10 42,195k - 03:22:36 - 09.09
Mój Blog Aktywni Sportowo
GG 730243
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ