Tomek Michałowski pisze:to ,że rynek jest w niesamowitej fazie rozwoju niech świadczy fakt ,że takie firmy jak Brooks czy Saucony, skądinąd znakomite , 4-5 lat temu nie miałyby szansy zaistnieć na naszym raczkującym podwórku biegowym , nie było wtedy grupy docelowej, nie było takiej lawiny informacji jak teraz np. poprzez ten portal, tu mozna uzyskać odpowiedż na każde pytanie dotyczące biegania
New Balance , pierwszą koszulkę kupiłem w Poznaniu w 92 roku to każdy w Pile się pytał, ty stary co to za firma? , o co chodzi? , pierwsze adidasy kupowało się za granicą bo w Polsce do biegania nie było kompletnie nic
no i dobrze ,że tak jest bo mamy w czym wybierać
co do dresiarstwa , to wywodzi się on z kultu w czasach PRL takiej firmy Adidas , ona była synonimem wszystkiego co jest związane ze sportem, prestiżu przywożonego z Zachodu, wysokiej jakości produktu, to zapewne dlatego dresiarze myślą cały czas ,że to jest najlepsze i dlatego to kupują , nie wiedząc ,że jest Merell, The North Face, Lafuma i tysiąc innych
Dokładnie, największy boom biegowy dopiero na szczęście przed nami. Będziemy jego współtwórcami i świadkami tego zjawiska
Andrzej troche jednak przesadziles w dwoch rzeczach. Po pierwsze w Krakowie kupisz i asicsy, i mizuno. W decathlonie jest zawsze kilka modeli asicow i mizuno, a w sieci, ktora zastapila Athlete's Foot znajdziesz najwazniejsze modele asicsa. Modele Salomona i asicsa znajdziesz w Intersporcie. Sklepow NB w KRakowie jest dwa i oczywiscie tez sie tam zaopatruje, a sklepy dawnego AF masz w kazdym prawie centrum handlowym. Do tego dwa Decathlony i chyba 3 Intersporty... Naprawde niedostepne?
Porownanie produktow Kalenji do TescoValue to naprawde gruba przesada. Buty moze i nie dorownuja innym, ale inne produkty biegowe Kalenji sa naprawde dobrej jakosci. A do tego to jakas tansza alternatywa.
No i trzecia sprawa, adidas i nike to naprawde nie tylko dresiarze. Buty nike (serie Bowermanna) od dziesiecioleci uchodza za jedne z najlepszych butow biegowych. To nie przypadek. Popatrz na czolowke maratonczykow: ubiera ich albo adidas, albo nike.
W przypadku NB warto jeszcze wspomnieć o Outletcie w Factory w wawie.
A co do pozostałych producentów to jeśli chodzi o Adidasa również mam mieszane uczucia, ale nie przeszkodziło to dziś kupić Supernova Riot i mam nadzieję że sprawdzą się na ubitym śniegu i ewentualnie lodzie. Nie mogłem się powstrzymać i wypróbowałem je od razu i powiem, że wrażenia super. Dodam, że do tej pory biegałem w Asics i Nike, a adasie kupiłem skuszony dużym rabatem .
Na zakończenie słowo o asortymencie Kalenji w Decathlonie. Mam sporo fajnych ciuchów do biegania tak kupionych. Schody zaczynają się kiedy wybór pada na jakiś model z wyższej półki (nie myślę tu o butach, ale o bluzach rajtach i koszulkach). Zazwyczaj okazuje się, że nie są one u nas dostępne A jeśli już są to okazuję się, że cenami doganiają wiodących i już uznanych producentów.
Witam,
Aktualnie w kolekcji Asics Polska znajduje się ok 150 modeli butów, w tym
ok. 50 modeli butów do biegania oraz adekwatna ilość modeli tekstyliów i sprzętu biegowego. Cały czas budujemy od nowa sieć sprzedaży, aby zapewnić najlepszą możliwą dostępność do naszych produktów. Niestety nasi potencjalni partnerzy handlowi mają często inne priorytety i zobowiązania wobec innych marek, zatem proces budowania sieci sprzedaży będzie dość długotrwały (uwzględniając również aktualną sytuację na rynku).
W roku 2009 na większości biegów długodystansowych będą nasze firmowe stoiska, w których będzie można nabyć produkty Asics. Inwestujemy dużo wysiłków w budowę specjalistycznych sklepów typu Running Speciality. Dodatkowo będziemy sposorem technicznym w kilku liczących się biegach długodystansowych, gdzie, na tych najważniejszych, naszą markę będą reprezentować biegacze z poziomu pierwszej piątki mistrzostw Polski.
Odnośnie cen, to informuję, że obecny poziom jest dostosowany do poziomu cen adekwatnych produktów biegowych innych marek sportowych z porównywalnego poziomu zaawansowania technicznego.
Dodatkowo pragnę poinformować, że w roku 2009 ASICS zaproponuje najnowsze rozwiązanie (typu 3D) do badania biomechaniki stopy i doboru obuwia. Jest to rozwiązanie unikalne, będące połączeniem skanowania stopy, badania statycznego oraz badania w ruchu i to zarówno bez i w sugerowanym modelu obuwia. Takie rozwiązanie eliminować będzie znaczną część błędów w doborze obuwia biegowego, które mają miejsce obecnie.
W czerwcu rusza nowe wydanie strony internetowej, z dość szerokim interaktywnym obszarem dla internautów.
Proszę zatem wszystkich aktywnych biegaczy o jeszcze odrobinę cierpliwości.
Sound Mind, Sound Body
Liga biegowa ASICSA rusza od stycznia 2009.
Klasyfikacja będzie prowadzona w 7 kategoriach i dla każdej
przewidziane są wartościowe nagrody. Oprócz pucharów.
Więcej szczegółów już wkrótce na asics.pl.
Pozdrawiam,
Sound Mind,Sound Body
Marku, a moze powrot do korzeni i motto jednak po lacinie, nie po angielsku? Anima sana in corpore sano..... ASICS Brzmi troche lepiej...
A co do meritum, bardzo sie ciesze z zapowiedzi. Zwlaszcza z tych badan. To naprawde rewelacyjna sprawa i czekam, az bedzie dostepne i u nas. Kiedy w Krakowie? Pozdrowienia
Ostatnio zmieniony 18 gru 2008, 20:54 przez zary, łącznie zmieniany 1 raz.
Biegam od dwóch lat w butach Kalenji kupionych w promocji w Decathlonie. Będzie tego trzy pary po 100 złotych. Są świetne i niczym sie nie różnią od butów Asicsa, Nike lub Adidasa. Przepraszam, zapomniałem o odparzeniach, otarciach, odciskach, czarnych paznokciach. Do tańca, do różańca, na ''setkę'', maraton i latem w góry.
rocha pisze:Odzywam się głównie po to by skrytykować mizuno, w życiu nie miałem na nogach gorzej leżących butów.
Biegam w adidasach, saucony, NB, wszystkie OK.
nawet mnie nie strasz. moje "Ridery" czekają w pudełku, aż odstawię Nimbusy.
kiedy nie daję rady mówię sobie trzeba byc twardym