Komentarz do artykułu Raport o stanie polskiego rynku butów

Awatar użytkownika
Arti
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Tomek Michałowski pisze:to ,że rynek jest w niesamowitej fazie rozwoju niech świadczy fakt ,że takie firmy jak Brooks czy Saucony, skądinąd znakomite , 4-5 lat temu nie miałyby szansy zaistnieć na naszym raczkującym podwórku biegowym , nie było wtedy grupy docelowej, nie było takiej lawiny informacji jak teraz np. poprzez ten portal, tu mozna uzyskać odpowiedż na każde pytanie dotyczące biegania

New Balance , pierwszą koszulkę kupiłem w Poznaniu w 92 roku to każdy w Pile się pytał, ty stary co to za firma? , o co chodzi? , pierwsze adidasy kupowało się za granicą bo w Polsce do biegania nie było kompletnie nic

no i dobrze ,że tak jest bo mamy w czym wybierać

co do dresiarstwa , to wywodzi się on z kultu w czasach PRL takiej firmy Adidas , ona była synonimem wszystkiego co jest związane ze sportem, prestiżu przywożonego z Zachodu, wysokiej jakości produktu, to zapewne dlatego dresiarze myślą cały czas ,że to jest najlepsze i dlatego to kupują , nie wiedząc ,że jest Merell, The North Face, Lafuma i tysiąc innych
Dokładnie, największy boom biegowy dopiero na szczęście przed nami. Będziemy jego współtwórcami i świadkami tego zjawiska ;-)
[url=http://www.kujawinski.com]www.kujawinski.com[/url]
PKO
zary
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Andrzej troche jednak przesadziles w dwoch rzeczach. Po pierwsze w Krakowie kupisz i asicsy, i mizuno. W decathlonie jest zawsze kilka modeli asicow i mizuno, a w sieci, ktora zastapila Athlete's Foot znajdziesz najwazniejsze modele asicsa. Modele Salomona i asicsa znajdziesz w Intersporcie. Sklepow NB w KRakowie jest dwa i oczywiscie tez sie tam zaopatruje, a sklepy dawnego AF masz w kazdym prawie centrum handlowym. Do tego dwa Decathlony i chyba 3 Intersporty... Naprawde niedostepne?
Porownanie produktow Kalenji do TescoValue to naprawde gruba przesada. Buty moze i nie dorownuja innym, ale inne produkty biegowe Kalenji sa naprawde dobrej jakosci. A do tego to jakas tansza alternatywa.
No i trzecia sprawa, adidas i nike to naprawde nie tylko dresiarze. Buty nike (serie Bowermanna) od dziesiecioleci uchodza za jedne z najlepszych butow biegowych. To nie przypadek. Popatrz na czolowke maratonczykow: ubiera ich albo adidas, albo nike.
mcten
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 43:07
Życiówka w maratonie: 4:12:11

Nieprzeczytany post

W przypadku NB warto jeszcze wspomnieć o Outletcie w Factory w wawie.

A co do pozostałych producentów to jeśli chodzi o Adidasa również mam mieszane uczucia, ale nie przeszkodziło to dziś kupić Supernova Riot i mam nadzieję że sprawdzą się na ubitym śniegu i ewentualnie lodzie. Nie mogłem się powstrzymać i wypróbowałem je od razu i powiem, że wrażenia super. Dodam, że do tej pory biegałem w Asics i Nike, a adasie kupiłem skuszony dużym rabatem :).

Na zakończenie słowo o asortymencie Kalenji w Decathlonie. Mam sporo fajnych ciuchów do biegania tak kupionych. Schody zaczynają się kiedy wybór pada na jakiś model z wyższej półki (nie myślę tu o butach, ale o bluzach rajtach i koszulkach). Zazwyczaj okazuje się, że nie są one u nas dostępne :( A jeśli już są to okazuję się, że cenami doganiają wiodących i już uznanych producentów.

Marcin
Marek Szostek
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Witam,
Aktualnie w kolekcji Asics Polska znajduje się ok 150 modeli butów, w tym
ok. 50 modeli butów do biegania oraz adekwatna ilość modeli tekstyliów i sprzętu biegowego. Cały czas budujemy od nowa sieć sprzedaży, aby zapewnić najlepszą możliwą dostępność do naszych produktów. Niestety nasi potencjalni partnerzy handlowi mają często inne priorytety i zobowiązania wobec innych marek, zatem proces budowania sieci sprzedaży będzie dość długotrwały (uwzględniając również aktualną sytuację na rynku).
W roku 2009 na większości biegów długodystansowych będą nasze firmowe stoiska, w których będzie można nabyć produkty Asics. Inwestujemy dużo wysiłków w budowę specjalistycznych sklepów typu Running Speciality. Dodatkowo będziemy sposorem technicznym w kilku liczących się biegach długodystansowych, gdzie, na tych najważniejszych, naszą markę będą reprezentować biegacze z poziomu pierwszej piątki mistrzostw Polski.
Odnośnie cen, to informuję, że obecny poziom jest dostosowany do poziomu cen adekwatnych produktów biegowych innych marek sportowych z porównywalnego poziomu zaawansowania technicznego.
Dodatkowo pragnę poinformować, że w roku 2009 ASICS zaproponuje najnowsze rozwiązanie (typu 3D) do badania biomechaniki stopy i doboru obuwia. Jest to rozwiązanie unikalne, będące połączeniem skanowania stopy, badania statycznego oraz badania w ruchu i to zarówno bez i w sugerowanym modelu obuwia. Takie rozwiązanie eliminować będzie znaczną część błędów w doborze obuwia biegowego, które mają miejsce obecnie.
W czerwcu rusza nowe wydanie strony internetowej, z dość szerokim interaktywnym obszarem dla internautów.
Proszę zatem wszystkich aktywnych biegaczy o jeszcze odrobinę cierpliwości.
Sound Mind, Sound Body
Marek Szostek
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Liga biegowa ASICSA rusza od stycznia 2009.
Klasyfikacja będzie prowadzona w 7 kategoriach i dla każdej
przewidziane są wartościowe nagrody. Oprócz pucharów.
Więcej szczegółów już wkrótce na asics.pl.
Pozdrawiam,
Sound Mind,Sound Body
zary
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Marku, a moze powrot do korzeni i motto jednak po lacinie, nie po angielsku? Anima sana in corpore sano..... ASICS Brzmi troche lepiej...
A co do meritum, bardzo sie ciesze z zapowiedzi. Zwlaszcza z tych badan. To naprawde rewelacyjna sprawa i czekam, az bedzie dostepne i u nas. Kiedy w Krakowie? Pozdrowienia
Ostatnio zmieniony 18 gru 2008, 20:54 przez zary, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
wysek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 32:34
Życiówka w maratonie: 2:43
Kontakt:

Nieprzeczytany post

A moze po polsku ? W zdrowym ciele, zdrowy duch : )
Obrazek
Biegacz, bloger, trener biegania
zary
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Wysek, jasne, ze po polsku super. Tu chodzi mi tylko o skrot ASICS. Stad lacina.
jerryoki
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Biegam od dwóch lat w butach Kalenji kupionych w promocji w Decathlonie. Będzie tego trzy pary po 100 złotych. Są świetne i niczym sie nie różnią od butów Asicsa, Nike lub Adidasa. Przepraszam, zapomniałem o odparzeniach, otarciach, odciskach, czarnych paznokciach. Do tańca, do różańca, na ''setkę'', maraton i latem w góry.
Awatar użytkownika
rocha
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Odzywam się głównie po to by skrytykować mizuno, w życiu nie miałem na nogach gorzej leżących butów.
Biegam w adidasach, saucony, NB, wszystkie OK.
Awatar użytkownika
torronto
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 38:21
Życiówka w maratonie: 2:58:52
Kontakt:

Nieprzeczytany post

A ile modeli Mizuno przymierzyłeś?
Awatar użytkownika
wojtek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 30:59
Życiówka w maratonie: 2:18
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Szczerze mowiac Mizuno takze jakos mi nie pasuja .

Ciekawe czy zaliczam sie do jakiejs grupy , bo jakby zwollenicy Mizuno nie lubili innych modeli ?
Articles in English:
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki

Looking back:
http://bieganie.pl/?cat=37

Jutup: http://www.youtube.com/user/wojtek1425/videos?view=0
Awatar użytkownika
zeli
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

rocha pisze:Odzywam się głównie po to by skrytykować mizuno, w życiu nie miałem na nogach gorzej leżących butów.
Biegam w adidasach, saucony, NB, wszystkie OK.
nawet mnie nie strasz. moje "Ridery" czekają w pudełku, aż odstawię Nimbusy.
kiedy nie daję rady mówię sobie trzeba byc twardym
Awatar użytkownika
Nagor
Ekspert/Trener

Nieprzeczytany post

Też biegałem w jednych Mizuno i były dla mnie fatalne. Często się dziwię, skąd te entuzjastyczne opinie. Dla mnie to były podkolorowane trampki.
Awatar użytkownika
zeli
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

za dwa, trzy miesiące wyrażę swoją opinię na temat Rider 11. dałem się namówić tym pozytywnym opiniom na ich temat. pobiegamy, zobaczymy.
kiedy nie daję rady mówię sobie trzeba byc twardym
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ