PYRLANDIA Team czyli Team Saucony BARTOSZAK

Awatar użytkownika
bebej
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Maciej Łatkowski byłby dobrym kandydatem, ale on sam jest w kadrze Polski i prowadzi już jedną grupe Maniaców co sobotę, takze nie wiem czy będzie mu sie chciało 2 dni poswiecac dla amatorów, a tak miedzy nami mówiac to w Poznaniu sa juz dwa Pyrlandia Teamy - ten byłby trzeci i to w tym samym miejscu, czyli na Malcie. :hahaha:
ps sorry przypomniało mi sie Żona R. Ostrowskiego prowadzi sciezki biegowe Nike na Rusałce - ten byłby czwarty :hahaha: :hahaha: :hahaha:
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
RafalB
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Mieszkam na Boninie, malo biegam ale troche jezdze rowerkiem
Zabieram sie do biegania od jakiegos czasu i nic, zero motywacji, a tu spadliscie z nieba z taka inicjatywa :)
Lat 26, urodzona pyra.
Problem mam tylko z malym aparatem, sam mam canona 400d ale cos moge wymyslic ;)
Rafal
www.rafalb.aplus.pl/foto
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

A ile w Warszawie jest grup? SBBP, frakcja Łosi, Galeria, Gymnasion, SPS, UrbanRunners i pewnie inne o których sorry że nie wspomniałem - ale tu nie o to chodzi - chodzi o wykorzystanie potencjału trenerskiego i zrobienie czegoś ...innego.
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.

Nieprzeczytany post

Rafał przyślij maila z namiarami na siebie na redakcja małpa bieganie.pl.
moosacho
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

A kiedy pierwsze bieganie? Bo jade na swieta do kraju i moze wyskoczylbym pobiegac w z innymi Pyrami ;)
gg 4817315
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.

Nieprzeczytany post

Dopiero 4 stycznia. Do tej pory praca u podstaw. :)
moosacho
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Szkoda, i jak sie to mowi: "nastempnom razom".
Ale na foty chetnie popatrze, poki co.
gg 4817315
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.

Nieprzeczytany post

No - Team nam rośnie - dobry fotograf się zgłosił. :)
Na 4 stycznia będę sie musiał biegowo podciągnąć bo muszę na inaugurację przyjechać.
Vagbond
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

a coś więcej na temat samych spotkań? Wiem, że w niedziele, ale o której? :P no i gdzie będziemy biegać? Malta, Cytadela? Ja proponuje Park nad Wartą:) no i w końcu ile? bo jeśli np 20km to ja nie wiem czy będzie wielu chętnych;)

pozdrawiam

PS. Jakby co to i ja mam aparat. Tylko na pewna w każdą niedzielę nie będę mógł być...
emilpe
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

A to na bank 4.01? Kurcze bo mialem startować w Mogilnie wlaśnie w ten dzień i by kolidowało :/
piotras
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

FREDZIO pisze:Na 4 stycznia będę sie musiał biegowo podciągnąć bo muszę na inaugurację przyjechać.
:orany:
Skoro sam Naczelny fatyguje się to nie ma mocnych trzeba też się stawić.
Z niecierpliwością czekam na info gdzie i o której zbiórka.
Awatar użytkownika
Arti
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

emilpe pisze:A to na bank 4.01? Kurcze bo mialem startować w Mogilnie wlaśnie w ten dzień i by kolidowało :/
Na tym polega profesjonalizm aby znać kalendarz imprez szczególnie w okolicach Pyrlandii.

W tym czasie Poznaniacy i okoliczni biegacze podążają do zaprzyjaźnionego Mogilna.

Dla tutejszych to sprawa oczywista. Dlatego osoba z zewnątrz nie jest w tego typu sprawach zorientowana. A im dalej w las tym lepiej trzeba się orientować ;-)

Ja np wiem o takich sprawach zanim jeszcze znajdą się w kalendarzu ;-)
[url=http://www.kujawinski.com]www.kujawinski.com[/url]
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.

Nieprzeczytany post

Spotkania niedzielne mają tę cechę, że zawsze z jakimś startem mogą kolidować, a nie można tego wiecznie odkładać.
I to nie ma nic do profesjonalizmu.
Dlatego 4 stycznia - potwierdzony.
Jak ktoś jedzie do Mogilna - trudno - przecież nikogo nie zmuszamy.

Vagbond - godzina 9:00 chyba będzie najlepsza.
Nasz "Guru" zaproponował, żeby startować z okolic stadionu Olimpii, że wg niego jest stamtąd dobra baza wypadowa na krótsze i dłuższe trasy.

Te niedzielne spotkania maja być alternatywą jakiej nie było.
Chodzi o to aby nowych ludzi wciągnąć a już biegających nauczyć może tego czego nie wiedzą, żeby mogli się poprawić wynikowo i mieli na bieżąco bezpośredni kontakt i poradę u naprawdę dużego autorytetu.
Poza tym - stworzyć coś nowego, pewną jednostkę która będzie się ze sobą dobrze czuła, identyfikowała.

Dystans - to zależy trochę od poziomu biegaczy. Nie będzie to poziom ścieżek biegowych (np 2 km, przynajmniej w Warszawie na niektórych ścieżkach tyle ludzie na początku biegają), lepiej by było, aby osoba przychodząca na takie spotkanie już trochę biegała. Tzn była w stanie wytrzymać w ciągłym biegu powiedzmy 4 km. Ale nie będzie to też musowe 30 km dla każdego.

Pewnie to się jakoś "utrze".
Weźcie pod uwagę, że Kenijczycy też przez pierwsze kilometry truchtają po 6 /km.
Chodzi o to, aby taka grupa dawała sobie szanse rosnąć - to znaczy musi być jakiś fragment biegu, który jest teoretycznie dla wszystkich, żeby Ci słabsi widzieli, że jak się trochę poprawią to są w stanie w miarę bezboleśnie przeskoczyć do tej "wyższej" grupki.

Piszę to tak na wszelki wypadek, bo narazie zgłaszają sie widzę głównie raczej żwawi zawodnicy :) - co jest bardzo dobre ale trzeba spojrzeć na to szerzej, że chcąc zbudować taką Niedzielno-Pyrlandzką subkulturę trzeba apelować do możliwie najszerszego gremium żeby potem mieć z kim biegać.

Swoja drogą dla mnie narazie poziom 6 min/km to jest wyścigowe tempo :) - ale mam jeszcze parę dni, w tym Święta, da się coś z tym zrobić.
piotras
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

FREDZIO pisze:Vagbond - godzina 9:00 chyba będzie najlepsza.
Nasz "Guru" zaproponował, żeby startować z okolic stadionu Olimpii, że wg niego jest stamtąd dobra baza wypadowa na krótsze i dłuższe trasy.
Rzeczywiście tereny są niezłe. Dominuje nawierzchnia naturalna, teren zalesiony.
Sam stadion Olimpii położny jest obok jeziora Rusałka w okół którego prowadzi trasa o długości około 4,5km. Oczywiście nie trzeba krążyć wokół Rusałki można pobiec dalej do kolejnego jeziora, Strzeszyńskiego. Ze stadionu będzie to jakieś 6-7km w jedną stronę. Więc nawet najbardziej wybieganym będzie łatwo wyznaczyć 20km pętelkę:)
Tempo w granicach 6min/km jest OK i ze względów popularyzacji biegania i kondycji :ble: Zresztą pewnie wolimy pogadać w trakcie biegu a nie tylko sapać.
Awatar użytkownika
bebej
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

piotras pisze:
FREDZIO pisze:Vagbond - godzina 9:00 chyba będzie najlepsza.
Rzeczywiście tereny są niezłe. Dominuje nawierzchnia naturalna, teren zalesiony.
Sam stadion Olimpii położny jest obok jeziora Rusałka w okół którego prowadzi trasa o długości około 4,5km. Oczywiście nie trzeba krążyć wokół Rusałki można pobiec dalej do kolejnego jeziora, Strzeszyńskiego. Ze stadionu będzie to jakieś 6-7km w jedną stronę. Więc nawet najbardziej wybieganym będzie łatwo wyznaczyć 20km pętelkę:)
Tempo w granicach 6min/km jest OK i ze względów popularyzacji biegania i kondycji :ble: Zresztą pewnie wolimy pogadać w trakcie biegu a nie tylko sapać.
No to może sie zjawię, bo niedziela to dobry termin dla mnie, a i miejsce spotkania mi odpowiada - chyba wiem kto moze byc guru i sie ciesze na spotkanie - prawdopodobnie raz z guru rozmawiałem nie wiedząc z kim rozmawiam ( po prostu znałem gościa z nazwiska, ale nie z twarzy - troche sie zdziwiłem - ale moze sie mylę w swoich domysłach :oczko:
ODPOWIEDZ