ach te baby!

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
Awatar użytkownika
pinky
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

To minie. Biegnij spokojnie tempem które umożliwia Ci rozmowę. Swobodną - panmiętam jak biegłam pierwsze kilometry i śmieszyła nmnie ta porada - tak sapałam że nie dało się nic powiedzieć. Teraz się udaje! ;-
Bieg z Psem 4,7 km czas 28,20
(z pauzą na psią kupę)

[url=http://runmania.com/rlog/?u=pinky][img]http://runmania.com/f/daea4d0b55ef6c16f04b8997a51e7e6a.gif[/img][/url]
PKO
Tunia81
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Atlantyda pisze: To może delikatnie do tyłu :hejhej:
Dzisiaj niewiele mi brakowało, żeby tak biec.
Próbowałam zmieścić się w moim OW1 (dobrze piszę?), ale było ciężko. Max puls 155.:hejhej:
Zaczęły boleć mnie łydki, wcześniej nie odczuwałam żadnych dolegliwości ze strony nóg, oczywiście rozgrzałam się przed.
Chyba powtórzę sobie ten tydzień treningu, te 7 minut mnie zabija :hahaha:

Dziękuję za wszystkie rady :taktak:
[url=http://runmania.com/rlog/?u=Tunia][img]http://runmania.com/f/f2699b30d6f8ebdfb05c7991d17216d2.gif[/img][/url]
cleo1223
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Tunia, jak 7 min. Cię zabija.... to na pewno dasz radę zwolnić tempo.
Ja mam prosty sposób - śpiewaj. A dokładnie biegaj tak wolno, aby w miarę swobodnie śpiewać podczas biegu.
I nie walcz teraz o wyniki. Spokojnie realizuj plan 10-tyg.
A powtórzenie tygodnia, to świetny i sprawdzony pomysł!

Bardzo dobrze, że się rozciągasz - ale dodaj jeszcze do tego ćwiczenia siłowe. Wystarczy ok. 15 min. po każdym treningu.
cleo1223
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Dzisiaj odpuściłam sobie trening. Drugi dzień miesiączki zoobowiązuje :bum:
Ale jestem strasznie z siebie dumna - bo dałam radę bez tabletek !
WIadomo: to efekt wczorajszego treningu ... :oczko:
Edda
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

może niekoniecznie trzeba rezygnować z biegania - wystarczy mniej się eksploatować. Potem luka w treningu zostaje
airda

Nieprzeczytany post

Zgadzam sie - nie trzeba rezygnowac z treningu, chyba, ze szuka sie pretekstu ;)
Awatar użytkownika
pinky
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Też tak uważam. Pierwszy dzięn to jeszcze rozumiem ale drugi to raczej wymówka. Nie ma potrzeby odpuszczać. Organizm, nawet lekko osłabiony, na pewno ucieszy się z ruchu na powietrzu!
cleo1223
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Nie zawsze można. Ja kilka razy dosłownie padłam na ulicy.(przygoda z karetką) Więc ryzyko wyjścia z domu czasami jest zbyt duże :bum:
Dlatego wybieram się po tabl. antykokoncepcyjne - to jedyne, co może pomóc
kokoszanel86
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 57

Nieprzeczytany post

teraz i ja sie do Was dopisuję. Biegam od kwietnia tego roku, z przerwami... O 18 listopada biegam 4-5 razy w tygodniu, ale, niestety na bieżni (nie da rady biegać na podwórku w Islandii) Pomyślałam ,że jak do Was dołączę będę starała się stawiać wyżej poprzeczkę, bo widzę że te baby to zacięte są i jednak nie poddają się. I tak trzymać! Zarz wybieram się pokonać moje 8 km :hej: :hej: :hej:
kokoszanel86
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

elizakop mam nadzieję ,że już dochodzisz do siebie i wkrótce będziesz biegać, nie ukrywam ,że jesteś moją motywacją
(a widziałam Cię już na kilku forach)
kokoszanel86
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

jest tu ktoś??? chciałam się pochwalić że dziś przebiegłam 8 km, ale chyba nikt już tu nie zagląda...
Nie mogli uwierzyć ze można tak biec bez przyczyny
(o)(o)
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

cześć Koko :hej:
fajnie że dołączasz do naszej sekty :oczko:
ja czekam do wiosny, a obecnie truchtam sobie niecałe 10km gdzieś tak 3/tydz. i jest fajnie! tylko zimnooo :bum:

spróbuj kiedyś w terenie, to jest czad! :hahaha:
kokoszanel86
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

wiem, wiem, biegałam i nie ma nawet porównania, no ale muszę sie cieszyć tym co mam, bo np dzisiaj to cieszyłam się ,że w ogóle do samochodu doszłam i mnie nie powiało... koszmarna pogoda
Nie mogli uwierzyć ze można tak biec bez przyczyny
genzos
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

zatem i ja dolacze sie do postu.
postanowienie noworoczne, ruszyc sie sprzed kompa i zaczac uprawiac sport bez wydawania kasy:))))
poczytalam troche stronke i postanowilam. popytalam tez znajomego jak zaczac i tez radzic by na poczatku biegac tak aby moc rozmawiac. plany na przebiegniecie 30 min. sa dla mnie troche za proste. robie wiec 6 m. biegu, 1 marsz, 6/1 i na koniec 8/1 . mam nadzieje ze takze i mi uda sie za pare tygodni przebiec te 30 min. doperio byly 2 razy;) i najgorzej dla mnie to wyjsc z domu;))))) oczywiscie wszystko to mega wolny trucht;)

mam kilka pytan.
jak mierzycie dystans? i predkosc? czy to jest naprawde az tak istotne czy raczej wazniejsze jest jak dlugo sie biega?

na koniec tylko dodam, ze przeczytalam cale 14 stron waszego watku i naprawde czuje ogromny optymizm i motywacje!!!!
Awatar użytkownika
izaA
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

I bardzo dobrze, że czujesz motywację. Żeby łatwiej wyjść z domu warto: mieć motywator w postaci innej biegającej osoby, albo planu treningowego. Najlepiej ustalić sobie cel w postaci konkretnego startu, ja szykowałam się na Run Warsaw, teraz szykuję się na półmaraton. Zapraszam do mojego blogu www.izabiegajaca.blog.pl zobaczysz z czym się zmagam i jak się przygotowuję, może zachęcę Cię do startu w półmaratonie 29 marca? Bliższe informacje nt. projektu znajdziesz na stronie głównej www.bieganie.pl w zakładce: 4PMW
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ