Witam
Chciałabym zacząć swoją przygodę z bieganiem, ale po przeczytaniu mnóstwa materiałów na różnych stronach, zaczynam mieć mentlik w głowie i nic już nie jest dla mnie proste, ani oczywiste. Chyba jak każda osoba, która nigdy nie miała wyczynowego kontaktu ze sportem (bieganiem) jestem zdezorientowana, a nie chciałabym popełnić jakichś glupich błędów, których mogłam uniknąc, gdybym wcześniej zasięgnęła opinii nieamatorów

Otóż chodzi mi o buty ! Wiem wiem najlepiej iść do sklepu odpowiedniego i tam się dowiedzieć, ale no cóż, nie wiem czy nie trafię na kogoś kto "tylko" sprzedaje, zamiast na kogoś kto się na tym zna i naprawdę doradzi. Jeżeli ktoś z Was zna godny polecenia sklep w KRAKOWIE, a może nawet konkretną osobę, to bardzo prosiłabym o namiar

A jeżeli nie znacie to, może chociaż w przyblizonym stopniu moglibyście mi coś doradzić? Otóż jak już zdążyliście zauważyć jestem dziewczyną, więc szukam butów damskich :D Poza tym mam nadwagę, ale nie ważę więcej niż 80 kg, na pewno będę biegać po asfalcie, ale po ścieżkach w lesie też, no i raczej będę dużo biegać, przynajmniej bym chciała :D No i trochę mnie pobolewają kolana od czasu do czasu (pewnie przez te zbędne kilogramy) Największy problem mam z tym jaką mam stopę :D Z odcisków stóp które porównałam z rysunkami w internecie wyszło, że mam średnią pronację, ale tam były tylko trzy możliwości, a na stronie bieganie.pl jest ich więcej, więc już sama nie wiem

Może jeszcze ważną informacją będzie to, iż lepiej mi się biega na całych stopach, zawsze słyszałam, że to źle, niedobrze, że powinnam na przedniej części, na śródstopiu itd, ale nie umiem, jest to dla mnie niewygodne. Co do ceny butów, to nie jest ona tak ważna, powiedzmy, że najlepiej buty średniej klasy

Bardzo bardzo bardzo bym była wdzięczna za każdą pomoc i radę