Debiut w maratonie w 2009

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
Awatar użytkownika
Jakub Osina
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

fanx pisze:dodam ze zacząłem 6weidera
zazdroszczę, a raczej będę jak ukończysz. Ja dałem spokój po 2-3 tygodniach - strasznie wyczerpujące, ale przede wszystkim czasochłonne. Trening biegowy + rozciąganie + 6stka = spokojnie ponad 2 godziny, a jak biegasz więcej to blisko 3ch. Myślałem, żeby zrobić to jakoś w okresie roztrenowania, ale te ćwiczenia są takie nudne ;-) choć z pewnością dużo dają. Ja jeszcze weekend + tydzień ostrego treningu szybkościowego, potem tydzień spokojniej i XX BN - ciekawe jak pójdzie.
PKO
fanx
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

oj bedzie się działo przy tej szosteczce W....dziś startuje z 3 seriami po sześć...fajnie zatyka...jutro planuje dłuższą przebieżkę po bieżni stadionu na luzie.....a mam przy okazji pytanie....jak często taki starzec jak ja \43wiosenki\ może biegac ponad 20km?...czy to kwestia tylko indywidualna?...bo chciałbym jeszcze trochę pożyć.......pozdrawiam
..............................................
Obrazek
PinUpGirl
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Hej! Dawno mnie tu nie było, przyznam się szczerze, że po 4energy prawie miesiąc nie biegałam! :jatylko:
Od wczoraj wracam do gry, już z konkretnymi planami.

Nie wiem, czy mnie nie wyrzucicie z wątku, maraton zszedł na dalszy plan. Moja szkoła jest bardzo zaborcza, nie stać mnie teraz na te 100km tygodniowo, może w przyszłym roku....
Za to chcę oczywiście poprawić wynik z 4energy i planuję to zrobić na półmaratonie w Dąbrowie Górniczej. Oraz popisać się trochę na 10km (jeszcze nigdy nie startowałam).
A maraton będzie musiał poczekać conajmniej do następnej jesieni.
A co do A6W - raz ją przerobiłam dla ambicji, jak dla mnie trochę szkoda czasu ;). Ale oczywiście trzmam kciuki.
[url=http://runmania.com/rlog/?u=PinUpGirl][img]http://runmania.com/f/f7c2c3e8ea675093ff0011c7b9248496.gif[/img][/url]
Rapacinho
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

No to Show must go on, od jutra ruszam oficjalnie z przygotowaniami do nowego sezonu :)
Awatar użytkownika
ssokolow
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 48:35
Życiówka w maratonie: 4:04:02

Nieprzeczytany post

pinup kto mówi o 100 km tygodniowo ... ja tyle robię miesięcznie jak dobrze pójdzie :D ... a i tak planuje przetruchtać CM

widzę że dałaś mi miesiąc forów w kilometrażu... ale jak widzisz i tak nie wykorzystałem w pełni :D ale skoro mówisz że się będziesz obijać jeszcze to może cię dogonię do końca roku ;p (choć ja się też raczej obijam) ;-)

aa .. a jak byśmy biegali po 40km/ tydzień to moglibyśmy zamknąć rok z 1000 km na liczniku... ;-) (choć ja raczej zdaję sobie sprawę że u mnie to raczej płonne nadzieje)
Szymon
Obrazek
Rapacinho
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ja właśnie biegam w przedziale 30-40km tygodniowo i obecnie na liczniku mam 1517km :) co jest moim absolutnym rekordem (w zeszłym roku było bodajże 502km). Najlepszy miesiąc to był czerwiec, coś koło 200km było, ale niestety nie udało się ich przekroczyć...
Awatar użytkownika
ssokolow
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

u mnie lipiec - 187 km... ale co z tego jak to był tylko 1 taki miesiąc... a teraz już się nowy rok zaczął ;p i nowe obowiązki ;-)
Szymon
Obrazek
Awatar użytkownika
Jakub Osina
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

wrzesień - ok. 290 km - w tym miesiącu pewnie wyjdzie ok. 200 km, ale trenuję do 10 km. Nie schodzę poniżej 45km tygodniowo. Teraz po prostu nie mam długich wybiegań w niedzielę (co daje minus 15 km)
Twist
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Cześć :) Ja też staram sie biegac te 30 km tygodniowo, ale ostatnio coś tak średnio mi to idzie. Dzisiaj 10 km w 58:36. Jak dla mnie czas bardzo dobry :) Chicałbym do końca roku biegać dychę <55 minut, myślę, że to osiągalne ;) Gdy dzisiaj finiszowałem, zerwałem się do sprintu i kurde, gdy zostało koło 100-150 metrów to mi jakiś wilczur na bieznie wlazł i zaczał manifestować swoje niezadowolenie z mojego czasu :P No i finisz troszke słabszy niż bym chciał..
[url=http://runmania.com/rlog/?u=Twist][img]http://runmania.com/f/a80d865c12c4d5d9986c33ae4390e1f6.gif[/img][/url]
fanx
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

nie wiem jak u Was ale u mnie na Mazurach pogoda do boni....nie dość że biegam okolo 20 po ciemku to jeszcze ten deszcz...rozumiem ...fajnie sie biega w leciutkim deszczyku ale bez przesady a pory dnia nie mam możliwości wybrać...ale za to niedziela bedzie dla mnie...pozdrawiam biegajacych po ciemaku i niepociemaku...
Awatar użytkownika
piter82
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 40:32
Życiówka w maratonie: 3:22:xx

Nieprzeczytany post

Twist pisze:Cześć :) Ja też staram sie biegac te 30 km tygodniowo, ale ostatnio coś tak średnio mi to idzie. Dzisiaj 10 km w 58:36. Jak dla mnie czas bardzo dobry :) Chicałbym do końca roku biegać dychę <55 minut, myślę, że to osiągalne ;) Gdy dzisiaj finiszowałem, zerwałem się do sprintu i kurde, gdy zostało koło 100-150 metrów to mi jakiś wilczur na bieznie wlazł i zaczał manifestować swoje niezadowolenie z mojego czasu :P No i finisz troszke słabszy niż bym chciał..
w którym zakresie ten czas?
Awatar użytkownika
Kapitan Bomba!
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

jak już chwalimy się wynikami to ja od lutego około 1.170 km, 131 biegów (w tym treningi i zawody), najwięcej jak na razie zrobiłem w tym miesiącu - 216 km, a jeszcze jutro z dychę dodam). Średnio na trening wychodzi mi około 9 km, z tym, że tak od lipca dopiero robiłem treningi gdzieś po 10 km, wcześniej 6-7. Na początku miesięcznie było jakieś 80-100 km, teraz troszkę więcej :hahaha:
Awatar użytkownika
piter82
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 40:32
Życiówka w maratonie: 3:22:xx

Nieprzeczytany post

ja kończe leczenie kontuzji i od wtorku planik na 3:20 w maratonie, bieganie koło 80-90 km w 5 treningach tygodniowo :-)
Rapacinho
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ja zdecydowanie muszę się zacząć trochę wstrzymywać na treningach, bo po 3 tygodniowym roztrenowaniu nogi zaczynają same nosić :) Dziś miało być 9km tempem ok.5:15-5:20, a wyszło po 5:05... Jak tak dalej pójdzie to z formą trafię na styczeń... :)
Awatar użytkownika
ssokolow
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jak tak dalej pójdzie to z formą trafię na styczeń...
to już ten poziom zaawansowania że "Trafiasz formą" ;-)

heh a ja myślałem że my tu o debiutach i truchtaniu a tu widzę coraz więcej myślenia o prawdziwych wynikach ;-)
Szymon
Obrazek
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ