buty Kalenji Kiprun 1000

Awatar użytkownika
Krzysztof Janik
Ekspert/Trener
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Czy ja powiedziałem że na allegro taniej :) proste że drożej :)
PKO
Tomek Michałowski
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

soprano99 pisze:wyściółka od wewnątrz buta. Pamiętsz Tomku jak pisałem, że farbują?? No! To właśnie były początki przecierania. Może niewłaściwie je dobrałęm no i ta pani doradzająca mało kompetentna była.fotke zrobie to zamieszcze. Szukam tego paragonu coby potem problemów nie było No na allegro to ceny kosmos kalenji maja. oszusty jedne
tak przypominam sobie , rzeczywiście był problem z farbowaniem u Ciebie
zwróć je spokojnie
są 2 możliwości , jedna to tak jak piszesz problem z doborem właściwym albo drugie słaby materiał w tej wyściółce
Tomek
Awatar użytkownika
soprano99
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

zwróć je spokojnie
są 2 możliwości , jedna to tak jak piszesz problem z doborem właściwym albo drugie słaby materiał w tej wyściółce
raczej zły dobór.
1- za cięzki na nie jestem, jak sie okazuje (na Zakopiance wywieszka przy butach mówiła że Kiprun 1000 są dla każdej wagi - jestem pewien na milion procenta ze tak było, inaczej bym butów nie wział, a teraz sprawdziłemw necie ze są one do 80kg
2- chyba jednak pronuję a to buty dla neutrala.
Cóż, wybiore sie na zako[pianke i wezme cos innego, moze asics 2130
geodet
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

witam
pytanie kieruje do Tomka kupiłem w decatchlonie buty NB chyba na wiosne dużo nie biegam około 5 km dzienie (czysta rekracja) w owych butach poszły całe zapięki buty potwornie zaczeły obcierac mi stope
jak wygląda procedura reklamacyjna w takim wypadku ?
przysługuje reklamacja w takim wypadku ?
Tomek Michałowski
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

masz gwarancję na rok czasu daną przez producenta i naszą firmę więc bez problemu
zważywszy na to, że to NB musisz mieć dowód zakupu czyli paragon
Tomek
geodet
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

dzieki za info
a powiedz mi jeszcze jak sama procedura wygląda
czy odajecie te buty do rzeczoznawcy a po pewnym czasie się dowiaduje że za dużo waże i wytarcie to jest normalnym następstem biegania w tych butach ?
czy odajecie pieniądze za wadliwu towar bo na 4 miesiące biegania po 5km dzienie to się raczej przetrzeć nie powinno :ojnie:
Tomek Michałowski
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

oddajemy pieniądze a buty idą do kompaktora
Tomek
geodet
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

dzięki za odpowiedz pozdrawiam
Awatar użytkownika
soprano99
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

jakos tak kolorowo z tym zgłoszeniem reklamacyjnym to nie było. W poniedziałek je zalatwiałem. Przyszedł pan z działu ... sporty druzynowe (!) i stwierdził że owe przetarcia nie kwalifikują się do reklamacji. Wtedy zamieniłem się w koszmar każdego sprzedawcy i zacząłem sie wykłocac. Jak ja współczuję takich klientów wszystkim sprzedawcom, ale cóz o swoje trzeba walczyć. Bo pewnie co drugi klient olał ny sprawę. No i mi się udało. Dopłaciłem 100 i wziałem asics GT 2130. Wczoraj zrobiłem w nich od razu 12 km i niemiła niespodzianka - bąbel jak cholera na lewej stopie, na prawej troche mniejszy. Chyba DUOMAX tak daje. Ułozy się to? Jak myślicie?
Ostatnio zmieniony 12 lis 2008, 10:34 przez soprano99, łącznie zmieniany 1 raz.
Tomek Michałowski
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

ups , to niefajnie

co do gt 2130 , ułożą się , zawsze na początku wkładka jest sztywna i może ocierać , spróbuj skarpetek innych
Tomek
Awatar użytkownika
soprano99
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Tomek, tak zrobię, może skarpety kalenji run 50 za dalikatne na pierwszy raz i pasuje cos grubszego włozyć. Co do reklamacji, najwazniejsze, że załatwiłem. myślałem jednak, ze nie bedę musiał sie specjalnie tłumaczyc i wyjaśniać znaczenie pojęcia "uszkodzenie mechaniczne". :ojnie: Ważne ze załatwione :bleble:
Tomek Michałowski
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

w którym miejscu zrobił Ci się ten bąbel ?, możesz wybrać takie specjalne skarpetki bo run 50 są raczej do treningu, dość cienkie

http://www.decathlon.com.pl/PL/run-500-28930525/
te mają wstawki ze specjalnej tkaniny pętelkowej w "podeszwie"

http://www.decathlon.com.pl/PL/komplet- ... -10636081/
te mają wstawki ze specjalnej tkaniny pętelkowej w "podeszwie"

http://www.decathlon.com.pl/PL/run-fingers-28930738/
te mają separator na palce , jak tam masz ten babel to będą OK

http://www.decathlon.com.pl/PL/run-800-28929620/
do regularnego biegania, dla osób potrzebujących skarpetek zapobiegających powstawaniu pęcherzy

http://www.decathlon.com.pl/PL/run-900-light-10636171/
Skarpetki anatomicznie dopasowane do prawej i lewej stopy
Tomek
Awatar użytkownika
soprano99
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

tak mniej więcej na łuku stopy od wewnętrznej strony. Jakby od nacisku na DUOMAX.
Awatar użytkownika
svether
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Podczepię się pod temat, bo mam mały problem z tytułowymi butami. Po założeniu uwierają lekko w wewnetrzną stronę pięty, podczas biegu już tego nie czuje, bo chyba lekko supinuję, ale mały i na szczęście bezbolesny odcisk się robi. Po tym przydługawym wstępie przejdę w końcu do rzeczy, ów odcisk robi się w miejscu, gdzie się kończy wkładka, więc sądzę, że wina leży w jej złym wyprofilowaniu. Więc tu mam laickie pytanie początkującego, czy i gdzie można kupić wkładki do butów do biegania. Oczywiście takie najzwyklejsze, nie jakieś żelowe cuda z Allegro.
Obrazek
Tomek Michałowski
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

soprano99 pisze:tak mniej więcej na łuku stopy od wewnętrznej strony. Jakby od nacisku na DUOMAX.
no właśnie , bo tam ten but jest najbardziej wcięty do góry ,że tak powiem aby tę pronację właśnie likwidować , jak stopa jest tam bardziej płaska to ociera o wkładkę , nie wiem czy się dokładnie wyrażam , ja też tak miałem w gt 2120 , obcierały mnie dokładnie w tym samym miejscu, kilka treningów i wkładka się uformowała , najgorzej było w cienkich skarpetkach , takie z pętlekowym splotem w podeszwie powinny problem zlikwidować
Tomek
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ