Mazowiecki Park Krajobrazowy

Awatar użytkownika
Beauty&Beast
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:45:29
Życiówka w maratonie: 3:42:02
Kontakt:

Nieprzeczytany post

25.10. Więcej info na www.staramilosna.org.pl. A z mety do mnie jest jakieś ... poltora kilometra. Mam ochotę ugotować grecką zupę rybną z pomarańczami ;-) I może wreszcie rozgryzę piekarnik :hahaha:
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
Renata
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

B&B to rozgryzaj ten piekarnik :). Może być smacznie i przyjemnie. Dobrze, że jest ta opcja dla początkujących biegaczy (na 7 km), zawsze można sobie przypomnieć jakie były początki (pierwsze kroki biegowe zaczynałam właśnie w tej części lasów MPK).
Kazig pisze:Renata, w Rajdzie Pieszym w Kampinosie w efekcie wziąłem udział i poszło dobrze. Forma, najważniejsze cieszyć się z tego co robisz, być mocniejszym, może coś w przyszłym roku..
To, że brałeś udział to doczytałam gdzieś w jakimś innym miejscu (jak medal proponowałeś jakiemuś gościowi co chciał mieć alibi przed żoną, że jednak był w tym Kampinosie całą noc ;)).

To, jeszcze wracając do tych nocnych rozruchów po puszczy, to mam pytanie do uczestników o nawigację w terenie. Czy dostawało się mapkę, opis trasy i bezproblemowo szło/biegło pod warunkiem, że się umie czytać mapę i nie przegapi oznaczeń szlaku? Jak to było w tym Kampinosie? Czy to można porównać bardziej do rajdów na orientację? Chodzi mi o stopień trudności. (tutaj pewnie odezwie się Kazig).
Kazig pisze:może coś w przyszłym roku..
A Harpagana w tym roku nie będzie?
Pozdrawiam,
Renata
http://renataidarek.blogspot.com/
Awatar użytkownika
darek284
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

25.10 jest półmaraton FBI z metą nad pięknym J. Torfy. To będzie III edycja, a ponieważ byliśmy na II pierwszych, nie możemy opuścić tegorocznej edycji. Także przykro mi Aniu, ale ja wybieram półmaraton. To głównie impreza towarzyska, nie ma ścigania. Biegnie kilka grup, każda swoim tempem, wszyscy spotykają się nad porannym Jeziorem Torfy. Na jeziorze mgły, kaczki, widok zniewalający :lalala:
Mam nadzieję, że Jacek, Piotrki, Kazig, Gerard skuszą się i też pobiegną.

Tutaj są zdjęcia z pierwszego biegu, a tutaj z drugiego.
Pozdrawiam,
Darek
Awatar użytkownika
Kazig
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Wywołany do tablicy odpowiadam :)

Pierwszy raz uczestniczyłem w tym rajdzie, nie wiem jakie są zwyczaje, ale moge powiedzieć jak było.

Mapy na starcie nie dostajesz, musisz mieć swoją. Trasa rajdu zawarta jest w regulaminie, jest to opis jakościowy, czyli pisze.. zielonym szlakiem Tu... czarnym szlakiem Tu.. bez znaków Tu. Opis był oczywisty. Wydaje mi się, że prawie każda mapa była by dobra, bo to są raczej znane szlaki, charakterystyczne miejsca i dość dobre gruntowe drogi. Polecana była mapa Compassu

I tyle

Stopień trudności. Jest to raczej rajd z elementami orientacji. Przebiegi są obowiązkowe, więc trzeba uważać, żeby nie zboczyć ze szlaku. A na trasie są punkty lotne, tutaj 3, nie wiesz gdzie są, a musisz się na nich zameldować. Stąd trzeba uważać by nie odjeść od szlaku, bo a nuż tam będa stali. Oznaczenia są różne im dalej od siedziby dyrekcji KPN tym z tym gorzej. Tutaj jeszcze przeszkadzała spora mgła, miejscami nie było nic widać, to przeszkadza gdy się biegnie.

Myślę, że nawigacyjnie spokojnie poradzilbyście sobie

Harpagan? Po ukończeniu na wiosnę powiedziałem sobie, że póki nie będzie na TP lepsza mapa, to moja noga nie postanie na tym rajdzie i zdania nie zmieniam :)

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
PiotrekMarysin
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Od siebie mogę tylko dodać, że organizator wymagał od każdego uczestnika (regulamin, ale nie było to sprawdzane) posiadanie mapy i latarki. Mapę Compas'u polecali, ponieważ jest to najdokładniejsza mapa KPN i ma wszystkie oznaczenia i szlaki, o których pisał organizator. Nawigowanie nie było żadnym problemem, chociaż jak się starało w miarę szybko biec, to kilka razy przebiegliśmy skręt(raz poszliśmy jak owce za dużą grupą piechurów), ale na 50 km trasie mieliśmy "tylko" ok 4 km nadróbek, które przy naprawdę odrobinie większej uwadze poświęcanej mapie i szacowaniu długości odcinków, można by całkowicie wyeliminować.
A niestety w półmaratonie FBI nie dane mi będzie startować... kurde!! zawsze mi coś wypada... :ech:
[url=http://team.entre.pl]ENTRE.PL TEAM[/url]
Awatar użytkownika
Renata
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Piotrek gratuluję 4. miejsca. Ścigałeś się z tym co przed Tobą? To koleś, który biegł kiedyś z Darkiem Rosą w parze na Rzeźniku.
Kazig pisze:Pierwszy raz uczestniczyłem w tym rajdzie,
czy ukończyłeś w 10:39? [szok]
Pozdrawiam,
Renata
Awatar użytkownika
Kazig
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

No.. udało się :bum:
Awatar użytkownika
Renata
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Wow! To jesteś rzeczywiście rakieta. Zrobiłeś tę trasę szybciej niż Ci z 75. I jaka różnica od kolejnych na 100. Powalający wynik :bum: . I w ogóle wygląda to na rekord trasy :bum: :bum: . Za mały ten Kampinos dla Ciebie.
Pozdrawiam,
Renata
Awatar użytkownika
PiotrekMarysin
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Renata pisze:Piotrek gratuluję 4. miejsca. Ścigałeś się z tym co przed Tobą? To koleś, który biegł kiedyś z Darkiem Rosą w parze na Rzeźniku.
Kazig pisze:Pierwszy raz uczestniczyłem w tym rajdzie,
czy ukończyłeś w 10:39? [szok]
No ja tam się z nikim nie ścigałem. Na starcie szukałem towarzystwa znajomych. Ponieważ Pit z Jangiem planowali jak dla mnie za wolno, to podczepiłem się Konroza z Bemolem. Kazig szkoda, że się jakoś przed startem nie zgadaliśmy, bo podejrzewam, że na mecie 50 km byłeś koło 5 godzin, a to tempo jakim wstępnie planowałem pokonywać trasę, więc jakbyśmy się zgadali, to może miałbyś towarzystwo. Chyba, że nie biegłeś sam, albo wolisz samotność długodystansowca... :)
Awatar użytkownika
darek284
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Kazig, kurde dlaczego się nie chwaliłeś? Ale mamy kolegów, ja cię kręcę :orany:
Dla Kaziga za mały Kampinos, Piotrek z Jackiem w czubie Maratonu Warszawskiego :orany:

Chyba sobie wydrukuje na koszulce: Biegałem z Kazigiem po Marysi :hej:

edit: Biegam z Kazigiem po Marysi :hej:
Ostatnio zmieniony 08 paź 2008, 20:52 przez darek284, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam,
Darek
Awatar użytkownika
Kazig
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Renata pisze:Wow! To jesteś rzeczywiście rakieta. Zrobiłeś tę trasę szybciej niż Ci z 75. I jaka różnica od kolejnych na 100. Powalający wynik :bum: . I w ogóle wygląda to na rekord trasy :bum: :bum: . Za mały ten Kampinos dla Ciebie.
Dziękuje Renato, trzeba mi było nie dawać jakichś dziwnych mikstur :hahaha: Darek, jak to biegałem.. biegam ;)

Piotrek
Lubię dobre towarzystwo na trasie z zacięciem rajdowym :bum: Lubię gdy tworzy się taki mały team spirit, gdzie każdy coś daje od siebie
Awatar użytkownika
PiotrekMarysin
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Renia, o ile pamiętam skarżyłaś się, że zgubiłaś czujnik S3 na NHR. Dobrze pamiętam?? Jeśli tak, to może tutaj jest coś dla Ciebie??
Awatar użytkownika
Renata
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Dzięki Piotrek za czujność, ale to raczej nie mój. Ja swój zgubiłam nieco wcześniej i w LK (pewnie już się nigdy nie znajdzie w chaszczach). Ale jeszcze raz dziękuję za zainteresowanie się :).

Piotrek, szkoda że nie możesz być na imprezie FBI. A kto się zatem wybiera z szanownego koleżeństwa?
Pozdrawiam,
Renata
Awatar użytkownika
Kazig
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Dziekuje za propozyjce. U mnie niewiadomo, chyba odpocznę na miejscu. Na pewno jakiś dłuższy rower, mogłbym zahaczyć o Torfy i może nawet pobiec, gdyby było gdzie zostawić rower
Awatar użytkownika
darek284
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Zobaczymy, mogę podjechać dużym samochodem i będzie gdzie schować rower. Jest na miejscu leśniczówka, może tam będzie można zostawić rower, zadecydujemy bliżej 25 października.
Pozdrawiam,
Darek
ODPOWIEDZ