Wywołany do tablicy odpowiadam
Pierwszy raz uczestniczyłem w tym rajdzie, nie wiem jakie są zwyczaje, ale moge powiedzieć jak było.
Mapy na starcie nie dostajesz, musisz mieć swoją. Trasa rajdu zawarta jest w regulaminie, jest to opis jakościowy, czyli pisze.. zielonym szlakiem Tu... czarnym szlakiem Tu.. bez znaków Tu. Opis był oczywisty. Wydaje mi się, że prawie każda mapa była by dobra, bo to są raczej znane szlaki, charakterystyczne miejsca i dość dobre gruntowe drogi. Polecana była mapa Compassu
I tyle
Stopień trudności. Jest to raczej rajd z elementami orientacji. Przebiegi są obowiązkowe, więc trzeba uważać, żeby nie zboczyć ze szlaku. A na trasie są punkty lotne, tutaj 3, nie wiesz gdzie są, a musisz się na nich zameldować. Stąd trzeba uważać by nie odjeść od szlaku, bo a nuż tam będa stali. Oznaczenia są różne im dalej od siedziby dyrekcji KPN tym z tym gorzej. Tutaj jeszcze przeszkadzała spora mgła, miejscami nie było nic widać, to przeszkadza gdy się biegnie.
Myślę, że nawigacyjnie spokojnie poradzilbyście sobie
Harpagan? Po ukończeniu na wiosnę powiedziałem sobie, że póki nie będzie na TP lepsza mapa, to moja noga nie postanie na tym rajdzie i zdania nie zmieniam
Pozdrawiam