9 Maraton Poznański
- Stormrider
- Wyga
- Życiówka na 10k: 0h37min15sek
- Życiówka w maratonie: 3h05min32sek
Będę tam również:)
10k- 00:35:06 Poznań Maniacka 10, 2017 r.
HM - 01:19:45 Poznań Półmaraton, 2017 r.
M - 02:58:20 Poznań Maraton, 2016 r.
1/4 IM - 02:19:14 Ośno Triathlon Weekend 2016 r.
1/2 IM - 05:00:44 Super League Triathlon Poznań 2018 r.
HM - 01:19:45 Poznań Półmaraton, 2017 r.
M - 02:58:20 Poznań Maraton, 2016 r.
1/4 IM - 02:19:14 Ośno Triathlon Weekend 2016 r.
1/2 IM - 05:00:44 Super League Triathlon Poznań 2018 r.
- Arti
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Dlaczego warto wystartować w Poznań Maraton?
1. Bo sezon nie kończy się na wrześniu
2. Bo jak można opuścić debiut Roberta Korzeniowskiego na dystansie maratonu?
3. Bo jak można nie pobiec koło pięknej i sympatycznej Kasi Bujakiewicz
4. Bo taki pakiet startowy to tylko w Poznaniu
5. Bo to Poznań i tutaj TRZEBA być
W imieniu wszystkich mieszkańców Poznania, Organizatorów i MANIACów zapraszam do Poznania.
Kto jeszcze się zastanawia niech śmiało podejmie decyzję o starcie. Nawet jeśli maraton wydaje się dla was wielkim dystansem to pomogą wam w jego pokonaniu wspaniali pacemakerzy !
Oni pojawią się na starcie 9 Poznań Maraton
Robert Korzeniowski, Katarzyna Bujakiewicz nie biegali wcześniej maratonów, dziś stawiają sobie nowe wyzwanie.

Robert Korzeniowski Foto: organizator 9PM
Robert Korzeniowski – czterokrotny medalista olimpijski w chodzie, obecnie szef sportu w TVP, dziś stawia sobie nowe wyzwanie "chce biec szybciej niż chodził".

Katarzyna Bujakiewicz Foto: Monika Mężyńska
Katarzyna Bujakiewicz – aktorka poznańskiego Teatru Polskiego, szerszej publiczności znana przede wszystkim z ról serialowych: pielęgniarki Marty ze szpitala w Leśnej Górze (serial "Na dobre i na złe" w TVP2) oraz Marioli – asystentki w kancelarii prawniczej (serial "Magda M." w TVN). Dystansu maratońskiego nigdy nie biegła a planuje w tym roku dwa, bowiem przed startem w Poznaniu zamierza ukończyć maraton w Berlinie.
Maraton dla niej to uwieńczenie wielu lat ćwiczeń "jeśli czegoś się boję, to jakiegoś skurczu. Tego, że będą mnie bolały kolana, że ciało odmówi posłuszeństwa." Kolegów i koleżanki z branży zachęca do uprawiania sportu, twierdząc że "aktor po prostu powinien mieć kondycję".
Czeka piękny medal:

A takiego pakietu to nawet nie ma w Erze
Super koszulka na Maratonie w Poznaniu
http://www.marathon.poznan.pl/images/st ... a_ecco.jpg
Podczas tegorocznego poznańskiego maratonu czeka Cię garść atrakcji przygotowanych przez organizatorów. Przyjedź i przekonaj się sam.
Przygotowaliśmy wiele konkursów: do wygrania m.in. zegarki firmy Garmin, odzież sportową firmy Ecco lub karnety do fitness Klubu Gymnasion, a dla pań 3 rowery górskie. Ponadto konkursy dla kibiców. Szukaj informacji o konkursach na naszej stronie internetowej oraz w radiu Eska Poznań.
koszulka Ecco
W tym roku w pakiecie maratońskim otrzymasz:
* profesjonalną koszulkę startową ufundowaną przez tegorocznego partnera strategicznego firmę ECCO
* czapkę od firmy Artresan
* T-shirt od organizatorów
* upominki od organizatora oraz sponsorów i partnerów imprezy
* a wszystko to w oryginalnym plecaku
12 października nie można spędzić na kanapie gdy cała biegowa Polska będzie na Malcie
1. Bo sezon nie kończy się na wrześniu

2. Bo jak można opuścić debiut Roberta Korzeniowskiego na dystansie maratonu?
3. Bo jak można nie pobiec koło pięknej i sympatycznej Kasi Bujakiewicz
4. Bo taki pakiet startowy to tylko w Poznaniu
5. Bo to Poznań i tutaj TRZEBA być

W imieniu wszystkich mieszkańców Poznania, Organizatorów i MANIACów zapraszam do Poznania.
Kto jeszcze się zastanawia niech śmiało podejmie decyzję o starcie. Nawet jeśli maraton wydaje się dla was wielkim dystansem to pomogą wam w jego pokonaniu wspaniali pacemakerzy !
Oni pojawią się na starcie 9 Poznań Maraton
Robert Korzeniowski, Katarzyna Bujakiewicz nie biegali wcześniej maratonów, dziś stawiają sobie nowe wyzwanie.

Robert Korzeniowski Foto: organizator 9PM
Robert Korzeniowski – czterokrotny medalista olimpijski w chodzie, obecnie szef sportu w TVP, dziś stawia sobie nowe wyzwanie "chce biec szybciej niż chodził".

Katarzyna Bujakiewicz Foto: Monika Mężyńska
Katarzyna Bujakiewicz – aktorka poznańskiego Teatru Polskiego, szerszej publiczności znana przede wszystkim z ról serialowych: pielęgniarki Marty ze szpitala w Leśnej Górze (serial "Na dobre i na złe" w TVP2) oraz Marioli – asystentki w kancelarii prawniczej (serial "Magda M." w TVN). Dystansu maratońskiego nigdy nie biegła a planuje w tym roku dwa, bowiem przed startem w Poznaniu zamierza ukończyć maraton w Berlinie.
Maraton dla niej to uwieńczenie wielu lat ćwiczeń "jeśli czegoś się boję, to jakiegoś skurczu. Tego, że będą mnie bolały kolana, że ciało odmówi posłuszeństwa." Kolegów i koleżanki z branży zachęca do uprawiania sportu, twierdząc że "aktor po prostu powinien mieć kondycję".
Czeka piękny medal:

A takiego pakietu to nawet nie ma w Erze

Super koszulka na Maratonie w Poznaniu
http://www.marathon.poznan.pl/images/st ... a_ecco.jpg
Podczas tegorocznego poznańskiego maratonu czeka Cię garść atrakcji przygotowanych przez organizatorów. Przyjedź i przekonaj się sam.
Przygotowaliśmy wiele konkursów: do wygrania m.in. zegarki firmy Garmin, odzież sportową firmy Ecco lub karnety do fitness Klubu Gymnasion, a dla pań 3 rowery górskie. Ponadto konkursy dla kibiców. Szukaj informacji o konkursach na naszej stronie internetowej oraz w radiu Eska Poznań.
koszulka Ecco
W tym roku w pakiecie maratońskim otrzymasz:
* profesjonalną koszulkę startową ufundowaną przez tegorocznego partnera strategicznego firmę ECCO
* czapkę od firmy Artresan
* T-shirt od organizatorów
* upominki od organizatora oraz sponsorów i partnerów imprezy
* a wszystko to w oryginalnym plecaku
12 października nie można spędzić na kanapie gdy cała biegowa Polska będzie na Malcie

[url=http://www.kujawinski.com]www.kujawinski.com[/url]
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Arti - ale reklama, no no ? Rozumiem, że pracujesz dla Maratonu Poznańskiego ? 
Ja w imieniu redakcji miałem dylemat - czy mamy robic jakiś wysiłek żeby prezentować ten maraton czy nie?
W końcu zdecydowałem że nie.
Na takie imprezy nasz portal jeździ z dwóch powodów:
1. Ralacjonowania tego co dzieje się w zawodach.
2. Autopromocji portalu
Co do punktu 1. W Poznaniu chyba nie będzie czego relacjonować.
Co do punktu 2. To oczywicie dobre miejsce ale bez punktu 1 to traci dla mnie sens.
Oczywiście z zainteresowaniem sie będę przyglądał rozwojowi tego maratonu ale w skali kraju, wobec 60 tysięcy czytelników którzy odwiedzają nas co miesiąc muszę stawiac jakieś kryteria. Impreza musi być ciekawa dla czytelnika z Zakopanego, Gdańska, Warszawy, Wąchocka, Poznania, Los Angeles (tam też nas czytają).
Wg mnie patrząc globalnie w Poznaniu nie dzieje się nic ciekawego.
W Warszawie jest juz trochę lepiej (okolice 2:12 u mężczyzn i 2:30 u kobiet) może nie powalają ale widać, że jest jakaś próba. Poza tym dzień wcześniej odbywa sie też ciekawa impreza której jednak ze względu na brak "mocy przerobowych" nie relacjonowaliśmy. Ekiden - 180 sztafet. 180 !!!! Jak to usłyszałem to myslałem że się ktoś pomylił.
Widać, że jest jakiś kierunek o sportowym wydźwięku.
Tymczasem w Poznaniu to jest impreza o wydźwięku ... innym.
EXPO jest znacznie lepsze niż w Warszawie.
Pakiet startowy jest lepszy (chyba ? ) niż w Warszawie.
Nagrody, gadżety są lepsze.
Możliwości wylosowania fantów są lepsze.
Więc powodzenia dla wszystkich w Poznaniu i mam nadzieję, że za jakiś czas organizatorzy postanowią zrobic także coś dla kibiców a nie tylko uczestników.

Ja w imieniu redakcji miałem dylemat - czy mamy robic jakiś wysiłek żeby prezentować ten maraton czy nie?
2. Autopromocji portalu
Co do punktu 2. To oczywicie dobre miejsce ale bez punktu 1 to traci dla mnie sens.
Oczywiście z zainteresowaniem sie będę przyglądał rozwojowi tego maratonu ale w skali kraju, wobec 60 tysięcy czytelników którzy odwiedzają nas co miesiąc muszę stawiac jakieś kryteria. Impreza musi być ciekawa dla czytelnika z Zakopanego, Gdańska, Warszawy, Wąchocka, Poznania, Los Angeles (tam też nas czytają).
Wg mnie patrząc globalnie w Poznaniu nie dzieje się nic ciekawego.
W Warszawie jest juz trochę lepiej (okolice 2:12 u mężczyzn i 2:30 u kobiet) może nie powalają ale widać, że jest jakaś próba. Poza tym dzień wcześniej odbywa sie też ciekawa impreza której jednak ze względu na brak "mocy przerobowych" nie relacjonowaliśmy. Ekiden - 180 sztafet. 180 !!!! Jak to usłyszałem to myslałem że się ktoś pomylił.
Widać, że jest jakiś kierunek o sportowym wydźwięku.
Tymczasem w Poznaniu to jest impreza o wydźwięku ... innym.
EXPO jest znacznie lepsze niż w Warszawie.
Pakiet startowy jest lepszy (chyba ? ) niż w Warszawie.
Nagrody, gadżety są lepsze.
Możliwości wylosowania fantów są lepsze.
Więc powodzenia dla wszystkich w Poznaniu i mam nadzieję, że za jakiś czas organizatorzy postanowią zrobic także coś dla kibiców a nie tylko uczestników.
- ssokolow
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 48:35
- Życiówka w maratonie: 4:04:02
ee tam... dla biegaczy chyba najważniejsze jest to co organizatorzy robią jednak dla biegaczy :D ... a nie dla kibiców...
- ja tam się zgadzam, że większa frajda jest pobiec z Korzeniowskim, czy jakąś dowolna gwiazdą filmu/ekranu... - gwiazdy "Biegowe" są interesujące.. ale raczej dla wąskiej grupy która na prawdę się interesuje biegami...
Dla przeciętnego kowalskiego który truchta 3 razy w tygodniu... i "biega" maraton w 5:20 to fajnie jest spotkać na trasie Bogusława Lindę.. albo Czarka Pazurę ...
Ja np. wybierając bieg w którym będę próbował truchtać patrzę na:
1. Czy dostanę pamiątkowy medal
2. Czy będą fajne koszulki i co jest w "pakiecie startowym"
3. Czy są jakieś "losowane" nagrody - bo na żadną inną nie mam szans
w dalszej kolejności interesuje się kto będzie na biegu.... - ale np. jak wiem że będzie Henryk Szost... to w pierwszej chwili mówi mi to mniej niż "Jola Rutowicz" - niestety... oczywiście nie chciał bym biec maratonu z Jolą.. ale to już zupełnie inna para kaloszy...
Co zaś do obecności bieganie na maratonie... - no może rzeczywiście z waszego punktu widzenia nie ma to sensu
i w to się nie wtrącam 
- ja tam się zgadzam, że większa frajda jest pobiec z Korzeniowskim, czy jakąś dowolna gwiazdą filmu/ekranu... - gwiazdy "Biegowe" są interesujące.. ale raczej dla wąskiej grupy która na prawdę się interesuje biegami...
Dla przeciętnego kowalskiego który truchta 3 razy w tygodniu... i "biega" maraton w 5:20 to fajnie jest spotkać na trasie Bogusława Lindę.. albo Czarka Pazurę ...
Ja np. wybierając bieg w którym będę próbował truchtać patrzę na:
1. Czy dostanę pamiątkowy medal
2. Czy będą fajne koszulki i co jest w "pakiecie startowym"
3. Czy są jakieś "losowane" nagrody - bo na żadną inną nie mam szans

w dalszej kolejności interesuje się kto będzie na biegu.... - ale np. jak wiem że będzie Henryk Szost... to w pierwszej chwili mówi mi to mniej niż "Jola Rutowicz" - niestety... oczywiście nie chciał bym biec maratonu z Jolą.. ale to już zupełnie inna para kaloszy...
Co zaś do obecności bieganie na maratonie... - no może rzeczywiście z waszego punktu widzenia nie ma to sensu

- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48

ssokolow - świetnie Cię rozumiem, do biegania przy pomocy "celebrities" na pewno łatwiej jest zachęcić niz przy pomocy wyczynowców.
Ja liczę na ....jedno i drugie.
Maraton w Londynie jest tego idealnym przykładem.
Tam - goście robią super wyniki a jednocześnie możesz biec z wieloma lokalnymi sławami.
Jak na Getty Images wpiszesz London Marathon to więcej wyjdzie zdjęć na których jest tamtejszy bardzo znany szef kuchni (ma chyba jakiś program w telewizji) albo chyba właśnie bohaterka tamtejszego Big Brothera.
Ale to jest sprzężenie zwrotne.
Myślę, że Ci wszyscy ludzie chcą brać udział w takim wydarzeniu bo jest to wielkie wydarzenie takze ze sportowego punktu widzenia.
- Arti
- Zaprawiony W Bojach
Oczywiście,że nie pracuję dla maratonu. Gdybym pracował to jakakolwiek reklama itp wyglądałaby 10 x lepiej i przede wszystkim skontaktowałbym się z redakcją 
A tak jest to moja własna twórczość jako Poznaniaka i Maratończyka sklecona z moich myśli i materiałów organizatorów

A tak jest to moja własna twórczość jako Poznaniaka i Maratończyka sklecona z moich myśli i materiałów organizatorów

- Arti
- Zaprawiony W Bojach
Ponieważ potrafię być obiektywny przyznaję,że w Wawie szczególnie dla mediów jest dużo lepsza czołówka - elita zarówno wśród kobiet jak i mężczyzn.
W tym roku muszę to jeszcze sprawdzić możliwe,że pobiegnie Dorota Gruca.
Wiadomo, to za mało by przyciągnąć zainteresowanie mediów.
W tym roku muszę to jeszcze sprawdzić możliwe,że pobiegnie Dorota Gruca.
Wiadomo, to za mało by przyciągnąć zainteresowanie mediów.
-
- Zaprawiony W Bojach
Nie no, jasne, w końcu chodzi o największy maraton w Polsce, co tam może być ciekawego.FREDZIO pisze:Ja w imieniu redakcji miałem dylemat - czy mamy robic jakiś wysiłek żeby prezentować ten maraton czy nie?
2. Autopromocji portalu

-
- Zaprawiony W Bojach
Który się odbył trzy dni temu. A Poznań dopiero będzie. Ja tam ciemność widzęNagor pisze:Dla jasności, to jak na razie największy w Polsce i największy w historii w Polsce jest ostatni Maraton Warszawski ; )

Ciekawe jaka będzie czołówka liczbowo na koniec roku.

- Arti
- Zaprawiony W Bojach
Na szczęście dla nas taka rywalizacja powoduje, że maratony stają się większe i lepsze 
A może poruszymy wątek bojkotu ogólnopolskich telewizji i prasy odnośnie maratonu poznańskiego
Czy wiecie,że jest takie nastawienie, że żadna informacja z Poznania nie jest puszczana i nie będzie? Powód? Bo nie
w domyśle bo to Poznań. Tak postąpiły gazety sportowe ogólnopolskie, portale oraz TVP i np TVN. Ale.....szkoda nerwów by przed maratonem na ten temat się rozpisywać.
Ps. I dodam,że oczywiście starania organizatorów zawsze były, tak samo dziennikarzy przekazujących materiał do Warszawy by puścić na cały kraj
Niestety to fakt i nie ma tutaj poznańskiej mojej stronniczości.
Jak myślicie jakby się czuli warszawiacy gdyby poza forum nigdzie nie ukazała się żadna informacja ,że owy maraton odbył się nie mówiąc już o podaniu liczby uczestników i zwycięzcy?
Uważam ,że kibiców interesują informacje i fakty sportowe.

A może poruszymy wątek bojkotu ogólnopolskich telewizji i prasy odnośnie maratonu poznańskiego

Ps. I dodam,że oczywiście starania organizatorów zawsze były, tak samo dziennikarzy przekazujących materiał do Warszawy by puścić na cały kraj

Niestety to fakt i nie ma tutaj poznańskiej mojej stronniczości.
Jak myślicie jakby się czuli warszawiacy gdyby poza forum nigdzie nie ukazała się żadna informacja ,że owy maraton odbył się nie mówiąc już o podaniu liczby uczestników i zwycięzcy?
Uważam ,że kibiców interesują informacje i fakty sportowe.
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 35:06
- Życiówka w maratonie: 2h46min
Arti widzę,że nie ogladasz śniadaniowej telewizjii,od 3tyg w programie DzieńdobryTVN ,w każdy piątek jest relacja z przygotowania Magdy Żakowskiej do maratonu Poznańskiego.Jest w kontkście Magdy,ale cały czas jest mówione,że to właśnie do Poznańskiego się szykuje 

MAJA TEAM