pierwsze buty kupilem w sklepie - ok 8 lat temu - porazka; zero fachowej obslugi a ja zupelnie zielony jesli chodzi o dobor butow (problemy z achillesem - nigdy wczesniej ani pozniej nie mialem oraz 5 paznokci "zeszlo" po pierwszym maratonie); pozniej kupowalem na imprezach biegowych az w koncu zdarzylo mi sie byc kilka razy w US i tam przy pomocy fachowej obslugi dobralem odpowiednie buty;
od ok 6 lat biegam w Asicsach oraz od niedawna w Salomonach (trail - Las Wolski);
sorki za troche komercji ale mam kilka par dobrych butow do sprzedania - na allegro - zapraszam na aukcje; moge rowniez doradzic w kwestii doboru butow; mozna pisac na maila albo na forum;
pozdrowko
Doradzić nie potrafię, sam jestem ciekaw. W decathlonie na zakopańskiej nie uświadczy się trailowych kalenji, którymi po lekturze testów byłem mocno zainteresowany. W ogóle wybór jakiś jest, ale butów letnich i raczej własnie z kalenji.
Chyba trzeba poczekać na otwarcie drugiego decathlonu przy plazie, ma ruszyć jeszcze we wrześniu.
Jeżeli wybierasz się w podróż niech będzie to podróż długa
Ogólnie ciężko powiedzieć, troszeczkę szkoliłem sprzedawców w intersporcie na zakopiance ale to jest też uzależnione czy będzie mało ludzi i będą mieli więcej czasu żeby go wam poświęcić. A tak to jeszcze w Krakowie nie spotkałem się ze sprzedawcami którzy by coś więcej wiedzieli na ten temat. Dlatego proponuje żebyście na forum rzucili hasło jakich butów potrzebujecie to dostaniecie kilka modeli najbardziej polecanych i idziecie do sklepu już po konkretny model.
W sumie to nie wiem gdzie w Krakowie będzie fachowa obsługa. Sam się wybieram na zakup nowych butów i szukam jakiegoś dobrego sklepu. Pewnie odwiedzę Galerie Krakowską, tam jest sklep Intersport, New Balance i bodajże Asics. Może też Decatlhon warto odwiedzić, jeszcze się zobaczy.
no już dziś wreszcie dostaliśmy pozwolenie, sklep Decathlon Plaza w Krakowie otworzy swoje podwoje w ten piątek, możecie liczyć na terenowe Kalenji, sam je dziś nabyłem, to Kapteren XT, kierownikiem jest biegacz więc pojęcie o butach ma i z pewnością doradzi a przy nowym sklepie wszystko jest wygładzone i opisane i w najlepszym porządku, jego sprzedawca to chłopak co biega 800 i 1500 wię też raczej w temacie , dajcie znac to tam ciekawego zobaczyliście
Jako, że jestem tu nowy najpierw się przywitam.
SZACUNECZEK.
Co do twojego pytanie. Ostatnio chodziłem chvba z dwa tyg. za butami
i uważam, że największe pojęcie o pojęciu mają w sklepie NB w galerii kazimierz. Ja akurat kupiłem nike, ale informacje na temat tych butów znalałem w internecie, w sklepie nie mieli zielonego pojęcia, dramat.
Pozdrawiam.
W zeszłym tygodniu rozglądałem się za butami w galerii krakowskiej. Jeśli chodzi o kompetentnego sprzedawcę - polecam sklep nike, człowiek sam biega i widać że wie o czym mówi. Chyba wkrótce zajrzę tam jeszcze raz, tym razem z kaską
Jeżeli wybierasz się w podróż niech będzie to podróż długa
Ja też rozglądałem się po galerii krakowskiej, ale jakoś w fachowość osób sprzedających nie wierzę... niestety... Najlepiej samemu wiedzieć co chce się kupić i za tym konkretnym chodzić, szukać, mierzyć itd. Ja jestem coraz bliżej finalizacji zakupu nowych butów I już praktycznie jestem zdecydowany na Asicsy.