Dwa tygodnie przed maratonem, jak osiągnąć cel

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
olo123
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Biegam od półtora roku codziennie po 13 km w czasie 1,20 a w niedziele robie po 22 km w czasie około 2 godzin czasami jest to 2:06, czasami 2:15 Za dwa tygodnie debiutuje na maratonie w Poznniu chce przebiec go w czasie poniżej 4 godziny -moze być nawet 3:59 Macie moze rady jak trenować, co jeść itp przed maratonem aby osiągnąc wymarzony cel.
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
ssokolow
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 48:35
Życiówka w maratonie: 4:04:02

Nieprzeczytany post

dwa tygodnie to czas na wyciszenie przed maratonem a nie na trening ;-)

- zaglądnij do planów treningowych ... i wybierz jakieś ostatnie dwa tygodnie dla siebie.. - ogólna zasada - teraz warto już odpocząć ;-) żeby złapać "superkompensację"

... co jeść- najlepiej zbytnio nie eksperymentować- to wszyscy piszą do okoła... no i dużo węglowodanów... ;-) w szczególności na 1 dzień przed startem... i na śniadanko :D

(a tak poza tym to ja tylko teoretyk jestem... bo jeszcze w maratonie nie startowałem) - zajrzyj na główną stronę ... potem "trening" a potem "plany trenigowe" - na pewno znajdziesz tam wiele pożytecznych wskazówek... nawet w planie maraton <3h - ...

a i zajrzyj jeszcze tu: http://bieganie.pl/?show=1&cat=49&id=886
Szymon
Obrazek
ODPOWIEDZ