Komentarz do artykułu Haile Gebrselassie - rozmowa w Hengelo

...czyli wszystko co nie zmieściło się w innych działach a ma związek z bieganiem lub sportem.
Awatar użytkownika
bieganie.pl
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

PKO
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Mam nadzieję, że wybaczycie mi mało treści. Ale to nie takie proste, kiedy wydaje się, że wszystkie pytania zostały już zadane. Tam poprostu trzeba pojechać i pobiegać z Haile. Może w przyszłym roku ? :)
Maciej_Janicki
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

to wcześniej Fredzio musiałbyś pojechać na jakiś obóz, żeby się przygotować do treningów z Mistrzem ;) hehe kiedyś oglądałem o nim program i redaktor powiedział, że Haile zaczyna wybiegania z prędkością około 3.30 :lalala: Dla mnie to prawdziwy MISTRZ. tyle lat na szczycie...
Damiano
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 31:47;39
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Klasa sama w sobie, podoba mi się podejście MISTRZA do treningu, nie mierzy rzadnego zakwaszenia, tętna itd a mimo to biega jak wściekły!! Chyba tylko w Polsce wszyscy sa uczuleni na te wszystkie pomiary... ile biegałeś, na jakim tętnie, jakie zakwaszenie? Pytam sie po co to wszystko potrzebne? Za czasów Malinowskiego czy Kusocińskiego nie było tego wszystkiego a mimo to wyniki były rewelacyjne! należy słuchać swojego organizmu i tym sie kierować w doborze treningu, takie jest moje zdanie. Jeśli czuje sie dobrze to pozwalam sie ponieść wyobraźni, jeśli to nie mój dzień to biegam spokojnie.
Awatar użytkownika
Dybol
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Fredzio nie ma za co przepraszać. Wywiad jest świetny. Odpowiedzi Hailego naprawdę nie są jakieś proste. Wszystko co mówi jest przemyślane. Nie ma tam lania wody czegoś zbędnego. Takie wywiady naprawdę są super. Tak samo jak wywiad z Michałem Smalcem. Też nie pojawił się temat zakwaszenia, prędkości (tylko tętno 140-150 ;p). I właśnie to sprawia, ze Wasze wywiady są ciekawe :)
What's done is done, just leave it alone and dont regret it!
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Trzeba się będzie przed tą wizyta w Etiiopii oczywiście trochę biegowo podciągnąć. :)
Awatar użytkownika
Fist
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

w przeciwnienstwie do Dybola nie mam nic przeciwko rozmowom o tajnikach treningu z rozmówcami portalu
Mateusz
Dare for more!
Tomek Michałowski
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

talent czystej wody , bez pulsometru i laktatora lata jak szatan
Europejczykom (czytaj białym ) to nie da :)
Tomek
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ