Do Autorów Bieganie

W jakim kierunku zmierza bieganie.pl, pytania, pomoc, wyjaśnienia, pytania do Redakcji.
Awatar użytkownika
primo
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Damian Banaszak pisze:Zawsze uważałem ze dziennikarze powinny trzymać razem, jednak mocno się zdziwiłem w jaki złym postępowaniu chcecie się przebić. Ostatnio gdzieś tu rozpętała się dyskusja odnośnie wywiadu z Gajdusem na maratonachpolskich(niemoge tego znaleźć). Uważam że o wiele ciekawszy jest tam wywiad(dużo istotnych rzeczy można się z niego dowiedzieć-natomiasł w waszym wywiadzie z Ochalem-baa raczej z jego trenerem-bo Paweł mało cio się udzielał, dowiedziałem się tyle co nic. Co świadczy o tym że posiadacie małą wiedze i nie wiecie jeszcze jakie pytania można by zadać.
Odnośnie pisowni to proszę zobaczyć ile tylko w tym zdaniu jest niedociągnięć:

"Paweł. A w drużynie wiadomo - dużo łatwiej. To jest tak, że biegnie nas trzech czy czterech i jednemu się nie chce, ale zobaczy, że trzem się chce, no to lecimy wszyscy i jest super, i on wtedy zapomina i nie zostaje. I wejść w szóstkę na takiej imprezie, nie jest ciężko, bo to grupa, bo to siła. No, a już jak się wejdzie w szóstkę czy weźmie się medal na takiej imprezie, to jest się już medalistą MŚ czy Europy i to jest już się inaczej na świecie traktowanym. Oni, w PZLA tego jakoś nie mogą zrozumieć, może się tego boją?"

Dla mnie pierwszy szyk zdania :" To jest tak, że biegnie nas trzech czy czterech i jednemu się nie chce, ale zobaczy, że trzem się chce, no to lecimy wszyscy i jest super, i on wtedy zapomina i nie " poniża poziom wykształcenia samego zawodnika jak i wasz jako dziennikarzy. Mało tego w dalszej części idze iż po kropce zdanie zaczynacie od samodzielnej litery "I" -ja w podstawówce kiedyś dostałem za to pałe... taką ocenę wam wystawiam. Wstydźcie się panowie ''dziennikarze"
Jak się okazuje statystyki serwisu są nieubłagane i prawdziwe. Aż ciężko mi w ogóle uwierzyć, że ktoś ma czelność porównywać bieganie.pl z maratonamipolskimi. Szok. Brak mi słów.

Adamie odwalacie kawał dobrej roboty. Nie zwracajcie uwagi na chałturników i awanturników!
primo
New Balance but biegowy
Edda
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Damian Banaszak pisze:Zawsze uważałem ze dziennikarze powinny trzymać razem, jednak mocno się zdziwiłem w jaki złym postępowaniu chcecie się przebić. Ostatnio gdzieś tu rozpętała się dyskusja odnośnie wywiadu z Gajdusem na maratonachpolskich(niemoge tego znaleźć). Uważam że o wiele ciekawszy jest tam wywiad(dużo istotnych rzeczy można się z niego dowiedzieć-natomiasł w waszym wywiadzie z Ochalem-baa raczej z jego trenerem-bo Paweł mało cio się udzielał, dowiedziałem się tyle co nic. Co świadczy o tym że posiadacie małą wiedze i nie wiecie jeszcze jakie pytania można by zadać.
nie wiem, kim jesteś (może kimś ważnym, skoro podajesz imię i nazwisko), ale mnie rozbawiłeś. Skoro sam zacząłeś się czepiać...
- "dziennikarze" to rodzaj męskoosobowy, a więc powinno brzmieć "dziennikarze powinni" a nie "powinny"
- "cio" to mowa potoczna dziecka
- czym jest wywiad? - to "rozmowa dziennikarza z jakąś osobą, najczęściej znaną, mająca na celu przybliżenie odbiorcy poglądów tej osoby na jakiś temat. Zwykle przebieg wywiadu jest zaplanowany i zmierza do jakiegoś końcowego uogólnienia"; a więc w praktyce docelowo uzyskujemy zredagowaną toczącą się rozmowę (język mówiony). Trzeba zatem odróżnić język mówiony od pisanego, prozy. Tak rada - nie czujesz różnicy, nagraj jedną ze swoich (domniemam nieskazitelnie czystych językowo) codziennych konwersacji z osobą trzecią i w dokładnie takiej wersji przelej na papier,
- popracuj nad interpunkcją

ps. jeśli to miała być prowokacja - zwracam honor

jeszcze jedna kwestia - może nie na temat, ale wprost nie mogę się powstrzymać - Damianie, nie mnustwo a mnóstwo (no chyba, że orchidee to nie Ty)
Ostatnio zmieniony 08 wrz 2008, 23:28 przez Edda, łącznie zmieniany 1 raz.
DaaD
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Proszę, róbcie dalej to co robicie.
BIEGANIE.pl to najlepsza w Polsce strona o bieganiu i biegaczach.
Niesamowite tempo rozwoju.

GRATULUJĘ
bleez
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39:38
Życiówka w maratonie: 3:25:27

Nieprzeczytany post

Mam takie pytanie do autorów bieganie.pl. Stworzyliście w maju taki program pod nazwą "Jak oni chudną" w którym wystartowało 5 śmiałków. No i właśnie chciałbym wiedzieć co dalej. Ostatni artykuł na ten temat pojawił się w lipcu. Oglądając dzienniczki biegaczy na stronce też niewiele można się dowiedzieć bo zapisy kończą się na czerwcu bądź lipcu. Czy uczestnicy realizują postawione przed sobą cele? Czy program w ogóle jeszcze trwa? Czy będą jakieś dalsze informacje w tym temacie? Dzięki i pozdrawiam.
Edda
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

bleez pisze:Mam takie pytanie do autorów bieganie.pl. Stworzyliście w maju taki program pod nazwą "Jak oni chudną" w którym wystartowało 5 śmiałków. No i właśnie chciałbym wiedzieć co dalej. Ostatni artykuł na ten temat pojawił się w lipcu. Oglądając dzienniczki biegaczy na stronce też niewiele można się dowiedzieć bo zapisy kończą się na czerwcu bądź lipcu. Czy uczestnicy realizują postawione przed sobą cele? Czy program w ogóle jeszcze trwa? Czy będą jakieś dalsze informacje w tym temacie? Dzięki i pozdrawiam.
Jako jedna z uczestników pozwalam sobie odpowiedzieć na niektóre z zadanych pytań:
nie ma ciągu dalszego, bo program sam w sobie z zalozenia miał trwać 3 miesiące i tak też się stało. Z racji tego, że cele zostały poddane próbie weryfikacji (z powodów zależnych i niezależnych od nas), stan faktyczny może różnić się od tego z początku lipca. Ze swej strony mogę powiedzieć, że 1/5 podrabianych grubasów walczy biegowo. Dietetycznie niekoniecznie.

co do ostatniego pytania - nie posiadam wiedzy
Awatar użytkownika
Remus
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 30:28
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Program zakończył się w lipcu, tutaj jest jego podsumowanie: http://bieganie.pl/index.php?show=1&cat=6&id=764. Niestety ja nie mam wiedzy na temat tego, czy w przyszłości ruszymy z podobną akcją. Może Fredzio się później wypowie.
bleez
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39:38
Życiówka w maratonie: 3:25:27

Nieprzeczytany post

Aha dobra dzięki. Nie zwróciłem uwagi na to, że program miał trwać 3 miesiące! Moja wina. No i po tym artykule z lipca spodziewałem sie dalszej relacji. Ale spoko. Dzięki za info. pozdrawiam jeszcze raz :)
Awatar użytkownika
primo
Stary Wyga
Stary Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Remus pisze:Program zakończył się w lipcu, tutaj jest jego podsumowanie: http://bieganie.pl/index.php?show=1&cat=6&id=764. Niestety ja nie mam wiedzy na temat tego, czy w przyszłości ruszymy z podobną akcją. Może Fredzio się później wypowie.
Fredzio jak jeszcze trochę posiedzi bez treningu, to sam będzie pierwszym chętnym do udziału :)

pozdrawiam Adamie - sam myślę o biegach, ale niekoniecznie biegam :)
primo
ruh hożuf
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

2/5 walczą biegowo, a dietetycznie niekoniecznie :hej:
Awatar użytkownika
Friend
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 48
Życiówka w maratonie: 4:04

Nieprzeczytany post

Serwis staje się kopalnią wiedzy na temat bieganie w bardzo szerokim pojęciu. Zaczynam się zastanawiać na wykupieniem kolejnej prenumeraty Magazynu Biegania na kolejny rok. U Was znajduje praktycznie wszystko czego szukam a czasami więcej.

Myślę, że za jakiś czas będziecie jedynym profesjonalnym serwisiem biegowym w necie w ojczystym języku !
Tak trzymać Panowie !
Energia podąża za myślą, a myśl podąża za energią…
ODPOWIEDZ