Cześć.
Kapke mnie tu nie było

, ale nie miałem o czym pisać

Treningi jakoś do bani (by nie napisać, że do czego innego

) Miałem jechać do Oświecimia na 15 ale nie pojechałem bo nie szło mi na treningach i dobrze zrobiłem - znajomy był i mówił, że katastrofa - potworny upał był (28*C) i ludzie ledwo kończyli. Obysmy mieli w katowicach piękną pogodę i 18*C

.
Ostatnio może trochę lepiej, ale tylko trochę. Generalnie doszedłem do wniosku że to, co przez rok nabiegałem to moje, a przez te < niż 2 tyg. i tak cudów nie narobię więc teraz już nie mam zamiaru się jakoś specjalnie szkubać. Poza tym zauważyłem, że po wymuszonych (chorobami) dłuższych lub krótszych przerwach biegało mi się zaskakująco dobrze. Dlatego sądzę, że więcej mi da spokojne, przetruchtane czasami, czekanie na start, niż jakieś szkubanie się i siłowanie.
Grozza - witamy w klubie

też rok temu myślałem o 7 km ale zaporą była cena (tydzień przed startem), więc odpuściłem.
Tak z ciekawości sprawdziłem i w 2005 było 360 uczestników, w 2006 - 680, w 2007 - 851, a na tegoroczny bieg na liście startowej jest już zapisanych 1319 chętnych - nieźle. Z bieganie.pl jest nas pięciu
Teraz sprawy "organizacyjne"

Takie mam pytanie do Was - co warto zabrać oprócz rzeczy oczywistych i niezbędnych takich jak buty, koszulka, spodenki

?
Większość z nas pewnie będzie miała
pulsometr... Czy macicie zamiar brać ze sobą na trasę jakieś dodatkowe (prócz wodopojów )
picie lub
żarcie (jakieś izotoniki/powerbary)?
Ostatnio moja kochana żonka kupiła mo taką
opaskę frotową na nadgarstek do wycierania zalewanego potem ryja - ostatnio se to wziąłem na trening i powiem Wam, że rewelacyjna sprawa. Można ręką tylko do czego potem tą rękę?...
Sądzę, ze dobrym pomysłem na upał (oby go nie było) będzie
czapeczka z daszkiem.
Jeszcze jedno - jaki macie pomysł (doświadczenie) na przechowanie/zabranie
kluczyków /dokumentów? Jakoś depozyt wydaje mi się ryzykowny. Kieszkonki w galotkach nie mam, a w ręce trzymać to troche nie tego...
To chyba tyle bo marudzić coś zaczynam. Jak macie jakieś ciekawe pomysły to piszcie.
Pzodrawiam
Niech moc będzie z Wami