Trzymamy kciuki !!!FREDZIO pisze:A w czwartek start Marcina Lewandowskiego i Pawła Czapiewskiego w Ostravie.
Oficjalna Dyskusja o Biegach Wyczynowych
- Arti
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
[url=http://www.kujawinski.com]www.kujawinski.com[/url]
- Burzyk
- Wyga
- Życiówka na 10k: 33:40
Miting w Ostrawie ma byc transmitowany na eurosporcie o 18:45,trzeba bedzie oglądac i liczyc ze Marcin zrobi minimum.
to give anything less than your best is to sacrifice the gift(Steve prefontaine)
Endurance Coach Level II
Endurance Coach Level II
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Marcin ma minimum: 1:45.90
Gratulacje !!!
Był siódmy, Czapi szósty.
Gratulacje !!!
- Remus
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 30:28
- Kontakt:
http://bieganie.pl/?show=1&cat=11&id=725
No, w końcu mamy dwóch 800-metrowców na Igrzyska.
W biegach minima mają już zatem:
200 m - Marcin Jędrusiński
800 m - Paweł Czapiewski
800 m - Marcin Lewandowski
400 m ppł. - Marek Plawgo
3000 m pprz. - Tomasz Szymkowiak
maraton - Henryk Szost
maraton - Arkadiusz Sowa
100 m ppł. - Aurelia Trywiańska
400 m ppł. - Anna Jesień
3000 m pprz. - Wioletta Frankiewicz
No, w końcu mamy dwóch 800-metrowców na Igrzyska.
W biegach minima mają już zatem:
200 m - Marcin Jędrusiński
800 m - Paweł Czapiewski
800 m - Marcin Lewandowski
400 m ppł. - Marek Plawgo
3000 m pprz. - Tomasz Szymkowiak
maraton - Henryk Szost
maraton - Arkadiusz Sowa
100 m ppł. - Aurelia Trywiańska
400 m ppł. - Anna Jesień
3000 m pprz. - Wioletta Frankiewicz
- wojtek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 30:59
- Życiówka w maratonie: 2:18
- Kontakt:
Co ma , gdzie ma ?FREDZIO pisze:Marcin ma minimum: 1:45.90
Gratulacje !!!
A zarzad PZLA cos mowil , ze jedzie ?
Articles in English:
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki
Looking back:
http://bieganie.pl/?cat=37
Jutup: http://www.youtube.com/user/wojtek1425/videos?view=0
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki
Looking back:
http://bieganie.pl/?cat=37
Jutup: http://www.youtube.com/user/wojtek1425/videos?view=0
- bebej
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Z tego co wiem to minimum trzeba potwierdzić podobnym wynikiem (minimum B), żeby nie było wątpliwosci co do stabilności formy. Zasady są jasne i sprawiedliwe.
- Nagor
- Ekspert/Trener
Lewandowski ma już chyba potwierdzenie, bo miał 2 biegi na 1:46.
Na domtelu są listy startowe na Memoriał Kusocińskiego. Prawdę mówiąc nędznie to wygląda, żadnych gwiazd nie ma. Czasami działa to pozytywnie, bo przynajmniej więcej naszych pobiegnie. Jak cię mogę wygląda jeszcze bieg na 1500m mężczyzn i 5000m mężczyzn. Chociaż z drugiej strony nie wiem, po co w tym biegu np. jakiś Czech z wynikiem na 1500m - 3.47,9. Zamiast tego można wziąć jakiegoś naszego, żeby miał okazję poprawić życiówkę.
Na 5000m Kenijczycy mocno z dolnej półki, z latami świetności poza sobą (a ten gość z Zambii chyba to jakaś pomyłka?). Ale to będzie akurat idealnie - może będzie bieg na te ok. 13:40. Gdyby były gwiazdy na 13:10, to tylko byśmy liczyli duble, a tak może nasi trochę powalczą.
Ale pamiętam takie czasy, że z naprawdę dobrymi wynikami było ciężko dostać się na ten memoriał - ja tylko raz biegałem w drugiej serii, raz byłem zającem drugiej serii. Teraz mógłbym spokojnie walczyć o miejsce w pierwszej piątce - tzn. z formą taką jak przed 3 laty. Czyli - Kusociński schodzi na psy, ale może to dobrze, bo nasi będą mieli okazję pobiegać.
Na domtelu są listy startowe na Memoriał Kusocińskiego. Prawdę mówiąc nędznie to wygląda, żadnych gwiazd nie ma. Czasami działa to pozytywnie, bo przynajmniej więcej naszych pobiegnie. Jak cię mogę wygląda jeszcze bieg na 1500m mężczyzn i 5000m mężczyzn. Chociaż z drugiej strony nie wiem, po co w tym biegu np. jakiś Czech z wynikiem na 1500m - 3.47,9. Zamiast tego można wziąć jakiegoś naszego, żeby miał okazję poprawić życiówkę.
Na 5000m Kenijczycy mocno z dolnej półki, z latami świetności poza sobą (a ten gość z Zambii chyba to jakaś pomyłka?). Ale to będzie akurat idealnie - może będzie bieg na te ok. 13:40. Gdyby były gwiazdy na 13:10, to tylko byśmy liczyli duble, a tak może nasi trochę powalczą.
Ale pamiętam takie czasy, że z naprawdę dobrymi wynikami było ciężko dostać się na ten memoriał - ja tylko raz biegałem w drugiej serii, raz byłem zającem drugiej serii. Teraz mógłbym spokojnie walczyć o miejsce w pierwszej piątce - tzn. z formą taką jak przed 3 laty. Czyli - Kusociński schodzi na psy, ale może to dobrze, bo nasi będą mieli okazję pobiegać.
- Burzyk
- Wyga
- Życiówka na 10k: 33:40
No wiesz Nagor jak by nie zadłużenie PZLA to wszystko by było i zajace i gwiazdy z pierwszej półki a tak to bedzie przecietny miting ale i tak ogladne sobie powtorke o 23, tak w sumie nie wiem co ten Korzeń robi w tvp puszcza mitingi wtedy kiedy wszyscy już spią i dlatego lekka nigdy nie przebije w polsce piłki nożnej popularnością
to give anything less than your best is to sacrifice the gift(Steve prefontaine)
Endurance Coach Level II
Endurance Coach Level II
- Fist
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Może lepiej ze nie ma wcześniej transmisji, bo jak kibice zobacza jakieś podwórkowe zawody to się zniechęcą. Gdyby w 3-4 konkurencjach nasi walczyli jak równy z równym z gwiazdami światowego formatu to by może kogoś to zachęciło do oglądania.
Mam nadzieje że kilku Polaków pobiegnie stanowczo poniżej 14' na 5km
Mam nadzieje że kilku Polaków pobiegnie stanowczo poniżej 14' na 5km
Mateusz
Dare for more!
Dare for more!
- Nagor
- Ekspert/Trener
problemem jest to, że te zawody są strasznie wcześnie. Podobno po to, żeby mogła być transmisja, której nie ma. Tzn. jest na TVP Sport, której nikt nie ma i nie ogląda... W rezultacie 5000m jest o 17.35. Przeglądam prognozy i wygląda na to, że pogoda może uratować ten bieg, bo nie będzie upału, ale wystarczyłyby upały jakie były jeszcze parę dni temu, żeby z biegu nic nie wyszło. Na porządnych mitingach takie dystanse biega sie ok 21-22. No ale liczę, że ktoś pobiegnie zdrowo poniżej 14 minut.
- bebej
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Nie jestem znawcą, ale wydaje mi się, że to jest jedna z ostatnich szans, aby zrobic minimum na IO i powtórzyc cały cykl szkoleniowy w skrócie. Jeśli ktos bedzie szukał minimum do końca, to bedzie miał mniej czasu na druga częsc sezonu, tą ważniejszą i moze nie zdązyc zrealizowac całego cyklu, albo zrobi ją po łebkach. Szymon Ziólkowski chyba właśnie zaprzepascił okazję. Zobaczymy co z naszymi biegaczkami i biegaczami.
- Nagor
- Ekspert/Trener
Są wyniki Kusocińskiego - całkiem niezłe. Na 1500m Nowicki 3.38,88, Parszczyński 3.39,40. Na 800m Rostkowska 2.00, Setowska 2.00, Lewandowski 1.46,14 przed Czapiewskim 1.46,31. Na 1500m kobiet 3 minima olimpijskie - Sylwia Ejdys 4.05, Wioletta Frankiewicz 4.06, Anka Jakubczak 4.06, Lidia Chojecka tylko 4.10.
I wreszcie 5000m - najlepszy Polak, Michał Kaczmarek 3 miejsce 13.49, za nim Michał Smalec 13.50, Arek Gardzielewski 13.53, Łukasz Skoczyński 13.57 - to oznacza 4 Polaków poniżej 14 minut, całkiem nieźle! Ciekawe, który z nich pojedzie na Puchar Europy?
I wreszcie 5000m - najlepszy Polak, Michał Kaczmarek 3 miejsce 13.49, za nim Michał Smalec 13.50, Arek Gardzielewski 13.53, Łukasz Skoczyński 13.57 - to oznacza 4 Polaków poniżej 14 minut, całkiem nieźle! Ciekawe, który z nich pojedzie na Puchar Europy?