Ile wytrzymają czas pokaze

Nagor a ile wazysz ? pewnie nie 100 kg buhahahhah. To pomysl co dzieje sie jak gosc 100 kg w nich biega.Polecanie tych butow osobnikom ciezkim jest jak dla mnie kryminałem . Bo tak napisał producent a jak by napisał ze sa to buty 7 milowe to bralibysmy to za pewnik ? Wytarczy wejsc na jakis portal biegowy hiszpanski ( jest ich kilka ) poczytac co sadza o nich sami hiszpanie a o stronniczosc raczej nie bedziemy ich posadzac. Sam w nich biegałem ale ja waze 67 kg ( chyba podobnie jak wasi testerzy ) i mnie ten but krzywdy nie zrobił niestety osoba wlasnie wazaca bilsko 100 nabawila sie powaznej kontuzji achillesa . 4 inne tez ze sluszna waga stale narzekało na bole , co mnie starsznie denerwowało przy wspolnym bieganiu bo przeciezmnie nic sie nie działo . Po zmianie obowia i tygodniowej aklimatyzacji powrocił na ich usta usmiech i zadowolenie z biegania . A przeciez o to w tym wszystkim chodzi . Zaznacze jeszcze ze to nie jakies chłopo-baby lecz byli zapasnicy w stylu klasycznym wiec nawykli do wysiłku. Co to było grupowa histeria ?Nagor pisze:Ja poddaje moje Jomy mocnym testom, biegałem w nich kilka razy dłuższe rozbiegania (24km), latam po zmiennym terenie, wykręciłem na razie jakieś 300-400km, trzymają się bez zarzutu. Nie podoba mi się w nich efekt takiego jakby "siadania", braku dynamiki przy wybiciu, bega się w nich trochę jak w kapciach - poza tym jest ok.
No to kilka cytatow z waszego artykułu " 1.Model Carrera V przeznaczony jest dla raczej cięższych biegaczy !!!!!Nagor pisze:Z tego, co pamiętam, to producent podaje przy nich wagę "do 85kg". Nie jestem pewien, a nie chce mi się szukać. My przy testach napisaliśmy, że to nie są buty dla osób ciężkich. A za kontuzje, jak to stoi w dziale "zdrowie", odpowiadają bardziej słabe mięśnie i zła technika niż buty. Takie Puma Infinitus za prawie 400zł praktycznie nie mają amortyzacji. Ale mnie się np. w butach z mocną amortyzacją biega kiepsko.
Oczywiście nie twierdzę, że Joma to jakaś rewelacja. Ot, tanie buty, jak na swoją cenę w miarę przyzwoite, ale oczywiście biegałem w lepszych - w wielu lepszych. Dla początkującego biegacza bez wielkich problemów zdrowotnych - mogą się nadać.
kanap w wojsku bylem dokładnie w 1969 roku i moge cie zapewnic ze nie biegalismy w Asicsach .Ale tez nie widzialem tam biegajach 100 kilowcow ani w przedziale wiekowym 40,50 czy 60 latkow.kanap pisze:Nie wiem czy wojsko organizuje dni otwarte . Polecam wybrać się do jednostki, zobaczyłbyś w jakich butach z super amortyzacją tam się biega (trampki sportowe - wyglądają jak chińskie trampki z lat 90 , podczas biegu odczuwasz , każdy kamyczek na jaki wpadniesz) od 3-6 km , 6 razy w tygodniu po asfalcie i betonowych płytach . Zadziwiającą rzeczą jest to że 80% na nic nie narzeka (bóle kolan , piszczeli), 20% to ściemniacze (latają do lekarza po zwolnienia aby nie chodzić na służby).
oto zdjęcie , w takim sprzęcie się śmigało:
http://www.allegro.pl/item377045761_tra ... _25_5.html
FREDZIO pisze:Mirek - było za mało buhaha.
Ale do konkretów.
Z czego niby widzisz, że artykuł pisany był na kolanie?
Z tego, że Nagór napisał, że chyba nie polecaliśmy tych butów osobom cięższym a w tekście jest że polecamy ?
Pierwsza część opisu odnosi się do tego jak pozycjonuje tego buta producent.
I wg niego model Carrera przeznaczony jest dla osób cięższych.
I właśnie Carrera ma wg producenta być odpowiednikiem 2130. Napisz swoje buhaha do producenta. Nie mamy w tym momencie podstaw żeby mu nie wierzyć. My nie polecamy a prezentujemy co pisze producent.
Polecać lub nie to będziemy po testach.
Opis historii który podałeś (o grupce biegaczy których coś bolało) wcale nie musi być związany z Jomą. Ja też miałem historię, że biegałem w wypasionych Adidasach i miałem problemy z Achillesem a przesiadłem się na właściwie niebiegowe Nike i wszystko jak ręką odjął.
Za mało Mirek wiesz, żeby wyrokować o tym czy Joma są czy nie są dobre. Ja zresztą też tego nie wiem i nie wyrokuję.
Producent podaje jakie jest ich przeznaczenie a my to przedstawiamy i próbujemy testować.
Wiec się tak bardzo buhahaha nie emocjonuj.