akcesoria początkowego biegacza

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
marnet
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

to ja przy okazji sprzętu zapytam bardziej doświadczonych w kwestii ... skarpetek. Może jestem zacofany i to ma znaczenie ale czy jest sens kupowania skarpetek do biegania np widziałem takie wypasione pumy gdzie sa jakieś śmieszne strefy itp . a teraz do sedna skorzystałem z oferty pumy i kupiłem pumy z tej promocji gdzie dostawało się komplet do biegania ciuszków. są tam owe skarpetki :) Mi chodziło o buty a reszta tez była ok jak za taką kasę. I teraz, zawsze biegam w "normalnych". W nowych butach tez biegałem w normalnych i mówię sobie spróbuje ten wynalazek :) ... Po 3 km odczuwalem dyskomfort w bucie dokładnie prawa stopa. Po czym po powrocie do domu okazało się że mam ładny odcisk :) Przyłożyłem skarpetkę i odcisk ładnie wrysował się w jedna ze "stref" :) (nie wiem jak to się nazwy w każdym razie wyraźnie widać że inaczej szyte ) Pytam ironiczne czy temu to służy i czy warto wydawać na skarpetki 30 zł to raczej też ironicznie ale ciekawi mnie jaka jest wasza opinia ?
New Balance but biegowy
pichotnik

Nieprzeczytany post

Nie wiem czemu Ci sie tak zrobilo. Ja nie kupuje skarpet za 30 zl, tylko za kilka (za kilkanascie za pare chyba mi sie jeszcze nie zdarzylo) i sobie chwale. Te pogrubiane strefy bardzo sie przydaja zarowno latem jak i zima (dzieki temu reszta skarpetki gdzie nie musi byc grubo jest cienka:) ). Ostatnich kilka par skarpet do biegania kupilem w Tesco i jestem z nich bardzo zadowolony (maja te pogrubiane strefy). Nie wyobrazam sobie biegania w 'zwyklych' skarpetach.
marnet
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

ku wyjaśnieniu zwykłe to te nie za 30 zł czyli te o których piszesz :). a te pogrubiane strefy w zwykłych(czytaj nie za 30 zł) są zupełnie inne(tylko w tym samym miejscu :) ). I dodam że nie kupiłem i ch tylko były dodane. Nie narzekam na finanse ale skarpetek za 30 zl bym nie kupił :)
Awatar użytkownika
pinky
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

A ja kupiłam sobie skarpety na Słowacji podczas wakacji. Mieli dobre, niskie ceny i super skarpety. Korzystam z nich jak jadę w góry i do biegania.
Bieg z Psem 4,7 km czas 28,20
(z pauzą na psią kupę)

[url=http://runmania.com/rlog/?u=pinky][img]http://runmania.com/f/daea4d0b55ef6c16f04b8997a51e7e6a.gif[/img][/url]
Tomek Michałowski
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Tomek
tequila
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Justa-Justi pisze:... chciałam was zapytać jakie są akcesoria niezbędna dla biegacza? piszczie i doradzajcie co
Niezbedne? Na poczatek?

W miare dobre buty, skarpety no i moze przy takiej pododzie jakas czapka. Wystarczy. Jak Ci sie spodoba zabawa to bedziesz miala dodatkowa przyjemnosc w kupowaniu nastepnych gadzetow. Koszulki, spodenki, pulsometry itp.
I jeszcze a'propos skarpetek. Ja osobiscie polecam jak najciensze, bez dodatkowych specjalnych stref, z coolmax'u. Robi takie np. Rohner. Sa w miare tanie (kilkanascie pln) i swietnie sie sprawuja. Nie moge teraz ich znalezc w sieci, bo chcialem polecic. Moze ktos inny znajdzie.
pozdrawiam
TeQuila
Awatar użytkownika
Nagor
Ekspert/Trener

Nieprzeczytany post

Tomek Michałowski pisze:nie wiem szczerze jak wygląda obecnie oferta Casio dla biegaczy ale mam taki zegarek od 92 roku i nie zamieniłbym na żaden inny, przez ten czas (ileż to lat) zmieniałem 2x baterię i pasek , każdy trening mi towarzyszy , na Timexie się bardzo zawiodłem , mam body linka za koszmarne pieniądze i ani gps ani zegarek - wyświetlacz padał 2 razy nie są ok, ale może to wina tego akurat modelu
No tak, ale ja mówię o taniutkich modelach, wtedy relacja jakość/cena w Timexie jest dobra. Casio jest trochę droższe chyba, poza tym mnie odrzuca od nich kompletnie nieprzejrzyste menu w bardziej wypasionych modelach. Ale może to kwestia przyzwyczajenia.
Justa-Justi
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

a co z pulsometrem?jaki??????
Awatar użytkownika
grzech75
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

nie za dużo tej techniki? :)
Biegam żeby biegać :) gg: 6297926
Browser
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Justa ja Ci moge polecić to co ja mam czyli Sigma PC 15 jestem z niego naprawde zadowolony. :) no i nie jest az taki drogi.
gg 3305061
Moldar
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

A jak ze słuchawkami? Macie jakieś sprawdzone, które nie ruszają, nie wypadają (pewnie ślimaczki) a do tego skutecznie tłumią dźwięki otoczenia i mają dobry dźwięki mp3? Cena do hmmm 80-90zl:)
kotowoz
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Browser powiedz mi tylko czy ta twoja sigma pc 15 ma podswietlanie bo nigdzie tego nie znalazlem? wiesz przyda mi sie swiatelko bo czesto biegam w nocy
Test coopera : SLABY !!!
Plan 10-cio tygodniowy 3 tydzien
Edda
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

ooco pisze:no i jakas bielizna :hej:
nie jakaś tylko odpowiednia - adekwatna do budowy ciała i z odpowiedniego materiału.
bleez
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39:38
Życiówka w maratonie: 3:25:27

Nieprzeczytany post

Kotowoz - ma podświetlanie tylko trochę kiepskie no ale w nocy widać
ruh hożuf
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Moldar pisze:A jak ze słuchawkami? Macie jakieś sprawdzone, które nie ruszają, nie wypadają (pewnie ślimaczki) a do tego skutecznie tłumią dźwięki otoczenia i mają dobry dźwięki mp3? Cena do hmmm 80-90zl:)
http://www.av.pl/pricelist/item.aspx?Pr ... D=C9720354

Za takie pieniądze nic lepszego nie znajdziesz - używam z ipodem - jak dla mnie rewelacja. Produkt TDK - więc nie jakaś tandeta.
ODPOWIEDZ