akcesoria początkowego biegacza
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
to ja przy okazji sprzętu zapytam bardziej doświadczonych w kwestii ... skarpetek. Może jestem zacofany i to ma znaczenie ale czy jest sens kupowania skarpetek do biegania np widziałem takie wypasione pumy gdzie sa jakieś śmieszne strefy itp . a teraz do sedna skorzystałem z oferty pumy i kupiłem pumy z tej promocji gdzie dostawało się komplet do biegania ciuszków. są tam owe skarpetki Mi chodziło o buty a reszta tez była ok jak za taką kasę. I teraz, zawsze biegam w "normalnych". W nowych butach tez biegałem w normalnych i mówię sobie spróbuje ten wynalazek ... Po 3 km odczuwalem dyskomfort w bucie dokładnie prawa stopa. Po czym po powrocie do domu okazało się że mam ładny odcisk Przyłożyłem skarpetkę i odcisk ładnie wrysował się w jedna ze "stref" (nie wiem jak to się nazwy w każdym razie wyraźnie widać że inaczej szyte ) Pytam ironiczne czy temu to służy i czy warto wydawać na skarpetki 30 zł to raczej też ironicznie ale ciekawi mnie jaka jest wasza opinia ?
Nie wiem czemu Ci sie tak zrobilo. Ja nie kupuje skarpet za 30 zl, tylko za kilka (za kilkanascie za pare chyba mi sie jeszcze nie zdarzylo) i sobie chwale. Te pogrubiane strefy bardzo sie przydaja zarowno latem jak i zima (dzieki temu reszta skarpetki gdzie nie musi byc grubo jest cienka:) ). Ostatnich kilka par skarpet do biegania kupilem w Tesco i jestem z nich bardzo zadowolony (maja te pogrubiane strefy). Nie wyobrazam sobie biegania w 'zwyklych' skarpetach.
-
- Wyga
- Kontakt:
ku wyjaśnieniu zwykłe to te nie za 30 zł czyli te o których piszesz . a te pogrubiane strefy w zwykłych(czytaj nie za 30 zł) są zupełnie inne(tylko w tym samym miejscu ). I dodam że nie kupiłem i ch tylko były dodane. Nie narzekam na finanse ale skarpetek za 30 zl bym nie kupił
- pinky
- Wyga
A ja kupiłam sobie skarpety na Słowacji podczas wakacji. Mieli dobre, niskie ceny i super skarpety. Korzystam z nich jak jadę w góry i do biegania.
Bieg z Psem 4,7 km czas 28,20
(z pauzą na psią kupę)
[url=http://runmania.com/rlog/?u=pinky][img]http://runmania.com/f/daea4d0b55ef6c16f04b8997a51e7e6a.gif[/img][/url]
(z pauzą na psią kupę)
[url=http://runmania.com/rlog/?u=pinky][img]http://runmania.com/f/daea4d0b55ef6c16f04b8997a51e7e6a.gif[/img][/url]
-
- Zaprawiony W Bojach
Tomek
-
- Wyga
Niezbedne? Na poczatek?Justa-Justi pisze:... chciałam was zapytać jakie są akcesoria niezbędna dla biegacza? piszczie i doradzajcie co
W miare dobre buty, skarpety no i moze przy takiej pododzie jakas czapka. Wystarczy. Jak Ci sie spodoba zabawa to bedziesz miala dodatkowa przyjemnosc w kupowaniu nastepnych gadzetow. Koszulki, spodenki, pulsometry itp.
I jeszcze a'propos skarpetek. Ja osobiscie polecam jak najciensze, bez dodatkowych specjalnych stref, z coolmax'u. Robi takie np. Rohner. Sa w miare tanie (kilkanascie pln) i swietnie sie sprawuja. Nie moge teraz ich znalezc w sieci, bo chcialem polecic. Moze ktos inny znajdzie.
pozdrawiam
TeQuila
TeQuila
- Nagor
- Ekspert/Trener
No tak, ale ja mówię o taniutkich modelach, wtedy relacja jakość/cena w Timexie jest dobra. Casio jest trochę droższe chyba, poza tym mnie odrzuca od nich kompletnie nieprzejrzyste menu w bardziej wypasionych modelach. Ale może to kwestia przyzwyczajenia.Tomek Michałowski pisze:nie wiem szczerze jak wygląda obecnie oferta Casio dla biegaczy ale mam taki zegarek od 92 roku i nie zamieniłbym na żaden inny, przez ten czas (ileż to lat) zmieniałem 2x baterię i pasek , każdy trening mi towarzyszy , na Timexie się bardzo zawiodłem , mam body linka za koszmarne pieniądze i ani gps ani zegarek - wyświetlacz padał 2 razy nie są ok, ale może to wina tego akurat modelu
-
- Rozgrzewający Się
a co z pulsometrem?jaki??????
-
- Rozgrzewający Się
Browser powiedz mi tylko czy ta twoja sigma pc 15 ma podswietlanie bo nigdzie tego nie znalazlem? wiesz przyda mi sie swiatelko bo czesto biegam w nocy
Test coopera : SLABY !!!
Plan 10-cio tygodniowy 3 tydzien
Plan 10-cio tygodniowy 3 tydzien
-
- Zaprawiony W Bojach
http://www.av.pl/pricelist/item.aspx?Pr ... D=C9720354Moldar pisze:A jak ze słuchawkami? Macie jakieś sprawdzone, które nie ruszają, nie wypadają (pewnie ślimaczki) a do tego skutecznie tłumią dźwięki otoczenia i mają dobry dźwięki mp3? Cena do hmmm 80-90zl:)
Za takie pieniądze nic lepszego nie znajdziesz - używam z ipodem - jak dla mnie rewelacja. Produkt TDK - więc nie jakaś tandeta.