Komentarz do artykułu Redakcja Bieganie.pl - kim jesteśmy?

...czyli wszystko co nie zmieściło się w innych działach a ma związek z bieganiem lub sportem.
Awatar użytkownika
bieganie.pl
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

PKO
Awatar użytkownika
Nagor
Ekspert/Trener
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Nikt z redakcji za bardzo nie kwapił się do podłączenia dyskusji do naszego tekstu o nas, dlatego ja to robię. Domyślam się, że możemy stanąć w ogniu krytyki. Proszę tylko o to, żeby mniej skupiać się na personaliach (choć oczywiście jeśli ktoś chce pochwalić swojego ulubionego autora, to zapraszamy :ble: ), a bardziej na takiej krótkiej ocenie serwisu - co Wam się podoba, co nie podoba, co było najciekawsze przez te pierwsze pół roku, co chcielibyście u nas przeczytać itp.

Redakcja z drżeniem łydek oczekuje na ocenę.
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Megaloman ;)
Awatar użytkownika
JarStary
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Fajny artykuł bo możemy cho trochę dowiedzieć się o Was droga redakcjo czym zajmujecie się po za bieganiem. Fajne macie idetyfikatory :hej: . Może kiedyś użytkownicy forum mogliby opisać swoje życie pozabiegowe?

Pozdrawiam martwiąc się o ortografię i interpunkcję
Chwalę Boga każdym przebiegniętym metrem

ZZTOP Skierniewice: każda sobota 13:30 vis-a-vis kasyna!
ma_r_ek
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

"Ula Klein i Darek oraz Adam Gawęda. Oboje niejako skazani na bieganie.pl, są bowiem partnerami życiowymi członków Grupy Uderzeniowej"

W tych dwóch zdaniach czai się coś podejrzanego, co wskazuje na pomoc sił nieczystych. Trzy imiona, dwie osoby i wszyscy są partnerami życiowymi.

No chyba, że Ula ma na nazwisko Klein i Darek - to nawet byłoby ładne: Ula Klein i Darek jak Jose Ortega y Gasset.
Damian Banaszak
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Co trzeba zmienić: W wynikach można dostrzec dyskryminacje kobiet. Chodze po wszelkich portalach i mam porównanie iz tutaj mało się pisze o sukcech naszych pań na arenie międzynarodowej(poza wywiadami).
A największa wpadką było podanie jedngo pana który zajął miejsce pod koniec dziesiątki, a nie podano że inna Polka załeła znacznie lepsze miejsce wśród pań. Tak więc do pracować wyniki i żeby było ch znaznie więcej.
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.

Nieprzeczytany post

:hahaha:

Witam właściciela Pulki i Filo.

Gdyby ktoś rzeczywiście miał watpliwości - to są trzy osoby. Partnerzy to Ula i Darek, Adam to syn.
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.

Nieprzeczytany post

Chodzi o Justynę Bąk ??? i Maćka Miereczko ?
O Justynie chyba pisaliśmy (ale nie upieram się) ale rzeczywiście jest trochę dyskryminacyjnie.
To wina jednak w większości męskiej redakcji ale chcąc dążyć do wyrównania statusu kobiet i mężczyzn - będziemy starali się wzmocnić kobiece grono redakcyjne.
Kobiety zawodniczki - do piór !!!
Awatar użytkownika
Nagor
Ekspert/Trener

Nieprzeczytany post

To była Joanna Gront-Chmiel. A przyczyną tego, że mało piszemy o paniach, jest to, że mało ich biega i mało jest sukcesów. Co do sytuacji z maratonem z Marakeshu, dostaliśmy info od Maćka - zanim gdziekolwiek były pełne wyniki. Ot, cały sekret.

Na pewno będziemy dużo pisać o paniach w związku z półmaratonem w Warszawie i maratonami w Dębnie oraz Londynie. W przygotowaniu mamy kilka tekstów.
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.

Nieprzeczytany post

Pewnie zauważyliście, że nasze legitymacje prasowe są tylko w wersji angielskiej.
Szykujemy się do międzynarodowej ekspansji. ;)
Awatar użytkownika
wojtek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 30:59
Życiówka w maratonie: 2:18
Kontakt:

Nieprzeczytany post

ISO ?
Articles in English:
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki

Looking back:
http://bieganie.pl/?cat=37

Jutup: http://www.youtube.com/user/wojtek1425/videos?view=0
KRZYSIEKBIEGA
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 31.16
Życiówka w maratonie: 2:23;47

Nieprzeczytany post

Zaskoczony jestem tak dużym gronem redakcyjnym. Miejmy nadzieje że serwis tak się rozwinie iż będzie stać na ich utrzymanie. Bo obawiam się że z czasem serwisu nie będzie stać na utrzymanie aż tylu współpracowników i serwis będzie zawieszony jak poprzednio..

Tutaj ktoś nadmienił iż wyniki pozyskujecie m.in. na podstawie telefonu: z doświadzenia wiem że można w ten sposób dużo nieprawidłowości podać w newsie czy jak w tym wypadku nie uwzględnić wszystkich wyników. Podstawą muszą być być wyniki podane od organizatora lub chociażby wyniki czołówki w newsie zagranicznych podanym np. przez IAAF
Żyje po to, by biegać
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.

Nieprzeczytany post

Co do utrzymania serwisu i współpracowników.
Staramy się tak tworzyć warunki pracy aby wszyscy wiedzieli, że stają się właściwie udziałowcami.
Każdy z kim zaczynamy współpracę wie, że staje sie w jakims stopniu współudziałowcem. Udziały - to znaczy udziały we wpływach z reklam, których jeszcze nie ma ale będą.

Aktywność redakcji jest różna - są ludzie od "mokrej roboty", których pracę mniej widać na stronie a są też Ci którzy są bardziej widoczni.

Praca redakcyjna polega na kontakcie w większości wirtualnym. Jesteśmy rozstrzeleni po całym świecie.
Wydaje mi się, że współpraca w redakcji układa się fajnie (nie wiem jak to oceniają inni, Naczelny zawsze musi prezentować urzędowy optymizm ;) ). Ale teoretycznie każdy z nas ma takie same możliwości. Ci którzy sa w redakcji - wiedzą że moga dyskutować na każdy temat i brac udział we współdecydowaniu o kształcie serwisu.
Napisałem - teoretycznie - bo oczywiście niektórzy sa bardzo ekspansywni i ze swoich "praw" korzystaja w stopniu znacznym a niektórzy spokojniejsi i może sie nawet krępują naciskac na realizowanie jakichs tam wizji.

Chciałbym żeby każdy redaktor wiedział - że może ze swoimi pomysłami się "rozpychać" ;) - żeby to kreowało rzeczową dyskusją na forum redakcji.

Ja oczywiście mam jakąś wizję ale jestem podatny na wpływy. :)
Koledzy i koleżanki z redakji chyba wiedzą, że nie jestem dyktatorem.

Zresztą - moje pierwsze kontakty z osobami, które dziś są w redakcji wcale nie były przyjazne (MichalJ, Bartosh).
Traktowali mnie chyba trochę jak szatana, który przyszedł i po latach chce tutaj wprowdzać jakies swoje porządki. Ale - jakoś się dogadalismy. :)
grab
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Szanowni Redaktorzy!
Jako biegacz o 20 letnim stażu jestem pełen podziwu za to że Wam się chciało chcieć.
Jak zaczynałem biegać to nie mogłem zdobyć żadnych porad metodycznych
/pomijam to że wszyscy których mijałem stukali sie w czoło/
Bardzo mnie cieszy że mogę poczytać o tym jak trenować
/i nie tylko/,korzystając z porad doświadczonego J.Skarżyńskiego.Dziękuję Wam za to i czekam na kolejne nowiny
i nowinki.
grabowka
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ