Nowy, bolące stopy
-
- Rozgrzewający Się
Witam. Zacząłem biegać:D Plan 10 tygodniowy i jestem na 4 tygodniu.
Zauważyłem że ostatnio coraz częściej po treningach bolą mnie stopy,a dokładniej to te ścięgna z przodu. Rozciągam się zawsze prrzed treningiem i po, ale jak zwiększam natężenia treningów to zawsze boli. Podczas biegu mniej, najwięcej po samym treningu. Czy wy też tak mieliście? Czy to normalne?
Zauważyłem że ostatnio coraz częściej po treningach bolą mnie stopy,a dokładniej to te ścięgna z przodu. Rozciągam się zawsze prrzed treningiem i po, ale jak zwiększam natężenia treningów to zawsze boli. Podczas biegu mniej, najwięcej po samym treningu. Czy wy też tak mieliście? Czy to normalne?
- wysek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 32:34
- Życiówka w maratonie: 2:43
- Kontakt:
-
- Rozgrzewający Się
Biegam dokładnie w http://www.newbalance.pl/produkty.aspx?id=642 takich butach.
- Ciernograf
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
Nie przerażajcie mnie z tymi butami:D. Ja dopiero co za komplet dresu zapłaciłem ponad 200 zł a tu się okaże że trza kupić jeszcze buty;/
- wysek
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
buty to podstawa. Jak chcesz biegac dlugo i bez przykrych przygod w postaci kontuzji to niestety albo stety musisz miec dobre buty.Ciernograf pisze:Nie przerażajcie mnie z tymi butami:D. Ja dopiero co za komplet dresu zapłaciłem ponad 200 zł a tu się okaże że trza kupić jeszcze buty;/
- wysek
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
-
- Rozgrzewający Się
176cm, 64,5kg lat 19 . Wcześniej prowadziłem bardzo spokojny tryb życia, praktycznie zero aktywności fizycznej, prawie non stop przed komputerem. Spodziewałem się bardziej że będą mnie bolały kolana czy uda jak zacznę biegać no ale nie stopy...
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
jak siedzialeś przez całe życie przy kompie to już wiesz czemu tak Cię stopy bolą.
ale jeszcze poobserwuj jak ustawiasz stopy podczas biegu (czyli czy lądujesz na pięcie, palcach, ...) i jak się wybijasz. a to, że masz dobre buty nie znaczy wcale, że są dobre dla Ciebie. moje asicsy też mi zrobiły małe kuku w ścięgno.
ale jeszcze poobserwuj jak ustawiasz stopy podczas biegu (czyli czy lądujesz na pięcie, palcach, ...) i jak się wybijasz. a to, że masz dobre buty nie znaczy wcale, że są dobre dla Ciebie. moje asicsy też mi zrobiły małe kuku w ścięgno.