Wirtualne i nie tylko treningi Grupy Katowickiej
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Moja rada jest taka: chodż na Fiata! Jak dajesz rade biegać 30 min. bez przerwy to dasz radę przebiec 10 km na zawodach - naprawdę! Na zawodach organizm inaczej pracuje, ja przed Korfantym nie pomyślałbym że mogę biec 8 km w tempie 4:10 - a jednak dałem rade!
Może będzie ciężko ale jestem pewien że dasz rade i będziesz miał wielką satysfakcje!
Może będzie ciężko ale jestem pewien że dasz rade i będziesz miał wielką satysfakcje!
- Mikael
- Zaprawiony W Bojach
Oj Marek... Ależ Ty potrafisz nawijać! Poważniej to myślę o tym biegu, o którym Ty też pisałeś, a który ma być 21.06 w Mysłowicach.
Jest bliżej mnie i pozostają do niego jeszcze dwa tygodnie...
Choć teraz mi się przypomniało, że mam wtedy iść zaś na ślub.
Myślę.
Jest bliżej mnie i pozostają do niego jeszcze dwa tygodnie...
Choć teraz mi się przypomniało, że mam wtedy iść zaś na ślub.
Myślę.
Któż jak Bóg!
-
- Zaprawiony W Bojach
Mikael nie bądź jak panienka: 'chciałabym ale się boje' najwyżej będzie bolało! nikt Cie za to nie powiesi, ja w Czechach padłem część trasy przeszedłem marszem i co? Zebrałem gratulacje!
Meldujesz się w Bielsku z książką bo brat czeka!
Meldujesz się w Bielsku z książką bo brat czeka!
-
- Wyga
przyznaje, ze troche szpieguje bo nie naleze do grupy katowickiej (chociaz pochodze z Sosnowca i wiekszosc zycia tam spedzilem; aktualnie Krakow); tak czy owak czytam sobie i widze, ze obgadujecie biegi w Myszkowie, Bielsku i Myslowicach; nie wiem jak inni forumowicze ale ja rzadko zagladam na "Przyjdz Pobiegnij Pogadaj" i gdyby wlasnie nie przypadkowe wejcie na Wasze strony to umknelyby mi te biegi; czy mozecie napisac cos wiecej w "Imprezach" nt tych biegow; osobiscie cos wiem nt Myslowic bo bieglem tam w ubieglym roku ale o pozostalych chetnie dowiem sie wiecej - termin, trasa, organizacja etc
dzieki i pozdrowko
dzieki i pozdrowko
Slawko
-
- Zaprawiony W Bojach
wiem tylko tyle:
-15 VI 10 kmBielsko Biała - Bieg Fiata
-21 VI 10 km Mysłowice
-13 VII 10 km Czeladź
-2 VIII 15 km Jaworzno
-31 VIII 10 km Gliwice
(Edited by MarekC at 5:38 pm on June 5, 2003)
-15 VI 10 kmBielsko Biała - Bieg Fiata
-21 VI 10 km Mysłowice
-13 VII 10 km Czeladź
-2 VIII 15 km Jaworzno
-31 VIII 10 km Gliwice
(Edited by MarekC at 5:38 pm on June 5, 2003)
-
- Zaprawiony W Bojach
Ja go nie zniechęcam tylko daję pod rozwagę . Oczywiście zachęcam Cię Mikael do startow i emocji temu towarzyszących.W Bukownicy trasa dużo łatwiejsza, szkoda że nie chcesz odwiedzić wujka. Natomiast nie wiem czy w Bielsku nie ma limitu czasu.Quote: from MarekC on 3:13 pm on June 5, 2003
Foma: punkt karny za działania destrukcyjne! Widzisz ile teraz trzeba przekonywać Mikaela po Twoim poście!
-
- Zaprawiony W Bojach
no to dorobiłeś się następnego minusa za próby podkradania członkówQuote: from foma on 10:00 pm on June 5, 2003
W Bukownicy trasa dużo łatwiejsza, szkoda że nie chcesz odwiedzić wujka. Natomiast nie wiem czy w Bielsku nie ma limitu czasu.
prezes:hahaha:
(Edited by MarekC at 2:16 pm on June 6, 2003)
- Cirrus
- Wyga
- Kontakt:
... nie robilem treningu 10 tygodniowego ale biegalem sobie intuicyjnie zwiekszajac dystans. Ustalilem taka metode 4 razy w tygodniu dystans, ktory przebiegam bez problemu np. 5km raz w tygodniu dystans o ktory musze walczyc np. 7km. Zapychasz "siodemkami" kolejne dni tygodnia a zamiast 7 robisz np. 8? 9? itd...
U mnie dziala. Polecam.
U mnie dziala. Polecam.
Pozdrawiam: Cirrus
========================
potrafie tyle ile mysle, ze potrafie
========================
potrafie tyle ile mysle, ze potrafie
-
- Zaprawiony W Bojach
Mikael
Jest trudno doradzać.Ale ja bym dążył do określonego kilometrażu w tygodniu. Nie wiem ile w tym Twoim planie masz teraz na tydzień ale ma początek to 40-50km/tydz jest dla kogoś kto nie chce wygrywac z wszystkimi bardzo dobrą ilością.Jak chcesz wszystkim dokopać to gdzieś do150 trzeba dażyć.Na bazie tych 40km można się decydowac na interwałowe treningi. Czyli np próbujesz robić raz w tygodniu na początek 8-12x 400m np z przerwą 90sek.Te 400metrówki są najbardziej typowym treningiem na wiele dystansów.Nie mogę Ci podac z kolej w jakim czasie te 400 masz przebiegac. Bo nie wiem na co Cię stać.Nie zarznij się w każdym razie od razu na pierwszym treningu. Może na początek po 1min.30s-35. będzie dobre dla Ciebie.Spróbuj i napisz jak Ci poszło.
Jest trudno doradzać.Ale ja bym dążył do określonego kilometrażu w tygodniu. Nie wiem ile w tym Twoim planie masz teraz na tydzień ale ma początek to 40-50km/tydz jest dla kogoś kto nie chce wygrywac z wszystkimi bardzo dobrą ilością.Jak chcesz wszystkim dokopać to gdzieś do150 trzeba dażyć.Na bazie tych 40km można się decydowac na interwałowe treningi. Czyli np próbujesz robić raz w tygodniu na początek 8-12x 400m np z przerwą 90sek.Te 400metrówki są najbardziej typowym treningiem na wiele dystansów.Nie mogę Ci podac z kolej w jakim czasie te 400 masz przebiegac. Bo nie wiem na co Cię stać.Nie zarznij się w każdym razie od razu na pierwszym treningu. Może na początek po 1min.30s-35. będzie dobre dla Ciebie.Spróbuj i napisz jak Ci poszło.
- Mikael
- Zaprawiony W Bojach
Wydaje mi się Cirrus, że może mi to odpowiadać. Znalazłem podobny schemat na stronie www.coolrunning.com .
Tyle, że będę raczaj stosować kryterium wzrostu czasu biegu - niestety nie mam pomierzonych tras.
Jakieś inne sugestie pozostałych GK - ców i sympatyków?
Tyle, że będę raczaj stosować kryterium wzrostu czasu biegu - niestety nie mam pomierzonych tras.
Jakieś inne sugestie pozostałych GK - ców i sympatyków?
Któż jak Bóg!
- Mikael
- Zaprawiony W Bojach
Foma - dzięki.
Co do biegu w Bukownicy - moje weekendy są w czerwcu zajęte w soboty, nie dam rady gdzieś dalej pojechać, a Bukownica jednak jest dośc daleko.
Co do treningu - dzięki za wskazówki, zwłaszcza co do założeń kilometrażowych w tygodniu. To chyba na razie będzie dla mnie wystarczające (będę przeliczał czas na km, biegam około 5:30/km).
Przebieżki - brzmią dla mnie straszliwie...
Co do biegu w Bukownicy - moje weekendy są w czerwcu zajęte w soboty, nie dam rady gdzieś dalej pojechać, a Bukownica jednak jest dośc daleko.
Co do treningu - dzięki za wskazówki, zwłaszcza co do założeń kilometrażowych w tygodniu. To chyba na razie będzie dla mnie wystarczające (będę przeliczał czas na km, biegam około 5:30/km).
Przebieżki - brzmią dla mnie straszliwie...
Któż jak Bóg!