Wirtualne i nie tylko treningi Grupy Katowickiej
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Moja rada jest taka: chodż na Fiata! Jak dajesz rade biegać 30 min. bez przerwy to dasz radę przebiec 10 km na zawodach - naprawdę! Na zawodach organizm inaczej pracuje, ja przed Korfantym nie pomyślałbym że mogę biec 8 km w tempie 4:10 - a jednak dałem rade!
Może będzie ciężko ale jestem pewien że dasz rade i będziesz miał wielką satysfakcje!
Może będzie ciężko ale jestem pewien że dasz rade i będziesz miał wielką satysfakcje!
- Mikael
- Zaprawiony W Bojach
Oj Marek... Ależ Ty potrafisz nawijać! Poważniej to myślę o tym biegu, o którym Ty też pisałeś, a który ma być 21.06 w Mysłowicach.
Jest bliżej mnie
i pozostają do niego jeszcze dwa tygodnie...
Choć teraz mi się przypomniało, że mam wtedy iść zaś na ślub.
Myślę.
Jest bliżej mnie

Choć teraz mi się przypomniało, że mam wtedy iść zaś na ślub.
Myślę.
Któż jak Bóg!
-
- Zaprawiony W Bojach
Mikael nie bądź jak panienka: 'chciałabym ale się boje' najwyżej będzie bolało! nikt Cie za to nie powiesi, ja w Czechach padłem część trasy przeszedłem marszem i co? Zebrałem gratulacje!
Meldujesz się w Bielsku z książką bo brat czeka!
Meldujesz się w Bielsku z książką bo brat czeka!
-
- Wyga
przyznaje, ze troche szpieguje bo nie naleze do grupy katowickiej (chociaz pochodze z Sosnowca i wiekszosc zycia tam spedzilem; aktualnie Krakow); tak czy owak czytam sobie i widze, ze obgadujecie biegi w Myszkowie, Bielsku i Myslowicach; nie wiem jak inni forumowicze ale ja rzadko zagladam na "Przyjdz Pobiegnij Pogadaj" i gdyby wlasnie nie przypadkowe wejcie na Wasze strony to umknelyby mi te biegi; czy mozecie napisac cos wiecej w "Imprezach" nt tych biegow; osobiscie cos wiem nt Myslowic bo bieglem tam w ubieglym roku ale o pozostalych chetnie dowiem sie wiecej - termin, trasa, organizacja etc
dzieki i pozdrowko
dzieki i pozdrowko
Slawko
-
- Zaprawiony W Bojach
wiem tylko tyle:
-15 VI 10 kmBielsko Biała - Bieg Fiata
-21 VI 10 km Mysłowice
-13 VII 10 km Czeladź
-2 VIII 15 km Jaworzno
-31 VIII 10 km Gliwice
(Edited by MarekC at 5:38 pm on June 5, 2003)
-15 VI 10 kmBielsko Biała - Bieg Fiata
-21 VI 10 km Mysłowice
-13 VII 10 km Czeladź
-2 VIII 15 km Jaworzno
-31 VIII 10 km Gliwice
(Edited by MarekC at 5:38 pm on June 5, 2003)
-
- Zaprawiony W Bojach
Ja go nie zniechęcam tylko daję pod rozwagę . Oczywiście zachęcam Cię Mikael do startow i emocji temu towarzyszących.W Bukownicy trasa dużo łatwiejsza, szkoda że nie chcesz odwiedzić wujka. Natomiast nie wiem czy w Bielsku nie ma limitu czasu.Quote: from MarekC on 3:13 pm on June 5, 2003
Foma: punkt karnyza działania destrukcyjne! Widzisz ile teraz trzeba przekonywać Mikaela po Twoim poście!
-
- Zaprawiony W Bojach
no to dorobiłeś się następnego minusa za próby podkradania członkówQuote: from foma on 10:00 pm on June 5, 2003
W Bukownicy trasa dużo łatwiejsza, szkoda że nie chcesz odwiedzić wujka. Natomiast nie wiem czy w Bielsku nie ma limitu czasu.
prezes:hahaha:
(Edited by MarekC at 2:16 pm on June 6, 2003)
- Cirrus
- Wyga
- Kontakt:
... nie robilem treningu 10 tygodniowego ale biegalem sobie intuicyjnie zwiekszajac dystans. Ustalilem taka metode 4 razy w tygodniu dystans, ktory przebiegam bez problemu np. 5km raz w tygodniu dystans o ktory musze walczyc np. 7km. Zapychasz "siodemkami" kolejne dni tygodnia a zamiast 7 robisz np. 8? 9? itd...
U mnie dziala. Polecam.
U mnie dziala. Polecam.
Pozdrawiam: Cirrus
========================
potrafie tyle ile mysle, ze potrafie
========================
potrafie tyle ile mysle, ze potrafie
-
- Zaprawiony W Bojach
Mikael
Jest trudno doradzać.Ale ja bym dążył do określonego kilometrażu w tygodniu. Nie wiem ile w tym Twoim planie masz teraz na tydzień ale ma początek to 40-50km/tydz jest dla kogoś kto nie chce wygrywac z wszystkimi bardzo dobrą ilością.Jak chcesz wszystkim dokopać to gdzieś do150 trzeba dażyć.Na bazie tych 40km można się decydowac na interwałowe treningi. Czyli np próbujesz robić raz w tygodniu na początek 8-12x 400m np z przerwą 90sek.Te 400metrówki są najbardziej typowym treningiem na wiele dystansów.Nie mogę Ci podac z kolej w jakim czasie te 400 masz przebiegac. Bo nie wiem na co Cię stać.Nie zarznij się w każdym razie od razu na pierwszym treningu. Może na początek po 1min.30s-35. będzie dobre dla Ciebie.Spróbuj i napisz jak Ci poszło.
Jest trudno doradzać.Ale ja bym dążył do określonego kilometrażu w tygodniu. Nie wiem ile w tym Twoim planie masz teraz na tydzień ale ma początek to 40-50km/tydz jest dla kogoś kto nie chce wygrywac z wszystkimi bardzo dobrą ilością.Jak chcesz wszystkim dokopać to gdzieś do150 trzeba dażyć.Na bazie tych 40km można się decydowac na interwałowe treningi. Czyli np próbujesz robić raz w tygodniu na początek 8-12x 400m np z przerwą 90sek.Te 400metrówki są najbardziej typowym treningiem na wiele dystansów.Nie mogę Ci podac z kolej w jakim czasie te 400 masz przebiegac. Bo nie wiem na co Cię stać.Nie zarznij się w każdym razie od razu na pierwszym treningu. Może na początek po 1min.30s-35. będzie dobre dla Ciebie.Spróbuj i napisz jak Ci poszło.
- Mikael
- Zaprawiony W Bojach
Wydaje mi się Cirrus, że może mi to odpowiadać. Znalazłem podobny schemat na stronie www.coolrunning.com .
Tyle, że będę raczaj stosować kryterium wzrostu czasu biegu - niestety nie mam pomierzonych tras.
Jakieś inne sugestie pozostałych GK - ców i sympatyków?
Tyle, że będę raczaj stosować kryterium wzrostu czasu biegu - niestety nie mam pomierzonych tras.
Jakieś inne sugestie pozostałych GK - ców i sympatyków?
Któż jak Bóg!
- Mikael
- Zaprawiony W Bojach
Foma - dzięki.
Co do biegu w Bukownicy - moje weekendy są w czerwcu zajęte w soboty, nie dam rady gdzieś dalej pojechać, a Bukownica jednak jest dośc daleko.
Co do treningu - dzięki za wskazówki, zwłaszcza co do założeń kilometrażowych w tygodniu. To chyba na razie będzie dla mnie wystarczające (będę przeliczał czas na km, biegam około 5:30/km).
Przebieżki - brzmią dla mnie straszliwie...
Co do biegu w Bukownicy - moje weekendy są w czerwcu zajęte w soboty, nie dam rady gdzieś dalej pojechać, a Bukownica jednak jest dośc daleko.
Co do treningu - dzięki za wskazówki, zwłaszcza co do założeń kilometrażowych w tygodniu. To chyba na razie będzie dla mnie wystarczające (będę przeliczał czas na km, biegam około 5:30/km).
Przebieżki - brzmią dla mnie straszliwie...

Któż jak Bóg!