Grubasy - tylko dla Was
- Fatal@Error
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Zmiana o 60% przyzwyczajen żywieniowych, wypracowany całkiem inny nawyk żywieniowy niż kiedyś duuuużo zdrowszy i bardziej odżywczy czyli zdrowszy :D
pozdro
pozdro
Nic nie umiem i nic nie wiem, jestem matoł bity w ciemię...
-
- Stary Wyga
Słuchaj Estevez prz 88 kg i 176 cm musisz dołączyć jakąś dietę
bo "rozjedziesz " kolana a nie schudniesz
Jaką? najlepiej iść do dietetyka w okolicy i powinien ci coś dobrać.
Na temat diet tuaj prowadzono wiele dyskusji i pewno będziemy prowadzić je dalej.
Ja ale nie możesz się sugerować mną stosowałem kopenhaską dwa razy i pomogło ale jak wejdziesz na opisy tej diety to ma tyle samo zwolenników co przeciwników. Idąc na skróty to dieta dla "niecierpliwych "
chcących zobaczyć efekt w bardzo szybkim tempie.
Co do odchudzania przez bieganie musisz najpierw spróbować ,czy bieganie samo w sobie ci się podoba.
następna sprawa to zimowy sprzęt do biegania - poczytaj o tym w przeciwnym razie po 2 tyg choroba. Następnie zimowe bieganie ktoś z mądrych tego forum opisał całą procedurę zimowego biegania stosuje bardzo pomogło. Buty ,buty i jeszcze raz buty.
Wszystkie porady znajdziesz na tym forum tylko cztaj uważnie.
ale się rozpisałem
Przy okazji pozdrawiam was wszystkich !!!
bo "rozjedziesz " kolana a nie schudniesz
Jaką? najlepiej iść do dietetyka w okolicy i powinien ci coś dobrać.
Na temat diet tuaj prowadzono wiele dyskusji i pewno będziemy prowadzić je dalej.
Ja ale nie możesz się sugerować mną stosowałem kopenhaską dwa razy i pomogło ale jak wejdziesz na opisy tej diety to ma tyle samo zwolenników co przeciwników. Idąc na skróty to dieta dla "niecierpliwych "
chcących zobaczyć efekt w bardzo szybkim tempie.
Co do odchudzania przez bieganie musisz najpierw spróbować ,czy bieganie samo w sobie ci się podoba.
następna sprawa to zimowy sprzęt do biegania - poczytaj o tym w przeciwnym razie po 2 tyg choroba. Następnie zimowe bieganie ktoś z mądrych tego forum opisał całą procedurę zimowego biegania stosuje bardzo pomogło. Buty ,buty i jeszcze raz buty.
Wszystkie porady znajdziesz na tym forum tylko cztaj uważnie.
ale się rozpisałem
Przy okazji pozdrawiam was wszystkich !!!
- Kapitan Bomba!
- Zaprawiony W Bojach
Witam wszystkich szanownych biegaczy!
Las mam jakiś kilometr od domu. 4 razy w tygodniu (pon., śr., pt. i sob.) biegam sobie z pieskiem (bo z pieskiem fajnie się biega
) 2 X 15 minut a pomiędzy tym 5 minut marszu. Nic tak nie daje powera jak te przebieżki! tez tak macie? Jak siędze w pracy to generalnie myslę żeby już się wyrwać i lecieć (biegam tak o 15.30) Przed bieganiem i po krótkie rozciąganie (max. po 5 minut - pies się nie rozciąga). Jak zaczynam biec, to najtrudniejsze jest jakies pierwsze 300-500 metrów a potem juz biegnie "się samo". Generalnie planu nie mam - zrobić przynajmniej te 2X 15 minut. Cel - 16 marca wystartować w Katowicach w "Biegu na powitanie wiosny" (15 km) i nie być ostatnim. Co do ciuchów to zwykła bawełniana koszulka, stare adidasy, spodnie z dresu, jakaś bulza, jak jest zimno to szalik, czapka i rekawiczki (pies biega bez garderoby). Moim zdaniem wlasnie teraz (łagodna zima, późna jesień i wczesna wiosna) sa idealne warunki do biegania - super temperatura, mało ludzi w lesie, żadnych kleszczy, jest czym oddychać. aaa, i jeszcze - 31 lat, 180 cm., 95 kg (już chyba trochę mniej), planuje latem zejść do 85. Poza bieganiem we wtorki piłka na hali (1,5 godziny), czwartki (siłownia - głównie nogi), środy siatkówka (lajtowo - mieszane damsko - męskie składy).
Pozdrawiam!
Las mam jakiś kilometr od domu. 4 razy w tygodniu (pon., śr., pt. i sob.) biegam sobie z pieskiem (bo z pieskiem fajnie się biega

Pozdrawiam!
-
- Rozgrzewający Się
- Kontakt:
Rowniez pozdrawiam "Jacuś" 

[url=http://runmania.com/rlog/?u=tom12m][img]http://runmania.com/f/ac9d2f63e3e0f1b70631d9f8b1dfbe41.gif[/img][/url]
-
- Wyga
Ja chciałam dodac ze tez biegam z moim ukochanym pieskim-ruda seterka.Ona uwielbia te przebiezki...ja czasami w chwili zwatpienia dre sie w lesie-po co mi to?... i wtedy widze mojego kochanego meza jak biegnie szczesliwy i mojego pieska jak sie do mnie smieje...wiec jak nie biegac...
"Jeżeli człowiek czegoś gorąco pragnie, to cały wszechświat potajemnie mu sprzyja."
-
- Rozgrzewający Się
- Kontakt:
Mam male pytanie :P A mozna zamiast z psem biegac z kotem ? 

[url=http://runmania.com/rlog/?u=tom12m][img]http://runmania.com/f/ac9d2f63e3e0f1b70631d9f8b1dfbe41.gif[/img][/url]
- Kapitan Bomba!
- Zaprawiony W Bojach
z kotem na plecach tak!
-
- Rozgrzewający Się
Witam Wszystkich,
mam zamiar rozpoczynając bieganie doprowadzić moje ciało do formy, ducha oczyścić a nadwagę zrzucić
Moja historia jest pewnie dosyć pospolita: dużo pracuje, nieregularnie jem, nie mam czasu na ćwiczenia, mam nadwagę i 35 lat... i mowie sobie teraz albo nigdy! Jeżeli teraz nic nie zrobię - to już nigdy nie zrobię. Mam kondycje zerową, waże ok. 100g (przy wzroście 186cm) i ruszam z treniniem!
Trzymajcie za mnie kciuki, pozdrowionka Kacpik
Ps. Przyjmę każdą rade jak zacząć by wytrwać, zrzucić brzuch i nie stracić stawów
mam zamiar rozpoczynając bieganie doprowadzić moje ciało do formy, ducha oczyścić a nadwagę zrzucić

Trzymajcie za mnie kciuki, pozdrowionka Kacpik
Ps. Przyjmę każdą rade jak zacząć by wytrwać, zrzucić brzuch i nie stracić stawów
- Kapitan Bomba!
- Zaprawiony W Bojach
nie wiem czy, przy tak wybitnym i szacownym gronie biegaczy, przy którym dopiero raczkuję, pomimo 31 lat na karku, mogę coś poradzić. Z moich obserwacji jednak wynika, że nie mozna sobie ani razu odpuścić - jak raz odpuscisz, to będziesz to też robił częściej. Jak po 5 minutach biegu mam dość, zaciskam zeby i biegne dalej, nie ma siły, żeby nie zrobić tych moich 2x 15 minut (na razie). Wszystko po to, zeby potem poczuć to... wszyscy, którzy biegają wiedzą co. To niesamowite uczucie jak się uda, i mysl, że mogłem te pól godziny zmarnować przed telewizorem albo komputerem (tak jak teraz
), i to uczucie zmęczenia ale takiego pozytywnego. Według mnie dobrze też codziennie zmieniać trasy - my (ja i mój pies, a właściwie suka) biegamy po lesie i jeszcze nie zdarzyło mi się, żebyśmi biegli dwa razy tą samą trasą. Nie jest nudno a i kilka razy już zgubilismy się
pozdrawiam i powodzenia!

pozdrawiam i powodzenia!
-
- Zaprawiony W Bojach
Cześć nowe Grubasy! (i Pinacolada też
)
W sprawie ciekawych diet pytajcie Fatala@Errora - opracowal on super listę - listę przeróżnych produktów - każda kategoria ma podział na tłuszcze, białka i węgle. Fatal rozpisał tydzień w tabeli, gdzie wpisujecie uczciwie co zjedliście - każdy dzień pokazuje w procentach ile zjedlismy wędli, białka itd i obok - ile powinniśmy zjeść. Super opracowanie - dzięki niemu zgubiłem sporo sadla
Fatal - możesz tutaj ponownie podesłac linka?
Ja przygotowuję się do Roma Marathon (biegnie tam ok. 40 tys. ludków) w połowie marca, ale ciężko idzie
Srednio biegam o 20 km tygodniowo mniej niż założyłem. Ale limit czasu jest 7 h, więc w najgorszym wypadku bedę sobie człapał i podziwiał np. Forum Romanum, Coloseum, Watykan i takie tam inne

W sprawie ciekawych diet pytajcie Fatala@Errora - opracowal on super listę - listę przeróżnych produktów - każda kategoria ma podział na tłuszcze, białka i węgle. Fatal rozpisał tydzień w tabeli, gdzie wpisujecie uczciwie co zjedliście - każdy dzień pokazuje w procentach ile zjedlismy wędli, białka itd i obok - ile powinniśmy zjeść. Super opracowanie - dzięki niemu zgubiłem sporo sadla

Fatal - możesz tutaj ponownie podesłac linka?

Ja przygotowuję się do Roma Marathon (biegnie tam ok. 40 tys. ludków) w połowie marca, ale ciężko idzie

- Ciernograf
- Stary Wyga
- Kontakt:
Byłem ostatnio u lekarza z powodu choroby. No i przy okazji zapytałem się o zdrowe odżywianie. No i odpowiedziała mi że początki jak to zawsze początki są trudne, ale jeśli ma się chęci to w końcu znienawidzi się słodycze i zacznie się jeść tylko owoce i warzywa;].
I poradziła mi że jak przychodzi ochota na jakiś tam cukierek czy czekoladę itp. itp. to mam po prostu zastąpić cukierka jakimś owocem lub warzywem. Tak organizm będzie się przyzwyczajał do zdrowego odżywiania.
A drugą rzeczą jest fakt samego wykonywania ćwiczeń. Powiedziała że im więcej biegam lub wykonuję jakiś sport to tym bardziej mniej ma się ochotę na cukierki, czekolady itp. tylko właśnie na owoce;].
Więc praktycznie od wczoraj ani jednego cukierka nie tknąłem a same owoce i warzywa mi w głowie latają;]. Mam nadzieję że przetrwam i zacznę jeść tak jak potrzeba
.
Życzę innym powodzenia, bo rzeczywiście jest to trudny, ale jak ważny krok w życiu ;].
I poradziła mi że jak przychodzi ochota na jakiś tam cukierek czy czekoladę itp. itp. to mam po prostu zastąpić cukierka jakimś owocem lub warzywem. Tak organizm będzie się przyzwyczajał do zdrowego odżywiania.
A drugą rzeczą jest fakt samego wykonywania ćwiczeń. Powiedziała że im więcej biegam lub wykonuję jakiś sport to tym bardziej mniej ma się ochotę na cukierki, czekolady itp. tylko właśnie na owoce;].
Więc praktycznie od wczoraj ani jednego cukierka nie tknąłem a same owoce i warzywa mi w głowie latają;]. Mam nadzieję że przetrwam i zacznę jeść tak jak potrzeba

Życzę innym powodzenia, bo rzeczywiście jest to trudny, ale jak ważny krok w życiu ;].
-
- Stary Wyga
Witaj Leo coraz mniej czytam starych zaprawionych w bojach Grubasów
W sprawie Maratonu to będę ci kibicował trzymaj się.
Moje plany na ten rok 15 km wiosną i "połowka "jesienia
1-szy maraton w 2009
W sprawie Maratonu to będę ci kibicował trzymaj się.
Moje plany na ten rok 15 km wiosną i "połowka "jesienia
1-szy maraton w 2009
-
- Wyga
Ciernograf- to co mówił lekarz to prawda. Dawniej jadłem bardzo mało warzyw i owoców, za to dużo tłustych dań. Biegam intensywnie dopiero od trzech miechów ale po każdym bieganiu mam megaochotę na owoce i warzywa. Na tłustą kiełbasę od dawna nie patrzę. Bieganie pomogło również w tej materii.
- Ciernograf
- Stary Wyga
- Kontakt:
No baa... jakoś ostatnio o słodyczach nie myślę;]. Ciągle jak jestem głodny to albo warzywko, albo owoc
. Wiem że będzie ciężko, ale ostatnio widziałem program na ZoneClub. Nie wiem jak on się nazywał, ale mniejsza o to. Pokazywali tam jakie konsekwencje mogą wyrosnąć z jedzeniu tylko słodyczy. Jak ja to widziałem to źle mi się zrobiło.