Maraton poniżej 3 godzin metodą Skarżyńskiego na wiosnę 2008
- beata
- Ekspert/Trener
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Spokojnie, pod przekaźnik może jednak nie podbiegaj ...
Mnie zawsze ogarniało zwątpienie podczas wchodzenia tam ... A wchodziłam często, bo mieszkali tam znajomi. Parę razy wdrapałam się też na rowerze. No, a teraz można wjechać wyciągiem i zjechać na nartach, fajnie.
Mnie zawsze ogarniało zwątpienie podczas wchodzenia tam ... A wchodziłam często, bo mieszkali tam znajomi. Parę razy wdrapałam się też na rowerze. No, a teraz można wjechać wyciągiem i zjechać na nartach, fajnie.
- MichalJ
- Ekspert/Trener
- Kontakt:
Mam dla was slowo pocieszenia i dla siebie w sumie tez bo sam biegam w podsiadzie Kiedy zobaczylem kilku maratonczykow ze swiatowj najwyzszej polki glownie czarnych takich pomiedzy 2.06-2.10 to zaczynam watpic czy ta technika podczas podbiegow ma jakies znaczenie i co lepsze nikt ich nie poprawial. Podsiad na maksa.
Michal. J
MOIM TRENEREM JEST JEZUS-strasznie wymagajacy ale warto mu zaufac
www.rodzinkamisyjna.pl
www.rodzinkamisyjna.pl
- zukow2
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 36:00
- Życiówka w maratonie: 2,52,20
niedaleko mieszkam(wyżej basztowej) wiec chcąc nie chcąc muszę wbiec pod przekaźnikbeata pisze:Spokojnie, pod przekaźnik może jednak nie podbiegaj ...
- beata
- Ekspert/Trener
No właśnie, w sumie - też tak sądzę.MichalJ pisze:Mam dla was slowo pocieszenia i dla siebie w sumie tez bo sam biegam w podsiadzie Kiedy zobaczylem kilku maratonczykow ze swiatowj najwyzszej polki glownie czarnych takich pomiedzy 2.06-2.10 to zaczynam watpic czy ta technika podczas podbiegow ma jakies znaczenie i co lepsze nikt ich nie poprawial. Podsiad na maksa.
Dlatego dziś zrobiłam podbiegi, ale tylko 8 sztuk , bo zimno i ślisko ...
Grunt, to się nie przejmować i nie główkować za bardzo, tylko - trenować.
- hermoso
- Wyga
- Kontakt:
Z tego co pamiętam, to chyba ja Ci pierwszy coś wspomniałem o wieloskokach. O ile się nie mylę, to w zeszłym roku na Siennickiej.beata pisze:...Nie mówiąc już o wieloskokach - dowiedziałam się, że po latach treningu robię je właśnie na palcach ... Same porażki.
[url=http://szymonlawecki.blogspot.com/]simon[/url]
[b]Don`t walk, if you can run!!![/b] :-)
[url=http://team.entre.pl/]ENTRE.PL Team[/url]
- beata
- Ekspert/Trener
Ech, gdyby nie ta "Zielonka/Siedlce", nie wiedziałabym, ktoś zacz .hermoso pisze:Z tego co pamiętam, to chyba ja Ci pierwszy coś wspomniałem o wieloskokach. O ile się nie mylę, to w zeszłym roku na Siennickiej.
Widzisz, nie potraktowałam Ciebie jako autorytetu w tej dziedzinie, ale już będę się sluchała .
Dziś Siennicką prowadzę, pod nieobecność trenerów ścieżkowych. Zaszczycisz ?
- hermoso
- Wyga
- Kontakt:
Jakby co, to podpis w stopce jest
A Siennicką na razie odpuszczam. Boli mnie stopa po grudniowym skręceniu stawu skokowego. Co gorsza wydawało się, że już wszystko ok, a jednak na wigilijnym treningu z Jaśkiem poprawiłem sobie i teraz boli kość od małego palca w śródstopiu, więc nie chcę przeginać i trochę sobie poluzowałem.
A Siennicką na razie odpuszczam. Boli mnie stopa po grudniowym skręceniu stawu skokowego. Co gorsza wydawało się, że już wszystko ok, a jednak na wigilijnym treningu z Jaśkiem poprawiłem sobie i teraz boli kość od małego palca w śródstopiu, więc nie chcę przeginać i trochę sobie poluzowałem.
- hermoso
- Wyga
- Kontakt:
A z tym autorytetem to nie przesadzaj Choć w sumie już kilkanaście lat "siedzę" w temacie i trochę tych kilometrów "na karku" mambeata pisze:...Widzisz, nie potraktowałam Ciebie jako autorytetu w tej dziedzinie, ale już będę się sluchała
- beata
- Ekspert/Trener
Ze siedzisz w temacie lat kilkanaście (w sumie, tak jak ja ), to wiem, ale nie sądziłam, że specjalizujesz się w wieloskokach .hermoso pisze:Choć w sumie już kilkanaście lat "siedzę" w temacie i trochę tych kilometrów "na karku" mam
- Fist
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Czy moze zaszkodzic nieprawidlowe robienie niektorych elementów SB
- nabraniem zlych nawykow technicznych podczas biegu
- kontuzja
cos jeszcze?
Jesli tylko to , to nie sadze zeby konieczne bylo apelowanie: "lepiej odpusc sobie wsk i skip A"
W miare sprawny czlowiek az tak fatalnie raczej tego nie robi.Skip A na pewno przypomina A a nie B.
A jak sobie zrobi 1-1,5km SB to bedzie to dla niego calkiem nielzy trening, bo mimo wszystko zmeczy sie (wytrzymalosc silowa)
Chyba ze zawodowcy, oni robia wszystko skrupulatnie i uwazaja zeby nie popsuc sobie techniki, robic specyficzne elementy dla danego dystansu
itp.
- nabraniem zlych nawykow technicznych podczas biegu
- kontuzja
cos jeszcze?
Jesli tylko to , to nie sadze zeby konieczne bylo apelowanie: "lepiej odpusc sobie wsk i skip A"
W miare sprawny czlowiek az tak fatalnie raczej tego nie robi.Skip A na pewno przypomina A a nie B.
A jak sobie zrobi 1-1,5km SB to bedzie to dla niego calkiem nielzy trening, bo mimo wszystko zmeczy sie (wytrzymalosc silowa)
Chyba ze zawodowcy, oni robia wszystko skrupulatnie i uwazaja zeby nie popsuc sobie techniki, robic specyficzne elementy dla danego dystansu
itp.
Mateusz
Dare for more!
Dare for more!
- MichalJ
- Ekspert/Trener
- Kontakt:
Skip A jeszcze sie zgodze ale wieloskoki to jest zabojstwo, jak ktos nie umie ich robic poprawnie to lepiej odpuscic pozatym napewno da sie przezyc bez wieloskokow, a podbiegi moim zdaniem sa duzo ciekawsze niz wieloskoki.
Michal. J
www.rodzinkamisyjna.pl
www.rodzinkamisyjna.pl
- beata
- Ekspert/Trener
No i hermoso, nie przyszedłeś wczoraj na halę .
Szkoda, bo nie dość, że prowadziłam, to jeszcze robiłam wieloskoki.
Przy okazji - pytanie do mądrzejszych.
Wczoraj, korzystając z okazji - ciepło, tartan, postanowiłam skupić się na technice wieloskoku. I co? I chyba nie umiem wykonać go dobrze.
Przecież, aby odbić się z całej stopy, i na całej wylądować, trzeba przed lądowaniem prawie wyprostować nogę przednią w kolanie - to o to chodzi?
Kiedyś, dawno, bawiłam się w sprinty - wydaje mi się, że wieloskok sprinterski robi się na śródstopiu, czy może się mylę? Może stąd mam złe nawyki?
Szkoda, bo nie dość, że prowadziłam, to jeszcze robiłam wieloskoki.
Przy okazji - pytanie do mądrzejszych.
Wczoraj, korzystając z okazji - ciepło, tartan, postanowiłam skupić się na technice wieloskoku. I co? I chyba nie umiem wykonać go dobrze.
Przecież, aby odbić się z całej stopy, i na całej wylądować, trzeba przed lądowaniem prawie wyprostować nogę przednią w kolanie - to o to chodzi?
Kiedyś, dawno, bawiłam się w sprinty - wydaje mi się, że wieloskok sprinterski robi się na śródstopiu, czy może się mylę? Może stąd mam złe nawyki?
- MichalJ
- Ekspert/Trener
- Kontakt:
Widze ze masz podobny problem co moja zona. Ona tez za nic w swiecie nie umiala wykonac wieloskoku przechodzac przez piete albo chociaz na calej stopie.
Sprobuj zaczac od takich bardzo leciutkich podskokow z nogi na noge wlasnie spadajac na piete lub cala stope jak bedziesz to robila to przechodz potem do mocniejszych odbic.
Nie trzeba prostowac nogi zeby spasc na piete.
Sprobuj zaczac od takich bardzo leciutkich podskokow z nogi na noge wlasnie spadajac na piete lub cala stope jak bedziesz to robila to przechodz potem do mocniejszych odbic.
Nie trzeba prostowac nogi zeby spasc na piete.
Michal. J
www.rodzinkamisyjna.pl
www.rodzinkamisyjna.pl
- beata
- Ekspert/Trener
Dzięki, Michał, spróbuję, ale widzę, że coś na rzeczy być musi.
Na przykład, nie zrobię też przysiadu na całych stopach ...
Na przykład, nie zrobię też przysiadu na całych stopach ...