1500m

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.

Czy uda mi się w sezonie 2007/2008 pobiec 1500m w czasie 4.20?

Tak, bedzie szybciej :)
3
25%
Tak, ale ledwo co
5
42%
Nie, ale czas bedzie niewiele gorszy do 4.20
2
17%
Ne, bedzie zdecydowanie wolniej! :(
2
17%

Liczba głosów: 12
Awatar użytkownika
wysek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 32:34
Życiówka w maratonie: 2:43
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Nero pisze:Zluzuj koleś, 2.35 to w moim wieku 5 sekund do rekordu Polski i po miesiącu treningów ja nawet z talentem na mistrza nie dam rady pobiec chodźby nie wiem co! A co pomorskiego to słyszałem, ale to tylko w młodszych latach szybciej tam biegają, a potem się wyrównuje, ten kto ma biegac bedzie i tak biegac i wygrawać.

I nie zapomnij że ja mam dopiero 15 lat!
Hehe ja nie pisze tych rzeczy w stosunku do Ciebie bo moim skromnym zdaniem jestes przecietniakiem jakich wielu =] ja rowniez zaczynalem biegac w Twoim wieku i po `miesiecznym` treningu biegalem na 1000m 2,47. Masz racje poziom sie wyrownuje bo kto ma biegac ten biega, ale biegacze z pomorza to scisla czolowka i trzeba to pamietac! :oczko: biegaj nie patrz sie za siebie i bedzie ok :)
Obrazek
Biegacz, bloger, trener biegania
PKO
Awatar użytkownika
Wojas
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Wątpie żeby ci sie to udało
gg 1175002
Nero
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Mi czy "Wysekowi"? Bo tak szczeże mówiąć to i ja z małym zdumieniem to przeczytałem :nienie:
Awatar użytkownika
wysek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Nero pisze:Mi czy "Wysekowi"? Bo tak szczeże mówiąć to i ja z małym zdumieniem to przeczytałem :nienie:
wyskowi ;) co Cie tak zdumilo =) ?
Obrazek
Bartas91
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

No w Pomorskim jest dwóch świetnych :oczko: Kowalski 91(junior młodszy) i Kujawski 88(junior) obaj są najlepsi w Polsce w swoich rocznikach...ale jeśli chodzi o reszte zawodników to dobrze biegają i mają szanse dostawać się na Mistrzostwa Polski lecz nie prezentują tak wysokiego poziomu jak Ci dwaj bo oni jednak "troszke" odskoczyli :ojoj:
Nero
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

wysek pisze:
Nero pisze:Mi czy "Wysekowi"? Bo tak szczeże mówiąć to i ja z małym zdumieniem to przeczytałem :nienie:
wyskowi ;) co Cie tak zdumilo =) ?

Co mnie tak zdumiło? Proszę powiedz jaki masz w tej chwili rekord na 1000 lub 1500. Sory ale skoro po 30 dniach lekkiego treningu (zakładam że taki miałeś, bo ja właśnie taki) i w dodatku w wieku 15 lat przebiegłeś 1000 metrów w 2.47! I skoro mówiesz e nadal cieżko i duzo trenujesz, to czemu jeszcze nie jesteś mistrzem Polski, lub przynajmniej medalistą?
Bartas91
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

wysek pisze: Hehe ja nie pisze tych rzeczy w stosunku do Ciebie bo moim skromnym zdaniem jestes przecietniakiem jakich wielu =] ja rowniez zaczynalem biegac w Twoim wieku i po `miesiecznym` treningu biegalem na 1000m 2,47. Masz racje poziom sie wyrownuje bo kto ma biegac ten biega, ale biegacze z pomorza to scisla czolowka i trzeba to pamietac! :oczko: biegaj nie patrz sie za siebie i bedzie ok :)
2.55 po takim lekkim treningu to nie przeciętniak tylko talent :oczko: takich zawodników w Polsce w danym roczniku jest może kilkudziesięciu co rozpoczyna z tak wysokiego progu.

Bardzo mnie to ciekawi Wysek ile biegasz teraz na 1000m jak po miesiącu od rozpoczęcia treningu miałeś wynik 2.47 :jatylko: z tego co słyszałem to miałeś łamać ostatnio 16min na 5km a żeby tyle pobiec nie trzeba biegać 1000 nawet w 2.35 :bum:
Wojas pisze:Wątpie żeby ci sie to udało
Dlaczego miałoby mu się nie udać?? przecież aby pobiec 4.20 na 1500m trzeba utrzymać tylko prędkość 2.53/km a jeżeli gość biega już 2.55 to przyswajanie bodźców przez te dwa miesiące w których zamierza trenować to będzie dla niego banał.
Awatar użytkownika
wysek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Bartas91 pisze:
wysek pisze: Hehe ja nie pisze tych rzeczy w stosunku do Ciebie bo moim skromnym zdaniem jestes przecietniakiem jakich wielu =] ja rowniez zaczynalem biegac w Twoim wieku i po `miesiecznym` treningu biegalem na 1000m 2,47. Masz racje poziom sie wyrownuje bo kto ma biegac ten biega, ale biegacze z pomorza to scisla czolowka i trzeba to pamietac! :oczko: biegaj nie patrz sie za siebie i bedzie ok :)
2.55 po takim lekkim treningu to nie przeciętniak tylko talent :oczko: takich zawodników w Polsce w danym roczniku jest może kilkudziesięciu co rozpoczyna z tak wysokiego progu.

Bardzo mnie to ciekawi Wysek ile biegasz teraz na 1000m jak po miesiącu od rozpoczęcia treningu miałeś wynik 2.47 :jatylko: z tego co słyszałem to miałeś łamać ostatnio 16min na 5km a żeby tyle pobiec nie trzeba biegać 1000 nawet w 2.35 :bum:
Wojas pisze:Wątpie żeby ci sie to udało
Dlaczego miałoby mu się nie udać?? przecież aby pobiec 4.20 na 1500m trzeba utrzymać tylko prędkość 2.53/km a jeżeli gość biega już 2.55 to przyswajanie bodźców przez te dwa miesiące w których zamierza trenować to będzie dla niego banał.
Teraz na 1000m mam 2:35... A dlaczego osiagam takie wyniki? Bo mam problemy z psychika jak kolega i nie potrafie dac z siebie wszystkiego co w biegach dlugich jest bardzo wazne. Nie chce nic mowic, ale u mnie w grupie 14latkowie osiagaja wyniki w granicach 2:55 dlatego uwazam, ze to nic wielkiego tak samo jak moje 2:47 poniewaz w tym biegu - to byla gimnazjada bylem piaty, a czterech gosci przedemna pobieglo ponizej 2:45. I zastanowcie sie dlaczego tylko 2:35 ? poniewaz jak widac nie jestem tak progresywny jak inni :P ale jak wkoncu sie przelamie to bedzie wynik =] Dlatego nie trzeba ogladac sie na innych tylko robic swoje, wyniki przyjda na bank!
Obrazek
Bartas91
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

wysek pisze: I zastanowcie sie dlaczego tylko 2:35 ? poniewaz jak widac nie jestem tak progresywny jak inni :P ale jak wkoncu sie przelamie to bedzie wynik =] Dlatego nie trzeba ogladac sie na innych tylko robic swoje, wyniki przyjda na bank!
Może nie chodzi o to jak jesteś progresywny tylko o to jak trenujesz. Trenować wiele, ciężko i sumiennie nie zawsze znaczy efektywnie. Zrób sobie Test Żołądzia wtedy bedziesz wiedział czego Ci brakuje i progres napewno przyjdzie.
Ostatnio zmieniony 23 cze 2007, 13:19 przez Bartas91, łącznie zmieniany 1 raz.
Nero
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

No właśnie, bo do biegania trzeba czasu, a wszystko trzeba powoli ale skutecznie budować! Żeby miało nogi, a ja zobaczę jak tam będzie we wrześni, ale każdy może być pewny że napiszę tu swój wynik :hejhej:
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ