TAKIE PYTANIE

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
yokohamul
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Chcialem sie zapytac jka biegac aby nie zgubic mmiesni bardzo cche zrzucic tluszcz ale nie chce zostac z nowu patyczakiem ,weic zaczalem biegac 4 razy w tyg na czczo rano kolo 9 godziny dodatkowo tez 4 razy w tyg cwicze silowo chcialbym zeby ktos mi doradzil jak biegac aby zgubic tluszcz i aldnie zarysowac miesnie zeby tylko nie byc chudzielcem ??
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
gregoz68
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Fajnie być chudzielcem :lalala:
ps
no dobra... pływaj regularnie.
gregoz
pikonrad
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

jak dużo biegasz i jak dużo ćwiczysz na siłowni - 8 treningów w tygodniu, to wygląda na zbyt dużo i grozi przetrenowaniem. wtedy zostaniesz chudzielcem i to jeszcze pewnie kontuzjowanym. Bez czasu na regenerację wysokogatunkowa masa mięśniowa nie wypełni luk po tłuszczyku
yokohamul
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

z tym bieganiem to jest tak biegam kolo 20- 30 min a na silownie nie chodze bo cwicze w domu ale mam sprzet hantle sprezyny itd teraz chche jescz ekupic sztange ale mi nie chodzi zeby wygladac jak steryd tylko miec zgrabna i wyrzezbiona sylwetke jedynie troche wiecej w lapie ale nie za duzo i to wszystko i silowo cwicze 4 razy w tyg kolo 45 min
Jarekpdx
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Kontakt:

Nieprzeczytany post

witam,

ja kiedys przeczytalem ze: "albo jedno albo drugie" - aby osiagnac maksymalny rezultat trening biegowy w sezonie letnim a trening silowy w zimie polaczone z odpowiednim bieganiem. ja osobiscie w to za bardzo wierzyc nie chce aczkolwiek jak o tym pomyslisz to jest w tym pewien sens. no ale tylko po to, aby nasze cialo przyzwyczailo sie do lekkiego wysilku, pozbylo sie tluszczyku i wyrzezbilo miesnie to powinno byc ok. ja sam wybieganie przeplatam pompkami i innymi silowymi cwiczeniami domowymi... poniedzialek - bieg, wtorek - trening silowy, sroda - bieg (z duzo wiekszym nastawieniem na biegi bo jestem uzalezniony) itd... staram sie miec jeden dzien wolny na regeneracje... nie wiem jak to sie rozklada w czasie ale moge powiedziec o sobie ze w ciagu dwoch lat wiekszosc tkanki tluszczowej przeksztalcilem na miesnie a reszta tluszczyku "wyparowala bezpowrotnie". nigdy nie mialem nadwagi, po prostu bylem niezadowolony ze swojej kondycji i chcialem zrzucic 3-4 kilo.
znajomi ktorzy nie widzieli mnie przez pewien czas pytali czy cwiczylem ostatnio wiec widac ze pewien efekt osiagnalem - wyrzezbilem sylwetke.

dodakowo moge powiedziec na swoim przykladzie ze dieta jest niezmiernie wazna - przy czym mowimy tu o zdrowych skladnikach a nie fast foodzie i chipsach - zachowanie odpowiedniego balansu kalorycznego. fast foodu nie jem w ogole, jak chce burgera to robie sobie samemu i wiem co jem!
generalnie przy trybie zycia jaki prowadzisz: bieganie i silownia - nie zaluj sobie bo jedzenie to czysta przyjemnosc! jedz tylko "z glowa" i urozmaicaj swoja diete!
pozdrowienia
jarek
Dyskutant

Nieprzeczytany post

jak będziesz ćwiczył na siłowni to mięśni nie zgubisz tylko te treningi muszą być oddzielone w czasie od biegania więc jak biegasz rano to ćwicz wieczorem lub następnego dnia i nie ograniczaj jakoś strasznie jedzenia bo jak organizm nie będzie miał energi przed i po siłowni to w 1 kolejności weźmie ją z mięśni
Awatar użytkownika
Lukas85
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Ja robilem tak: 3x w tygodniu bieganie, 3x w tygodniu silownia (wystarczy trening ogolno-rozwojowy, zadnego treningu na mase)
A jesli chodzi o bieganie to pamietaj, ze chudniesz biegajac dlugo i wolno (dolne owb1)
Co do odzywiania przed i po treningu to wazne jest jaki indeks glikemiczny maja te produkty, ktore spozywasz. Przed treningiem - niski indeks glikemiczny, po treningu - wysoki indeks
http://zdrowezywienie.w.interia.pl/glikemiczny.htm
ODPOWIEDZ