Sobotni Bielański Bieg Poranny - część 3

joycat
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Nie - to najd³u¿szy trening przed maratonem Obrazek
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
Kociemba
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Kiedy wdrażałem plan, na samym początku te 32km po prostu mnie przerażały. Teraz nie mogę się już ich doczekać.  Strasznie jestem ciekaw jak się będę wtedy czół. No i dowiem się czy jestem już gotów przebiec maraton. Sobota potwierdziła, ze wraca optymizm i radość z biegania w SBBP. My z Grześkiem po przebiegnięciu jeszcze jednego kółka w troszkę żwawszym tempie, wróciliśmy pod szlaban, gdzie spotkaliśmy rozciągających się przed biegiem, znajomych Grześka. Mają być w Wiązownej i sprawdzić efekty naszego treningu.
Nie ukrywam, że ja również zmachany byłem nieprzytomnie. Po biegu udaliśmy się na piffo, uzupełnić elektrolity.
[url=http://www.sbbp.pl][b]SBBP.PL[/b][/url]
joycat
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

SBBP-owicze, co s³ychaæ? Jak nastroje? :)

Czy spotykamy siê w sobotê? Przypominam, ¿e ze wzglêdu na Wi±zown± - a zdaje siê, ¿e jedziemy wszyscy - powinni¶my potraktowaæ sobotni trening bardzo lekko. Proponujê nie wiêcej jak 5 km tempem spacerowym.
Awatar użytkownika
grubcio
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

wczoraj wieczorem spotkałem kolegę Grzesia - Sławka - bedzie w Wiązownej.
zrobiliśmy razem kilka 8setek - pierwszy raz od dawna poczułem w ustach smak krwi. :-) daleko mi jeszcze do takich biegaczy.

joy. czy twoja superkompensacja poniedziałkowa wystąpiła?

jakie wyniki planujecie na wiązowną? ja 1:45
Mój awatar ziewa.
Shi Long kuang
joycat
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Przepraszam, ale co to znaczy poczuæ w ustach smak krwi? Brzmi gro¼nie.

Superkompensacja nast±pi³a w poniedzia³ek [rest day], skutkiem czego nie spa³am od 4. rano we wtorek, czyli wczoraj, i w koñcu wsta³am, bo nie mog³am siê doczekaæ biegania. Zrobi³am orze¼wiaj±c± pi±teczkê w porannym mroziku. Dzisiaj mam w planie 8 km i ju¿ obmy¶li³am trasê :)

[Nie wiem jakie Wy macie zwyczaje, ale ja ci±gle kombinujê nowe trasy, nawet je¿eli mia³oby to byæ pobiegniêcie w przeciwnym kierunku po ulicy, po której biegam codziennie. Praktycznie nie ma tak, abym w tygodniu zrobi³a wszystkie treningi w jednym miejscu. Nosi mnie.]

Wi±zowna - mam tremê. Pewnie wyjdzie ok. 2:15. Spróbujê powalczyæ. Jem makaron.
Awatar użytkownika
grubcio
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

no to jest taki posmak w ustach który pojawia sie u mnie jak wchodze na naprawde wysokie obroty, przypomina smak krwi... (3:20/km)
dzisiaj troche mnie płuca bolą.. :)

joy. wolę nie pytać dlaczego w dniu superkompensacji nie spałaś do 4AM. gratuluję, gratuluję :)

ja biegam właściwie ciągle w jednym miejscu w kółko - dewajtis, poza tym dewajtis - młociny, i SBBP czyli dewajtis/bielanski/mlociny/dewajtis

superkompensacja w zasadzie polega na zużyciu zapasów glikogenu i nastepnie jego odbudowie optymalnie byłoby zrobić mocne SBBP w piątek i po tym biegu rekompensować sobie - z tym że akurat ja od makaronu wolę pić mleko - piję je litrami - czasem po biegu nawet 2-3 litry (1 litr chudego mleka - 30 gram białka, reszta węglowodany - zdaje się że tam są prawie optymalne proporcje białko/weglowodany)
Mój awatar ziewa.
Shi Long kuang
joycat
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Grubcio!! Napisa³am, ¿e nie spa³am OD godziny 4. rano, a nie DO! Obrazek Po czym wsta³am o 5. na bieganie!

To ciekawe z tym smakiem krwi w ustach.
Awatar użytkownika
grubcio
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

o no to sorry, zakrecony jestem ;)
Mój awatar ziewa.
Shi Long kuang
Awatar użytkownika
Kociemba
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Grubcio, ja poczułem w ustach smak krwi od samego czytania o Twoich wyczynach.  3:20/km !!! Nie wiem czy jestem wstanie utrzymać taką prędkość przez 200m. Wciąż czuję silny opór przed szybszym bieganiem. Już w fazie planów treningowych odczuwam niepokój na myśl o interwałach. Za to coraz bardziej podobają mi się długie, spokojne, relaksacyjne... itp. Efektów wymiernych takie bieganie nie przynosi, tętno ciągle za wysokie, zwłaszcza przy próbach przyspieszeń ale na szczęście wciąż utrzymuje się radość z biegania. Od marca zacznę stopniowo wprowadzać elementy szybkościowe. Przekonują mnie do tego Twoje postępy. W Wiazownej mażą mi się dwie godzinki, ale obawiam się, że mogę być tego dnia bardzo mało wypoczęty. Zobaczymy. Superkompensacja? W każdym razie nieźle się opychałem przy niedzielnym obiadku. Wczoraj 12km po Łosiowych błotach z trzema obrzydliwymi przyśpieszeniami: pierwsze 5min, drugie 3min, a trzecie już tylko 2min. Czas 1:03.
Co do Wspólnego wyjazdu do Wiązownej to jeszcze będziemy się pewnie zdzwaniać. Wstępnie planuje wyjazd z domu ok. 9:00. Zabrał bym Was ze wskazanych miejsc i pojechalibyśmy po Grześka na Wilczą. Numery startowe odbiera się do 11:00. Joy, będziemy mieli w samochodzie jeszcze jedno wolne miejsce. Zapraszamy!!! Gdybyś się jednak zdecydowała na własny samochód, to daj znać. Janek Goleń pytał o transport. Grubcio, trzymaj się na biegu Janka, on planuje ok. 1:40.
joycat
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Kociemba, dziêki za propozycjê, ale jadê do Wi±zownej z mê¿em. Mamy w samochodzie dwa wolne miejsca, wiêc te¿ mo¿emy kogo¶ zabraæ. Jeszcze nie zastanawia³am siê, o której powinni¶my wyruszyæ z Bemowa, ale skoro numery wydaj± tylko do 11:00, to chyba trzeba byæ w Wi±zownej najpó¼niej o 10:15 (?).
Z zesz³ego roku pamiêtam, ¿e osoby, które by³y ju¿ zapisane przez internet i wp³aci³y wpisowe przelewem, by³y obs³ugiwane w oddzielnej kolejce tak, ¿e pobranie numeru startowego zabra³o mi dos³ownie kilka minut mimo k³êbi±cego siê t³umu biegaczy.
Awatar użytkownika
grubcio
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

:) Paweł! Czy ja moge się załapac na to wolne miejsce?
Ew. Joycat?
Mój awatar ziewa.
Shi Long kuang
Awatar użytkownika
Kociemba
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Grubcio, przecież z Tobą się już nawet umówiłem wstępnie w poprzednim poście. Co do szczegółów zadzwonię w sobotę. Joy, myślę, że Janek pewnie by chętnie skorzystał.
joycat
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Janek jedzie ze mn± - ju¿ gadali¶my przez telefon.
Jeszcze jedno miejsce wolne.
Kto zabiera Fredzia?
Awatar użytkownika
grubcio
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

oj przepraszam was - jestem porządnie zakręcony w pracy. Paweł - super, ekstra dzięki!

zadzwonisz? ok - a nie będzie Cię na SBBP?
Mój awatar ziewa.
Shi Long kuang
Awatar użytkownika
Kociemba
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Fredzio jedzie z nami /Grubcio, Fredzio, Grzesiek, kociemba/
ODPOWIEDZ