FREDZIO pisze:Dziwne, bo wydawało mi sie, że napisałem gdzieś, że te wybory w tym momencie to rzeczywicie kiepski pomysł ale nie mogę tego znaleźć. Gdzieś to zniknęło? A moze skleroza mnie dopadła ? Z zadroscią zawsze czytam Outsidera bo jego umiejętność zapamiętywania na jaki fragment postu odpowiada i co gdzie zacytować jest godna podziwu i śladów sklerozy u niego nie widać, mimo, że jest chyba nawet o rok ode mnie starszy.
A co do wulgaryzmów - to chyba nie trzeba rzucać wulgaryzmów zeby dało się wyczuć, czy ktoś zieje nienawiścią ?.
To nie jest sprawa wieku czy jakiś szczególnych umiejętności.
Czytam, to do czego chcę się odnieść (np sprawy z przeszłości) czytam posty moich adwersarzy (niektóre parokrotnie) to co napiszę, zanim umieszczę w necie jeszcze przeczytam i często poprawię.
Odnoszę wrażenie, że moi adwersarze w tej dyskusji nie czytali a przede wszystkim nie chcieli czytać wypowiedzi, sprzed dwóch i pół roku, osób, których bronili. Nie czytali moich postów. Pisali co im ślina przyniesie na język i umieszczali to bez przeczytania.
Nic nie znika, nie ma czego szukać.
Można kogoś nienawidzić lub kochać, gardzić lub wielbić. Ale można przy tym trzymać się faktów a nie zmyślać.
Tak jest np w sądzie. Prokurator, adwokat, relatywizują opis faktów aby dowieść swej racji. I mogą przy tym nienawidzić lub gardzić oskarżonym. Ale nie muszą "ziać", do niego nienawiścią.
To był tylko przykład a nie aluzja to osób pewnego pokroju.
---------------------------------------------------------
FREDZIO pisze:Niech najlepiej każdy wypisze tutaj gotową listę swoich grzechów to chociaz trochę zaplusuje.
1.Nie kocham Big Brothera
2. Zostałem tutaj, gdy inni opuścili to miejsce
3.Czytam wypowiedzi innych i polemizuję z nimi a nie z własnymi fantazjami.
4.Nie rwę się do władzy.
5.Zaraz pójdę spać
6.Jutro rano przebiegnę więcej km niż napisałem dzisiaj postów.
-----------------------------------
FREDZIO pisze:Właściciel chce zrobić to forum merytorycznym (...)Ale jak chcesz Poznac Panią/Poznać Pana - to idż na biegajznami.
To ma być agitacja czy krytyka?
-----------------------
gregoz68 pisze:Niektóre ostatnie wypowiedzi w tym wątku [konktretnie spór Mikaela z Outsiderem wydaje mi się bez sensu] Tego pierwszego (M) miałem okazję poznać. Jeśli Mikael ma (czy raczej: miał) jakieś "podstępne intencje... to paranoja.
Paranoją jest to, że o podstępnych intencjach pisali moi adwersarze a ja parokrotnie zaprzeczałem.
------------------------------------------------------------
gregoz68 pisze:Tylko po jakiego "diaska" niektórzy nie mogą pisać i tu... i tu... i tu...
No właśnie to było jedno z pytań jakie zadawałem sobie w 2004. Odpowiedź znalazłem. Nic nie poradzę, że nie podoba się ona co niektórym osobom a nie potrafią lub nie chcą znaleźć własnej.
---------------------
gregoz68 pisze:Piszę to dlatego, że mam własnie swoje 38 urodziny.
A żebyć poprawił życiówkę w maratonie o 38min

Nie jestem skracaczem. Biegam całą trasę, a nie kawałek. Czego życzę także innym.