Bieganie zima???
- GokuSSJ6
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Cze @ll!!!
Mam do Was pytanie... Jestem bardzo poczotkujacy (narazie potrafie biec przez 20 min.). Zaczolem biegac dzieki tej stronie. Nie sadzilem ze bieganie moze byc takie fajne a jednak... Teraz jest lato wiec nie ma zadnych problemow, ale... co bedzie gdzy nadejdzie zima??? Czy mam przestac biegac, a za rok zaczynac wszystko od poczatku??? Czy moze zalozyc szalik, czapke, rekawiczki, gruba kurtke itp itd i dalej biegac?? Czy Wy biegacie zima czy nie?? Prosze o odpowiedz!!!
Mam do Was pytanie... Jestem bardzo poczotkujacy (narazie potrafie biec przez 20 min.). Zaczolem biegac dzieki tej stronie. Nie sadzilem ze bieganie moze byc takie fajne a jednak... Teraz jest lato wiec nie ma zadnych problemow, ale... co bedzie gdzy nadejdzie zima??? Czy mam przestac biegac, a za rok zaczynac wszystko od poczatku??? Czy moze zalozyc szalik, czapke, rekawiczki, gruba kurtke itp itd i dalej biegac?? Czy Wy biegacie zima czy nie?? Prosze o odpowiedz!!!
GokuSSJ6
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 36:49
- Życiówka w maratonie: 2:59:44
Tak sie zlozylo, ze zaczalem biegac zmia.
Nic strasznego. Warto jednak postarac sie o wlasciwe ubranie i buty. W serwisie Maratony Polskie jest ciekawy artykul pt "Trening Zimowy".
Krzysiek
Nic strasznego. Warto jednak postarac sie o wlasciwe ubranie i buty. W serwisie Maratony Polskie jest ciekawy artykul pt "Trening Zimowy".
Krzysiek
[url=http://www.biegajznami.pl/GT]forum Grupy Trójmiasto[/url], [url=http://www.grupatrojmiasto.digimer.pl]Strona GT[/url], [url=http://www.grupatrojmiasto.digimer.pl/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=13&Itemid=21]GT Challenge 2007[/url]
- grubcio
- Zaprawiony W Bojach
Mój awatar ziewa.
Shi Long kuang
Shi Long kuang
- konop
- Dyskutant
Ja zaczalem po wakacjach w pazdzierniku i zanim przyszla zima, tak wsiaklem w bieganie ze nawet jej nie zauwazylem. Pamietam ze ubieralem ocieplacze narciarskie lub ponczochy zonki pod dres . Wspomnienie pierwszego biegania w -20 pomoglo mi przetrwac kryzys na Krakowskim. Moim zdaniem jak sie biega bez wiekszych przerw, to zmiany por roku sa lagodne i nie stanowia problemu.
konop
-
- Zaprawiony W Bojach
Oczywiscie zima ma swoje uroki. Oblodzone sciezki, nie przedeptane przez szlaki, potwornie ciemno i zimno za oknem a cieplutko w lozeczku. I codziennie rano okazja postawienia sobie pytania - bedzie ci sie chcialo ruszyc, wciagnac buty i walczyc z wiatrem, blotem i ledwo widocznymi dziurami na trasie? Nie ma co ukrywac ze zima bywa nie tak przyjemna dla biegaczy jak lato.
Lubie biegac zima.
Lubie biegac zima.
Michał
- Dawidek
- Zaprawiony W Bojach
Chcąc prezentować jakąś formę latem musisz biegać zimą - to procentuje.
Jesli chodzi o ubiór to bez przesady - ja biegam zazwyczaj w zwykłych getrach, czasami akładam tylko getry ocieplane, koszulka, lekka kurteczka która dobrze "oddycha", czapka, rekawiczki i już.
Jesli chodzi o ubiór to bez przesady - ja biegam zazwyczaj w zwykłych getrach, czasami akładam tylko getry ocieplane, koszulka, lekka kurteczka która dobrze "oddycha", czapka, rekawiczki i już.
- marcin70
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
zgadzam sie zima jest niesamowita!! najpiekniejsze bylo kiedy przybieglem i na brwiach, czapce, plecach mialem lod poza tym zima daje czas na wolne bieganie czyli poprawcie mnie jesli sie myle - na wytrzymalosc nie martwisz sie wtedy czasami bo mozesz sie poobijac, posliznac, czy potrenowac plywanie. Mnie sie tak zdarzylo :uuusmiech: przy roztopach wiosennych wladowalem sie w kaluze. To tez jeden z plusow biegania zima - mozesz poplywac..
[b]I run till it hurts, till my head starts pounding, my legs start burning and my stomach starts chuming.
Then...I turn around and run home.[/b]
www.biegajznami.pl
Then...I turn around and run home.[/b]
www.biegajznami.pl
-
- Dyskutant
jeszcze zima nie biegalem, ale czekam na nia - ciekawosc jak to bedzie? juz nie wspomne o nartach
Fasola
[url=http://runmania.com/rlog/?u=fasola][img]http://runmania.com/f/51db30842675db074f28b649412ae540.gif[/img][/url]
[url=http://runmania.com/rlog/?u=fasola][img]http://runmania.com/f/51db30842675db074f28b649412ae540.gif[/img][/url]
- Ultimus
- Wyga
Do zimy jeszcze troszke czasu zostalo niemniej polecam masci i kremy rozgrzewajace - glownie dolna czesc ciala i uszy sa narazone przy wiekszych mrozach czapeczka sie przydaje byle nie obcisla bo bedziesz czesto ja zdejmowal a to moze sie skonczyc przymusowym lenistwem. Opaska z polaru jest dobrym rozwiazaniem.
----- Stopy sniegu pod butem :=) -------
(Edited by Ultimus at 11:33 am on July 27, 2002)
----- Stopy sniegu pod butem :=) -------
(Edited by Ultimus at 11:33 am on July 27, 2002)
--------------------------------------
To boldly go where no one has gone before.
To boldly go where no one has gone before.
- Bartek Sz
- Zaprawiony W Bojach
Chu chu cha, chu chu cha nasza zima zla,
my sie zimy nie boimy chu chu cha, chu chu cha ...
(Edited by Bartek Sz at 3:29 pm on July 27, 2002)
my sie zimy nie boimy chu chu cha, chu chu cha ...
(Edited by Bartek Sz at 3:29 pm on July 27, 2002)
W biegu weszło w biegu wyjdzie :-)
-
- Wyga
absolutnie biegamy zima; przygotowywalem sie do maratonu w Krakowie od lutego; nie zdarzylo mi sie zrezygnowac z treningu bo zimno albo mokro; konsekwentnie realizowalem plan treningowy, zwlaszcza, ze mialem tylko 3 miesiace na przygotowania; biegalo mi sie znakomicie (zwlaszcza kiedy porownuje do ostatnich czerwcowo - lipcowych 30 i wiecej stopniowych upalow); nie mam teoretycznego przygotowania do biegania jak moi przedmowcy ale wiadomo, ze dobrze przepracowany okres jesienno-zimowy to dobre/lepsze wyniki na wiosne/lato; co do stroju - to nie za cieplo/grubo (ja biegam w polarze 100 + kurtka przeciw-deszcowa/wiatrowa), na pewno cos na glowe, rekawiczki;
pozdrowko
pozdrowko
Slawko
- Grisza
- Rozgrzewający Się
Gdy grałem kiedyś w p.nożną, trener mówił nam ,że zimą się trenuje kondycje ,żeby na wiosnę i lato błyskać formą i tak biegaliśmy prawie cały trening nieraz po kolana w śniegu ,no ale kondycjia w sezonie żeczywiście była niezła .
Dokąd tak ciągle biegniesz ? Grisza
- Rudzik
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
a ja mam takie pytanko mam skore sklonna do pekania naczynek i nie chce po zimie wygladac jak amatorka tanich win znacie jakies dobre kremy ochronne (to pewnie dziewczyny bardziej bede wiedzialy) prosze o jakies konkretne propozycje
gg 46090