pierwszy bieg po zimowej przewie...

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
kylix999
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

tak czuje się okropnie, mięśnie jeszcze nie obudziły się mi z zimowego letargu, ale zrobiłem dwa okrążenia parku w 40 minut, nawet lepiej niż bym się tego spodziewał.

ale mam jedno pytanie: czy wam też robią się pod oczami po długim biegu tak jakby czerwone zakola? tzn oczy nie są spuchnięte, tylko że występuje zaczerwienienie. To nie boli, w sumie nic mnie nie boli ale dziwi, może to z lekkiego przegrzania, ale byłem ubrany dość lekko a nawet było mi troche zimno. Czy ktoś z was też ma coś takiego i jak temu zaradzić bo jak wracam z biegów do domu wyglądam jak naćpany i ludzie tak mi się dziwnie przuglądają :hejhej:
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
outsider
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

To nie ma nic wspólnego z bieganiem.

To jakaś sprawa z oczami, może jakaś alergia???????????

Okulista lub jakieś bezreceptowe preparaty na oczy np: ziółka- świetlik czy jakoś tak.
Nie jestem skracaczem. Biegam całą trasę, a nie kawałek. Czego życzę także innym.
Awatar użytkownika
Wojas
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ja jak bigam mam czasami podobne objawy tzn. oczy zaczynają mi łzawić i robi mi się mgła i trudno jest z tym biegać.
gg 1175002
kylix999
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

nie nie to właśnie ma coś wspólnego z bieganiem a może generalnie z dużym wysiłkiem fizycznym, gdyż występuje to TYLKO jak biegam. Dlatego interesuje mnie czy ktoś też ma cos takiego, i poza tym że jest to zaczerwienienie nie ma innych obiawów, tzn nie mam mgły i tym podobnych problemów...

powiem tak gdbym po powrocie z biegów w domu nie spojrzał w lustro to bym nawet tego nie zauważył...

i cikawią mnie te ziólka - świetliki ? tak to się pije czy robi okład?

a może outsider ma racje może to alergia , może na mój własny pot kto wie,
ale wtedy nic bym nie mógł zrobić, no ale chybaby raczej piekło swędziało itp

zerknę może w aptece coś mi powiedzą, ale okulista to chyba przesada, ale jak nie będę miał żadnych innych rad to chyba będe musiał pomyśleć.
Awatar użytkownika
outsider
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ziele świetlika- do okładów
Nie jestem skracaczem. Biegam całą trasę, a nie kawałek. Czego życzę także innym.
ODPOWIEDZ