Weekendowe bieganie na Podbeskidziu

Dla biegowych górali wyżynnych i nizinnych!
Awatar użytkownika
kubus76
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

a Kto to jest mistrz Adam?
melon

http://www.biegwielkoluda.pl
Kiprun
Awatar użytkownika
ours brun
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Słyszałem że już macie tam halniaka....... no nie wiem jak tam się będzie biegać jutro, a tym bardziej w wyższych górkach typu Pilsko.... A Adam to chyba ten od "leć Adam leć"
Montano Corridore
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Adam to już raczej liczy a nie ćwiczy :)
Awatar użytkownika
kubus76
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

spoko, Ours ja nie skoczek, nikt mi treningu z powodu wiatru nie odwoła....   ja faktycznie bedzie mocno wialo, to po prostu na kopule pilska nie bede wylązic, bo to i tak juz plaski odcinek
melon

Awatar użytkownika
kubus76
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

JArek, czy odbyło sie niedzielne WBnP? bo Irek chyba nie pojechał, tak ze nie wiem czy ktoś jeszcze był? moze sie wszyscy przestrasyli sniegu, którego troche przybylo i wyobrażam sobie że nie jest latwe biegac po górskich szlakach...
Ja odbębniłem  Weekendowe Bieganie na Pilsku, warunki wspaniałe! trasa: KOrbielów KAmienna-PIlsko-Sopotnia-HAla Tanecznik-Trzy KOpce-Sopotnia-Hala Tanecznik-Hala Miziowa-Korbielów KAmienna. razem Ok 25km i 2000m  przewyzszenia. Co najważniejsze forma chyba rośnie wiec jest ok. NIe wiem tylko jak zmotywowac kumpla do mocniejszego treningu . no i do startu w zawodach, bo on co cwila zmienia zdanie - startuje, nie startuje , nie dam rady itp.
melon

Montano Corridore
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Kto biega w niedzielę? Może zaliczymy Pilsko w tym tygodniu?
Awatar użytkownika
kubus76
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

jak na Pilsku to ja bede na pewno... oczywiście z nartami

(Edited by kubus76 at 1:46 pm on Jan. 22, 2004)
melon

Awatar użytkownika
kubus76
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

melon

Montano Corridore
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dzisiaj odbyło się WBNP w wersji extremalnej. Obecni Jarkovsky i Montano.
W sumie zaczęło się łagodnym 6km podbiegiem na Szyndzielnię i nic nie zapowiadało extremy,bo i temperatura -10,słonko,bezwietrznie,nartostrada ubita itd.
Na Szyndzielni kolega Jarkovsky wpadł na pomysł,aby pobiec prawie nieprzetartym szlakiem na Kozią Górę ( chyba nie pomyliłem ). No i zaczęło się. Zbieg w dół okazał się katorgą ( tzw siła biegowa z wykorzystaniem naturalnego ukształtowania terenu ). Każdy krok to niepewność,czy zapadniesz sie po kolana,czy po pas,albo czy centralnie nie zaliczy się gleby bezpośrednio twarzą w śniegu. Podczas zbiegu zanotowałem nawet  tętno max 178,podczas gdy normalnie jest to poniżej 130. W sumie ta eskapada w śniegu trwała 40min. Po wybiegnięciu na twarde podłoże nartostrady noga sama podawała a legginsy były zamrożone na kość. Nie wspominam o aspektach krioterapeutycznych tego treningu.
W sumie trening trzeba zaliczyć do tych nieoszukanych,bo 1.53 z czego 1,30 to solidna porcja siły biegowej połączonej z siłą woli.
Za tydzień też biegamy i oczywiście zapraszamy wszystkich chętnych na wspólną przebieżkę :).

(Edited by Montano Corridore at 5:52 pm on Jan. 25, 2004)

(Edited by Montano Corridore at 5:53 pm on Jan. 25, 2004)
Awatar użytkownika
kubus76
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

troche sniegu nam napadało....
U mnie  zmiana planów, zamiast na Pilsko pojechałem na Babia Góre. Zrobilismy trase: ZAwoja-Policzne-Lajkonik-Markowe Szczawiny-Przeł. Brona-Diablak-Przeł. Krowiarki-Syhlec-Brożki-NA półkach-HAla Śmietanowa-Mosorny Gron-Zawoja Policzne.
Troche zimno było i na grani wiatr troche dokuczał (czuje to teraz w kolanach) Ale ogólnie było ok.
Chciałbym jutro jeszcze jakis górski trening zaliczyc,  przed sobotnimi zawodami-choc nie wiem jeszcze co ze startem, bo nie mam chyba z kim startowac...
Przyjedzcie chłopaki biegac w przyszłym tygodniu na Pilsko...
melon

Awatar użytkownika
ours brun
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Kubus - jak dokładnie wyglądają takie skitourowe zawody?

Niestety w ferie nie przyjadę w Beskidy na narty i bieganie - muszę jechać w cieplejszy paryski klimat...
Awatar użytkownika
krzycho
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Paryż zamiast Pilska...
Smutne jest życie oursów ;)
[i]i taaak warrrto żyć[/i]
k
Awatar użytkownika
kubus76
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

SĄ 2 formuły rozgrywania zawodów: indywidualnie i zespołowo ( dwójkami) i dwie metody przeprowadzania zawodów- start-meta (czas liczony od startu do mety) i sa tez zawody na których jest współny start ale jest to taka zbiorowa wycieczka, podchodzi sie do pewnego momentu a potem dopiero jest odcinek od ktorego jest liczony czas podejscia do pewnego punktu (taki sprint) potem trasa idzie dalej turystycznie, nastpępnie jest zjazd tez do pewnego punktu i od tego punktu jest dopiero zjazd na czas po wysnaczonej trasie i potem znowu turystycznie. Sedziowe jakos obliczaja stosunek czasu podejscia do zjazdu czy cos takiego. ( jest to mało popularna formula zawodów - jedne zawody w kraju sa tak rozgrywane) jednym słowem jest to extrema w pełnym tego słowa znaczeniu, jest ciężej niz samo bieganie pod góre, do tego dochodza trudnosci spowodowane przez pogode ( silny wiatr,  zimno, glęboki snieg, czasem mgła) do tego na niektórych zawodach zjazdy są takie... ze  trzeba sie wpiać do liny zeby sie nie zabic!
O zawodach mozna przeczytac na stronie  www.skitour.prv.pl
lub  www.kandahar.miconet.pl
melon

Awatar użytkownika
Jarek Gniewek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

WBnP na Pilsko planujemy zorganizowac na wiosne jako bespośrednie przygotowanie się MP no i ewentualnie do ME :)
Gdybys miał wolne deski to bym z tobą wystartował na tych zawodach.
"Umysł jest wszystkim; mięśnie - tylko kawałkami gumy. Stałem się taki, jaki jestem,
 właśnie dzięki mojemu umysłowi".
Montano Corridore
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jutro zbiórka 9.15 pod kolejką na Szyndzielnie. Trasa i tempo nie znane. Czas biegu nieokreślony. Planujemy spalić po1500 kcal (chyba nie pomyliłem jednostek ) i 30dkg tłuszczu z oponek zimowych :).
Hej!
ODPOWIEDZ