Jacek Ksiąszkiewicz – czy istnieje ładne bieganie?

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Mogło tak się zdarzyć, ale żeby mieć pewność, to trzeba powtórzyć pomiary. Wtedy z metryk powinien wyjść też wzór oddechu, że na przykład SSL wychodzi większe na pierwszym kroku wydechowym. Być może wszystkie kroki wydechowe będą się jakoś różnić parametrem SSL. Z kolei kroki wdechowe będą prawdopodobnie sztywniejsze, więc może to skracać BRT. To są hipotezy, których na razie nie sprawdzimy. Celem jest uzyskanie dynamicznego wybicia, więc to będzie też raczej optymalna kombinacja SSL i BRT. Itd. Nic o tym nie wiemy. Trzeba poczekać na bank wiedzy.
PKO
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Wrzucam link do panelu z dynamiką w poziomie.

Wstawiłem tylko dwa przebiegi (pozycja i prędkość), co poprawia czytelność wykresu. Można sobie prześledzić zmiany wartości SSL i BRT, czyli dynamikę lądowania oraz zmiany wartości nowych metryk opisujących dynamikę wybicia. Przypomniałem krótko o wzmocnieniu hydraulicznym - było o tym już jakiś czas temu na forum. Wrócił też pomysł sztywnych modeli tensegracyjnych jako idei opisujących działanie powięzi w sporcie wyczynowym. Wszystko to w kolejnej części artykułu - Co kryje się za kropką Garmina – cz. 7

Obrazek
Awatar użytkownika
pawo
Wodzirej

Nieprzeczytany post

Siedem to tyle co cudów świata, kolorów tęczy i krasnoludków rzecz jasna i chyba życzeń, ale pewności nie mam.

O przysiadach w banku posłuchałeś?
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Szczerze mówiąc, to mam coraz częściej poczucie straty czasu. U Pawlaka w podkaście ponad godzinę o technice biegu, ale zaczęli tak naprawdę od 20 minuty, czy nawet później. A jak już zaczęli, to tradycyjnie. Od nogi wolnej. I na nodze wolnej pozostali. Nagórek ciekawie opowiada i fajnie go się słucha, ale nic nowego nie wnosi. To samo o czym pisał 60 lat temu Lydiard. Że trzeba kolanko wyżej unosić. Czyli noga wolna. Nic o podporowej. Lydiardowi można wybaczyć, bo wtedy nie było technologii i nawet tętno na oko się mierzyło. Dziś gadanie o technice biegu bez mierzenia, to jak gadanie o tyczce Duplantisa. Nagórek równie ciekawie mógłby opowiadać o jego 6.30.
Awatar użytkownika
pawo
Wodzirej

Nieprzeczytany post

Słuchałem.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ