Basia

...czyli wszystko co nie zmieściło się w innych działach a ma związek z bieganiem lub sportem.
Awatar użytkownika
Mikael
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Na biegajznami.pl Malsson rzucił propozycję wspólnej modlitwy o 22 (oczywiście każdy z osobna).

(Wątek o Basi, ale wcześniejszy od przyklejonego)
Któż jak Bóg!
PKO
Runforfun
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

[i]być kiedyś takim "biegaczem", za jakiego ma mnie mój kot.[/i]
joycat
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Chcia³am wszystkich poinformowaæ, ¿e podczas dzisiejszego III Pólmaratonu M³ociñskiego zebrali¶my na leczenie Basi kwotê oko³o 1500 pln. Piszê "oko³o", poniewa¿ po podliczeniu pieniêdzy i w momencie spisywania protoko³u zbiórki, mieli¶my 1307 pln. Chwilê pó¼niej jeszcze kilka osób wp³aci³o pewne kwoty i zdaje siê, ¿e ostatecznie suma przekroczy³a 1500 pln. Jeszcze raz przeliczymy pieni±dze i spiszemy protokó³. Potwierdzenie wykonania przelewu i protokó³ zostan± zeskanowane i umieszczone na stronie SBBP. Pieni±dze zostan± niezw³ocznie przekazane na konto Basi (po weekendzie).
Podczas zbiórki mo¿na by³o równie¿ podpisaæ siê na li¶cie do Basi, na którym sk³adamy jej ¿yczenia rych³ego powrotu do zdrowia. List prze¶lemy na adres szpitala w Hamburgu.

Serdecznie dziêkujemy wszystkim ofiarodawcom.

Leszek Gwiazdowski
Zuzanna Chodyra-Piast (joycat)
Marcin Smaga (marsjan)
kazia
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Jesteśmy z Darkiem poza Wrocławiem i poza zasięgiem internetu jeszcze przez 2 tygodnie, ale nie oznacza to że wycofaliśmy sie z chęci niesienia pomocy Basi. Cieszę się, że Kledzik jest z Nią w ciągłym kontakcie, cały czas staramy się Jej jakoś pomóc.

Marcin70 szykuje kolejny krok, ale sam Wam o nim napisze.
Każde działanie w tej sprawie jest niezwykle ważne i bardzo cieszy mnie, ze potrafimy się w nim zjednoczyć.

Kasia Sidor
Awatar użytkownika
Kazig
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Zdaje się, że została uruchmiona strona (może już była) Basi
http://www.szlachetka.de
Masowo wpisujemy się do księgi gości (Gestebuch po prawej).
Awatar użytkownika
Arti
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Uwaga nie piszcie używajcie polskich znaków bo wychodzą krzaczki...
[url=http://www.kujawinski.com]www.kujawinski.com[/url]
Awatar użytkownika
Kazig
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

świetna uwaga!
BEZ POLSKICH ZNAKÓW
Awatar użytkownika
krzycho
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

www.szlachetka.de: dziś Basia wychodzi ze szpitala...
[i]i taaak warrrto żyć[/i]
k
Awatar użytkownika
wojtek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 30:59
Życiówka w maratonie: 2:18
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Dzisiaj rozmawialem z Meksykanka , ktora miala raka watroby , z przerzutami na pluca . Byla gotowa umrzec .
Lekarz , naturopeta polecil owoce swiezych fig ( prosto z drzewa ) .Od razu po kilku dniach takich odzywek nastapila wyrazna poprawa .
Akurat figi na moim drzewie zaczely dojrzewac ...
Articles in English:
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki

Looking back:
http://bieganie.pl/?cat=37

Jutup: http://www.youtube.com/user/wojtek1425/videos?view=0
kledzik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Rozmawialem przed chwileczka z Basia przez telefon. Znowu jest w szpitalu. Miala dzisiaj bardzo ciezkie badania poprzedzajace kolejna operacje. Odbedzie sie ona za 2 tygodnie i jej celem jest zlikwidowanie przerzutow nowotworu na watrobe. Wlasnie ich lokalizacji mial sluzyc dzisiejszy zabieg. Basia strasznie obolala lezy zabandazowana od stop do glow i ma zakaz wykonywania jakiegokolwiek ruchu przez najblizsze 24 godziny.

Plakala gdy opowiadalem jej o zorganizowanym dla niej polmaratonie mlocinskim, imprezie Grupy Trojmiejskiej i planowanej "Mili dla Basi" w przeddzien maratonu warszawskiego (szczegoly na www.biegajznami.pl ). Prosila abym podzikowal z calego serca wszystkim jej anonimowym przyjaciolom. Nigdy nie spodziewala sie, iz az tak wielu ludzi pospieszy jej z pomoca.

kledzik
Awatar użytkownika
Janek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Prawde powiedziawszy to przy okazji polmaratonu zrobiono te zbiorke pieniedzy, a nie zorganizowano go w tym celu specjalnie. Ale jestesmy wszyscy z Basia, bo jest to jej teraz chyba potrzebne. Dzieki Kledzik za ten kontakt, lepiej chyba zeby w imieniu wiekszej grupy kontaktowali sie z nia ci ktorzy znaja ja lepiej.

Ja kilkakrotnie spotykalem ja na maratonach, zawsze cos zagadalismy, ale raczej powierzchownie. Moze troche wiecej w lutym u Jurka Bednarza na jego 200-nym. A szkoda, bo to jednak wyjatkowa kobitka.
Największym zagrożeniem dla człowieczeństwa jest zwarta większość [i](H. Ibsen)[/i]
   [url=http://www.maratonypolskie.pl][b]Maratony Polskie[/b][/url]
Awatar użytkownika
to ja MacGor
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Dzisiaj odbył się II Bieg Mikołowski na dystansie 11km. W szybki i prosty sposób wykorzystaliśmy to do zebrania kilku groszy na rzecz Basi. Wiele osób, które znają Basię osobiście, dopiero dziś dowiedziały się o jej problemie i były bardzo przejęte. Rozdanych zostało sporo ulotek z numerem jej konta bankowego, poza tym na miejscu udało się zebrać 142zł. Kolejna kropelka. Pieniążki pobiegną w poniedziałek do banku.

Mam nadzieję, że pieniądze mogą wszystko.
Matka, żona i biegaczka
Awatar użytkownika
Janek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Do puszki wystawionej przy zapisach do półmaratonu "Cud nad Wisłą" w Ossowie trafiło 202 zł 75 gr. Dziś wyślę je na konto PCK w Oławie z dopiskiem Szlachetka.
Największym zagrożeniem dla człowieczeństwa jest zwarta większość [i](H. Ibsen)[/i]
   [url=http://www.maratonypolskie.pl][b]Maratony Polskie[/b][/url]
kazia
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

W sobotę w Miliczu też rozdawaliśmy ulotki, jak piszą moi poprzednicy wiele osób dopiero teraz dowiaduje się o Basi kłopotach, gdyz nie mają dostępu do internetu.

Wczoraj wieczorem Basia dzwoniła do nas, żeby się pochwalić, że wyszła ze szpitala, czuje się nieźle, tylko trochę przeszkadza Jej bezruch w związku z czym PRZEBIEGŁA!!! w sobotę dla towarzystwa maratończykom w Hamburgu 15 km.
Ponoć tempo było bardzo wolne, ale sama nie wiem czy podziwiać czy ganić Jej zachowanie.
Trochę na Baśkę naburczałam, ale mało nie padłam po tej wiadomości.
Z taką wolą walki o własne życie Ona musi wygrać!!!

Teraz czeka na kolejną operację, podobno profesor, który ma ją wykonać w tym tygodniu przebywa na wakacjach, więc na razie pozostaje czekanie.
kledzik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dostalem wczoraj sms od Basi. Operacja nie bedzie latwa. Z 8 segmentow watroby 6 jest zaatakowanych przez raka :(

kledzik
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ