Jacek Ksiąszkiewicz – czy istnieje ładne bieganie?

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
mimi
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

yacool pisze: 24 sty 2025, 15:40 Bo się nie udzielają tylko czytają. 340 tysięcy odsłon jak do tej pory, które idą na konto koperka.

Seba jest na te 28:50. Z samych wzmocnień to pójdzie.

Pytanie ile w tych 340 tys. wyświetleń jest unikalnych osób, a ile z tych unikalnych jest przychylnych.
Zróbmy chłodna kalkulacje: załóżmy cegiełka 50zl, od osób chcących wesprzeć ten pomysł i śledzących dyskusje na forum w tym wątku.

120x50zl = 6000zl.

Potrzeba 120 osób. Czy tyle tutaj ich jest?
Inna opcja 60 osób po 100zl. Choć znając marketing lepiej wygląda ciegielka 99zl...
----------------------------------------------------------
1440miles
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Weźmy sam start w Castellon.
Bilet do/z Walencji na dzień dzisiejszy kosztuje 700. Lot z Wrocka. Przylot w piątek. Pociąg do Castellon, trzy noclegi. Bieg, powrót. Zamknie się w 2000-2500 tak szacuję z gruba za cały ten krótki wypad.
mimi
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

yacool pisze: 24 sty 2025, 19:46 Weźmy sam start w Castellon.
Bilet do/z Walencji na dzień dzisiejszy kosztuje 700. Lot z Wrocka. Przylot w piątek. Pociąg do Castellon, trzy noclegi. Bieg, powrót. Zamknie się w 2000-2500 tak szacuję z gruba za cały ten krótki wypad.
To wychodzi 40-50 osób po 49.99 PLN lub 20-25 osób po 99.99 PLN. . Może liczba osób w okolicy 20-paru jest realna? Pewnie dobrze byłoby w ramach tej cegiełki coś dostać (jakaś dodatkowa zachęta zawsze mile widziana).
1440miles
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

No dobrze. Jeśli chcecie wesprzeć Sebę by mógł wystartować w tym biegu, to proszę pisać na pw. albo na maila.
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Mam lepsze rozwiązanie. Seba jest na bajkofi przecież. Zatem jeśli chcecie go wesprzeć bezpośrednio, to tam bez problemu można przesłać.
mimi
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Oooo i super - już się znalazło rozwiązanie :)

Widzę, że jest opcja wpisania dedykacji. Może warto zaznaczyć - np. "Castellon 2025"
1440miles
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Tak, to dobry pomysł. Dzięki.
Awatar użytkownika
Adam-42
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 34:48
Życiówka w maratonie: 2:45

Nieprzeczytany post

Witam, nie jestem aż tak aktywny w pisaniu, ale lubię trenować z „Yacool System”.

Udało się nawet wysłać trochę pieniędzy z Niemiec, trzymam kciuki :oczko:
Rzeczy mają taką wartość, jaką im nadasz...
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Dzięki Adam.

Tradycyjnie jak to robiłem z innymi zbiórkami będę podawał stan licznika.
Mamy już 350 złotych.

Cel to 28:50/10K, który da kwalifikację na ME. Potrzeba do tego dobrego biegu z silną stawką zawodników. Takie warunki spełnia bieg w Castellon 16 lutego. Tu macie linka do poprzedniej edycji.
mimi
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

A tutaj wyniki znalazłem
1440miles
Jajo
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

28:50 brzmi mega wymagająco, patrząc na to, że Sebastian miał problemy zdrowotne (nie wiem jakie, ale coś pisał na fb).

No ale wierzymy!

#sebamusisz
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Tak, długo nie wiedzieliśmy co jest grane. Okazało się, że to zapalenie stawów, jakieś kwestie autoimmunologiczne, ale dobra diagnoza, leczenie i już jest ok. Choć zacząłem już myśleć, że to przez to nasilone hamowanie. Bo wiecie, nikt przed nami nie robił takich rzeczy świadomie. Kto o zdrowych zmysłach celowo wyhamowuje się na każdym kroku i to tak na chama w trybie wstrząsu? Szaleństwo.

Na liczniku 1400 złotych. Dzięki za szybki odzew i wsparcie.

Bilety lotnicze kupione. Numer startowy załatwiony. Status - sub elit. Trochę mnie to martwi, ale o tym później.

#sebahamuj!
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

No i mersi bardzo. 1680 złotych. Jest szansa w pełni sfinansować start ze zrzutki. Zanim zmiażdży nas wielka orkiestra, przydałoby się jeszcze kilka kaw. Kto trzyma kciuki za ten projekt, a może też próbuje proponowanych tu metod treningowych, wpłacając będzie miał realny wpływ na przebieg wydarzeń. Seba testuje dokładnie to co tu opisuję i z tego właśnie ma pobiec minimum na ME. Eksperyment trwa i ma szanse wejść na wyższy level.

#sebahamuj!
Drwal Biegacz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42:15
Życiówka w maratonie: 3:48:08

Nieprzeczytany post

Trzymam kciuki za Sebę, przede wszystkim, by go emocje nie spaliły…
Takie oddolne inicjatywy wpływają na sytem, mogą go zmienić.
Dajmy więc sobie/Sebie szansę...

A tak dla oddechu mały feedback.
Dzisiaj dłuższa baza, nieco ponad 13 km, a w trakcie 20 min (wyszło tego 2,55 km) w gumach zielonych (3x) powyżej kolan. Tak trzy km rozgrzewki, gumy i reszta. Od samego początku na zmęczonych nogach…

Mam chyba słabe nogi :spoczko: Ale zmęczenie się nie pogłębiało co ciekawe.

Obraz mentalny ruchu: wbicie nogi głową palca dużego, wjazd piętą z podudziem-kolanem do wewnątrz, podwinięty ogon i garbus. Tworzyło to dobry ruch, mimo braku sił w nogach. Czułem, że biegałem...

Z realizacji korku biegowego jestem ostatnio coraz bardziej zadowolony, drgnęło nawet coś minimalnie z oscylacją pionową, ale znacząco wydłużył się czas kontaktu i to mnie zastanawia. Doszło do 270-280ms. Jaka może być tego przyczyna?

Wracając do startu…
Status - sub elit. - mogą ich puścić później?
To Hiszpania… niech się wyłamie… Bo pewnie liczyć będzie się czas brutto.

I tak jeszcze ... czy można Sebastiana gdzieś (np. Strava) obserwować? Może zgodziłby się na Garminie? Uszanuję/rozumiem, jeśli nie. To tak na marginesie... :spoczko:
mimi
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

yacool pisze: 25 sty 2025, 18:28 Kto trzyma kciuki za ten projekt, a może też próbuje proponowanych tu metod treningowych, wpłacając będzie miał realny wpływ na przebieg wydarzeń. Seba testuje dokładnie to co tu opisuję i z tego właśnie ma pobiec minimum na ME. Eksperyment trwa i ma szanse wejść na wyższy level.
Wygląda, że to jest mega szansa - dla trenera, dla zawodnika i też zainteresowanych (jak widać po wpłatach) zaangażowanych osób. A może jeszcze nie każdy przeczytał o "zbiórce". Oby wypaliło - trzymam kciuki.

A w międzyczasie oczywiście trzeba testować u siebie na treningu i zawodach.

A co do startu - z relacji wideo z zeszłego roku widać, że startuja wszyscy razem. Ale start z pierwszej linii, a start w tłumie, to trochę inna wygoda. Dodatkowo liczą się sekundy od strzału startera, a nie netto...
1440miles
ODPOWIEDZ