Myślę, że trochę mnie źle zrozumiałeś. Dodatkowo o tej responsywności to mocno sarkastycznie napisałem, może jeszcze za mało, bo nie wyczułeś.yacool pisze: ↑15 lip 2024, 10:47 Już sobie daruję te szybkie i responsywne personifikacje, bo to jak walka z wiatrakami. No ale co oznacza dla autora naturalne bieganie? Zastanawia mnie również jak łatwo przychodzą do głowy racjonalizacje u tak doświadczonego zawodnika jak Mikołaj. Doświadczonego zwłaszcza kontuzjami i operacjami achillesa. Co autor rozumie przez naturalne bieganie skoro jak przypuszczam naturalnie nie biegał doprowadzając się aż do takiego stanu? A może to nie buty tylko słaby ruch biegowy, gdzie nadużywana jest łydka, bez względu na rodzaj i wysokość podeszwy? Warto a nawet trzeba uczciwie pisać, że jest wiele czynników, które wpływają na nasz bieg, a buty są tylko jednym z wielu.
Zdaje sobie sprawę, że mam bardzo słabe pośladki (a szczególnie jeden i pracuje nad tym), ale właśnie w tym tekście starałem się pokazać, że wyższe, bardziej napompowane buty nas rozleniwiają i ukrywają słabości, a Takumi są o tyle fajne, że nie dają nam o tym zapomnieć.
Nie znam się na tyle na ruchu biegowym, żeby pisać o tym teksty - to zdecydowanie bardziej Twoja domena i bardzo ją szanuję - a ten tekst to po prostu recenzja butów. Oczywiście, że jest wiele innych czynników wpływających na nasz bieg, a buty są tylko jednym z nich, ale recenzja butów to recenzja butów.