Coraz bliżej!!!
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 33:40
- Życiówka w maratonie: 2:39:05
https://www.youtube.com/watch?v=83ShvgtyFAg&t
Co prawda jeszcze nie 2:20/km ale już nie długo.
Jeżeli tak to mogę ocenić, to wyjątkowy brak aktywizacji pośladków.
Co prawda jeszcze nie 2:20/km ale już nie długo.
Jeżeli tak to mogę ocenić, to wyjątkowy brak aktywizacji pośladków.
- pawo
- Wodzirej
Eeetam, słabe.
To jest robotyka na wysokim poziomie:
https://www.youtube.com/shorts/UFD8WpGF ... ture=share
To jest robotyka na wysokim poziomie:
https://www.youtube.com/shorts/UFD8WpGF ... ture=share
- yacool
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Zapytałem mojego robotyka jak to jest z tym aktywowaniem pośladków w jego humanoidach. No i tam są silniki o potężnym momencie w dupie. Czyli pan trener Roland jak zwykle kupa wiedzy.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Mossar
- Zaprawiony W Bojach
Widzę że potrzebujecie tu prawdziwego futurologa obytego w literaturze SF. Wystarczy moi drodzy oddać fabryki maszyn pod kuratelę sztucznej inteligencji. Wtedy to zamiast naszych ludzkich wyobrażeń o tym jak powinien działać szybko biegający robot, SI się o to zatroszczy i dzięki ultraszybkim procesorom i braku potrzeby regeneracji życiowej szybko dojdzie do tego co jest potrzebne żeby biegać jeszcze szybciej.
I wtedy się okaże panowie czy ogień w tyłku czy wysoko kolanko. Oj, okaże się.
I wtedy się okaże panowie czy ogień w tyłku czy wysoko kolanko. Oj, okaże się.
viewtopic.php?p=1087487#p1087487 - Komentarze
- yacool
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Kolesie od robotów są zapatrzeni w biomechanę i szukają inspiracji. Znaleźliśmy wspólny język, bo nie trzeba sobie zawracać głowy fizjologią. Wreszcie da się z kimś pogadać o ruchu, a nie o progach i treningu.
- Mossar
- Zaprawiony W Bojach
Swoją drogą jak jeszcze trochę się rozwinie SI to jestem ciekawy jaki kierunek rozwoju biegowego będzie sugerowało. Oczywiście kija nam powie o ruchu czy treningu jeśli nie będzie dostawało konkretnych danych analitycznych. Bez tego jedyne co z tego wyciągnie to treningi najlepszych w odniesieniu do, nie wiem, parametrow krwi, VO2Max itd.
Aczkolwiek jakby regularnie badać krew i odnosić to do treningu/startu to taka SI pewnie też byłaby z tego w stanie wyciągnąć coś ciekawego na temat fizjologii.
Aczkolwiek jakby regularnie badać krew i odnosić to do treningu/startu to taka SI pewnie też byłaby z tego w stanie wyciągnąć coś ciekawego na temat fizjologii.
viewtopic.php?p=1087487#p1087487 - Komentarze
- yacool
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Siłą SI jest big data przerabiana na smart datę. Big datę dostarcza świat amatorski. Czy to przełoży się na świat wyczynowy? To może być jak szukanie inspiracji u biegaczy górskich, żeby biegać szybciej na płaskim.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 33:40
- Życiówka w maratonie: 2:39:05
No ale u robotów akumulator i silnik. U biegaczy z Poznania niestety tego nie ma, wiec o fizjologii pomyśleć to nie "zawracanie głowy" tylko logiczny tok myślenia.
Czyli pan trener Roland dalej nic nie wie.
- yacool
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Nie wie.
Aku się ładuje szybką ładowarką lub wymienia i można robić próby dalej. Liczy się soft i takie zadziałanie, które przyniesie maksymalny efekt ruchowy. Dlatego tam zwraca się uwagę na każde nielokomocyjne bujnięcie konstrukcji. Nie to co u ciebie, gdzie przechodzi kalectwo bez problemu, byle wykonać podwójny treszhold i na wysokości najlepiej.
Aku się ładuje szybką ładowarką lub wymienia i można robić próby dalej. Liczy się soft i takie zadziałanie, które przyniesie maksymalny efekt ruchowy. Dlatego tam zwraca się uwagę na każde nielokomocyjne bujnięcie konstrukcji. Nie to co u ciebie, gdzie przechodzi kalectwo bez problemu, byle wykonać podwójny treszhold i na wysokości najlepiej.
- pawo
- Wodzirej
Acha, aku się ładuje szybką ładowarka, a Karasiowi to nie wolno.
- yacool
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
edit:
a uj
- też.
a uj
- też.