zegarek sportowy do 2400zl

danon1973
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam ponownie :)
Trochę mnie nie było ale wracam do tematu bo mam kilka pytań. Co do zegarka ostatecznie zdecydowałem się na Forerunnera 955.

Zrezygnowałem z EKG w zegarku, jak biegam co drugi dzień to nawet przy intensywnych treningach nie odczuwam zaburzeń rytmu serca. Poza tym EKG w zegarkach jest mocno naciągane, nie ma co się tym kierować.

Na początku bardziej byłem nastawiony na fenixa 7 bo jak wziąłem w sklepie do ręki FR 255 to się przeraziłem lekkością zegarka. Okazało się jednak że waga zegarka to jest mega wielki plus!!! Noszę go cały czas od 23 grudnia i zapominam że mam zegarek na ręce. Jest wygodny a pasek bardzo miękki. Polar Grit X co jakiś czas musiałem ściągać bo obcierał mi ręce i był niewygodny. Tutaj w bo ogóle nie mam z tym problemu.
Ogólnie zegarek super ale mam parę pytań:

- jak ustawić żeby raport poranny był rejestrowany w innych godzinach? Spanie mam ustawione na 23-6 rano a raport i tak mam o 5 rano gotowy. Dlaczego? Ja prawie nigdy nie wstaje przed 5.45. Gdybym się parę razy nie obudził po 5 to bym nawet tego nie zauważył. A w weekend to by potrafię wstać po 7. Jak to zmienić?

- Czy używa ktoś planów garmina? Wziąłem sobie trenera Grega (bo czytałem na różnych forach że jest najtrudniejszy) oraz wybrałem najszybsze bieganie w planie czyli 22 min na 5 km i po 3 tygodniach wskaźnik pewności jest na fioletowym kolorze czyli z opisu: Wkraczasz poza oczekiwania ujęte w planie i może czas wyznaczyć sobie bardziej ambitny cel? Czyli co? Nic mi ten plan nie da? Nie można w garminie wykupić trudniejszego planu?

Tak na marginesie to brakuje mi jednak polara. Tam plany były kompletne a nie tylko samo bieganie. Miałem w planie różne ćwiczenia jak rozciąganie statyczne, dynamiczne, ćwiczenia siłowe oraz sprawnościowe… i to wszystko rozpisane na cały plan, tydzień po tygodniu. Nie musiałem nic sam więcej kombinować tylko trzymać się bo planu a forma leciał od w górę. Tutaj muszę sobie organizować jeszcze dodatkowe ćwiczenia bo przecież nie będę tylko ganial

Pozdrawiam
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
keiw
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Raport poranny jest gotowy, ale póki nie klikniesz zegarka, to możesz go przecież przeglądać jak się obudzisz i o 8 rano.
On nie znika, chyba że przypadkiem, mając włączony dotyk, przewiniesz ekran, nawet na śpiocha

Wysłane z mojego SM-S916B .

Mój Blog "Luźne wpisy"
Mój Blog "Luźne wpisy" - Komentarze

Zrzucone w biegu kilogramy, cierpliwie czekają w lodówce.
danon1973
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Tak wiem. Poza tym składowe raportu można zawsze przeglądać.

Mi bardziej chodzi o to, żeby zegarek zliczał ten raport na przykład do tej 8 (jeśli będę spał dalej albo jak sobie tak ustawie) a nie kończył zbieranie danych do raportu o 5 rano jak ja jeszcze śpię. Zwłaszcza że nigdy tak wcześnie nie wstaje :) myślałem że można ustawić godziny zbierania danych do raportu
Awatar użytkownika
weuek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42
Życiówka w maratonie: 3:55
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Wcale nie kończy, przynajmniej mój 955 (na starym sofcie).
Lubisz bieganie czy trenowanie cyferek?
Awatar użytkownika
keiw
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Pewnie, że nie kończy. Liczy nadal. Nie widzisz tego w raporcie po body, gotowości treningowej, a już na pewno po czasie snu?

Mój Blog "Luźne wpisy"

Awatar użytkownika
weuek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Może grzebie coś w zegarku zanim ostatecznie wstanie?
Awatar użytkownika
keiw
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jak ktoś grzebie, to przerywa liczenie.
Jak grzebie, to skończył sen

Mój Blog "Luźne wpisy"

Awatar użytkownika
weuek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Dobrze jest dotyk wyłączyć. Na mnie często śpi kot, a ja lubię mieć dłonie przed/za kotem i kocia łapka działa na tarczę zegarka jak ludzka. A na przyciski nie działa nigdy.
danon1973
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Kurde a ja się tyle naszukałem w ustawieniach zegarka, w aplikacji, w instrukcji zegarka. Dzięki Panowie! Nie przyszło mi do głowy żeby sprawdzić długość snu. A wystarczyło sprawdzić długość snu żeby wiedzieć czy kończy liczyć o 5 czy dłużej. Dzięki :)

Co do dotyku to nie mam z nim kłopotu. Działa wyśmienicie. Nigdy go nie wyłączałem i ani razu nic przez przypadek się nie włączyło.

Mam jeszcze jedno pytanie. Od jakiegoś czasu włącza mi się na wyświetlaczu komunikat: oszcz. energii - oraz odliczanie do zera, które trwa z jakąś minutę albo mniej. Potem to znika i tyle. Co to jest? Jakieś pomysły?
Awatar użytkownika
keiw
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Masz chyba włączone, albo wyzwalane przez jakieś ustawienia "Oszczędzanie energii".
Zobacz w ustawieniach "Zarządzanie zasilaniem"-Oszczędzanie baterii.

Możesz zostawić, ale warto tam wejść w "Edytuj" i ustawić by w tym trybie działał pomiar tętna z nadgarstka.

Wyzwalane może być to przez "Tryb snu" - zobacz w Ustawienia-System-Tryb snu.
Mój Blog "Luźne wpisy"

danon1973
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Widocznie Córka musiała coś zmienić jak oglądaliśmy bajki. Trzymała mnie za rękę i zaczęła sobie klikać zegarkiem.
Dobra baterie ustawiłem na brak oszczędzania - czyli wyłączone.
A w oszczędzanie baterii - edytuj - tętno z nadgarstka - dałem „nie zmieniaj”
ODPOWIEDZ