Ankieta na bieganie.pl
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
@Pączek i ktokolwiek to może przeczytać.
Słuchajcie Redakcjo, zmarnowaliście wg mnie sporo głosów, bo drugi raz ludzie nie będą chętnie ankiety wypełniać, mówię o tej ankiecie: https://bieganie.pl/lifestyle/ankieta-b ... j-nagrody/
Której nie przetestowaliście przed upublicznieniem.
Po pierwsze, jeśli są pytania które logicznie wyłączają jakieś opcje, to nie możecie wymagać, aby one zostały wypełnione, np:
Czy startowałeś w 2022 roku w zawodach biegowych?
Ja odpowiem: NIE
i nie powinienem być zmuszany do wypełniania punktów takich jak ten:
Jeśli startowałeś w zawodach biegowych to jak często?
A niestety ankieta mnie nie przepuści,
Kolejne:
Skąd czerpiesz informacje o butach do biegania przed zakupem?
Żadna z proponowanych opcji mi nie odpowiada, nie ma INNE.
itd ...
Na koniec jest pytanie: Ile odsłon w 2022 roku miało forum bieganie.pl?
Ja dobrze rozumiem po co ono jest bo organizowałem wiele konkursów, ale podejrzewam, że wiele osób zupełnie nie rozumie i widząc takie pytanie się wkurzy, powinno tam być jakieś wytłumaczenie.
Nie mówiąc o tym, że w tym pytaniu: Co czytasz na bieganie.pl?
Forum wogóle nie jest brane pod uwagę, a dla częsci osob to jedyny powod.
Jeżeli możecie to to jeszcze poprawcie, ankieta jest w tym momencie źle przygotowana i tracicie głosy.
Słuchajcie Redakcjo, zmarnowaliście wg mnie sporo głosów, bo drugi raz ludzie nie będą chętnie ankiety wypełniać, mówię o tej ankiecie: https://bieganie.pl/lifestyle/ankieta-b ... j-nagrody/
Której nie przetestowaliście przed upublicznieniem.
Po pierwsze, jeśli są pytania które logicznie wyłączają jakieś opcje, to nie możecie wymagać, aby one zostały wypełnione, np:
Czy startowałeś w 2022 roku w zawodach biegowych?
Ja odpowiem: NIE
i nie powinienem być zmuszany do wypełniania punktów takich jak ten:
Jeśli startowałeś w zawodach biegowych to jak często?
A niestety ankieta mnie nie przepuści,
Kolejne:
Skąd czerpiesz informacje o butach do biegania przed zakupem?
Żadna z proponowanych opcji mi nie odpowiada, nie ma INNE.
itd ...
Na koniec jest pytanie: Ile odsłon w 2022 roku miało forum bieganie.pl?
Ja dobrze rozumiem po co ono jest bo organizowałem wiele konkursów, ale podejrzewam, że wiele osób zupełnie nie rozumie i widząc takie pytanie się wkurzy, powinno tam być jakieś wytłumaczenie.
Nie mówiąc o tym, że w tym pytaniu: Co czytasz na bieganie.pl?
Forum wogóle nie jest brane pod uwagę, a dla częsci osob to jedyny powod.
Jeżeli możecie to to jeszcze poprawcie, ankieta jest w tym momencie źle przygotowana i tracicie głosy.
- pawo
- Wodzirej
Adam zachęciłeś i zacząłem wypełniać, niby ma m kilka problemów ale brnę:
- Co Cię motywuje do biegania? - nie ma mojej odpowiedzi, ale muszę coś zaznaczyć, a niech będzie, że moda.
- Ulubione dystanse? - nie ma trójki, to z bólem, ale zaznaczam 5 km.
- Gdzie najczęściej biegasz? - nie ma stadionu to zaznaczam las i parki.
- Czy startowałeś w 2022 roku w zawodach biegowych? i i tu zaznaczam NIE, a na pytanie ile razy NIE zaznaczam 1-2, bo najbliżej prawdy.
- Określ swój poziom sportowy w odniesieniu do rekordu życiowego na 10 kilometrów? Chciałby taki rekord mieć, ale nie mam, bo przecież zaznaczyłem, że biegam krótsze, więc zaznaczam 55 i wolniej.
- Podaj swoją płeć, kobieta czy mężczyzna? Czegoś mi tu brakuje, ale zaznaczam, że mężczyzna.
- Podaj swój wiek, zaznaczam 54 i więcej, martwi mnie trochę, że jestem najstarszy na świecie i nie ma nikogo starszego, ale biorę to na klatę i zaznaczam dalej.
- Podaj swoje zajęcie na co dzień, zajmuję się bieganiem , więc muszę zaznaczyć bezrobotny.
I już jestem na finiszu, tylko nazwisko, mail i ile razy wszedłem na Bieganie.pl.
Dało się? Dało.
- Co Cię motywuje do biegania? - nie ma mojej odpowiedzi, ale muszę coś zaznaczyć, a niech będzie, że moda.
- Ulubione dystanse? - nie ma trójki, to z bólem, ale zaznaczam 5 km.
- Gdzie najczęściej biegasz? - nie ma stadionu to zaznaczam las i parki.
- Czy startowałeś w 2022 roku w zawodach biegowych? i i tu zaznaczam NIE, a na pytanie ile razy NIE zaznaczam 1-2, bo najbliżej prawdy.
- Określ swój poziom sportowy w odniesieniu do rekordu życiowego na 10 kilometrów? Chciałby taki rekord mieć, ale nie mam, bo przecież zaznaczyłem, że biegam krótsze, więc zaznaczam 55 i wolniej.
- Podaj swoją płeć, kobieta czy mężczyzna? Czegoś mi tu brakuje, ale zaznaczam, że mężczyzna.
- Podaj swój wiek, zaznaczam 54 i więcej, martwi mnie trochę, że jestem najstarszy na świecie i nie ma nikogo starszego, ale biorę to na klatę i zaznaczam dalej.
- Podaj swoje zajęcie na co dzień, zajmuję się bieganiem , więc muszę zaznaczyć bezrobotny.
I już jestem na finiszu, tylko nazwisko, mail i ile razy wszedłem na Bieganie.pl.
Dało się? Dało.
- weuek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 42
- Życiówka w maratonie: 3:55
- Kontakt:
Podobnie miałem z podkastami, bo nie słucham, ale musiałem wybrać o czym konkretnie nie słucham.
Ale i tak mi się podoba ta ankieta.
Ale i tak mi się podoba ta ankieta.
Nazwisko dodali? Zamiast imienia?
Nie umiem biegać, ale bardzo lubię. W szkole nigdy nie ukończyłem biegu na 1km, a w 2023. roku przebiegłem 3714 km. Nie robię planów i jest mi z tym dobrze.
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
No dało się, dało, ale dla mnie za dużo kompromisów trzeba było zrobić.pawo pisze: ↑14 cze 2023, 14:13
……
Dało się? Dało.
Ale nie pomyślałem, że ja tez wypełniając jestem najstarszy na Świecie
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Dzięki wielkie za uwagi! Faktycznie było kilka nieścisłości, które poprawiłem. Jak macie jeszcze jakieś uwagi to piszcie, mamy już prawie 200 ankiet i może z tego wyjść naprawdę fajne źródło wiedzy o profilu biegacza, który zagląda na bieganie.pl
- pawo
- Wodzirej
Trochę lepiej, ale dajcie link do ankiety na forum, bo do tego działu nie wszyscy zaglądają, a zresztą jakby nie wpis Adama to by nie było nigdzie. A jak forum nieistotne to na czorta to pytanie,
-
- Rozgrzewający Się
- Co Cię motywuje do biegania? - można wybrać tylko jedną odpowiedź, a często ma się wiele motywacji np. zdrowie i rywalizację
- Plan treningowy układasz w oparciu o: - przydałaby się odpowiedź w oparciu o "plan z aplikacji/zegarka"
- Co jest dla Ciebie istotne wybierając imprezę na której startujesz? - brakuje odpowiedzi "atest trasy"
- Jak często zmeiniasz buty do biegania - literówka
- cichy70
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
niektórzy widzę strasznie personalnie podchodzą do tego, tak jakby ich odpowiedzi miałyby determinować wyniki, na które jak wiadomo czeka cały świat i przyszłość tegoż od nich zależy.
wypełniłem w 2 minuty i nie zauważyłem żadnego probkemu.
ale może mamy inną skalę postrzegania własnego JA
komenty : viewtopic.php?f=28&t=64974
- Przemkurius
- Zaprawiony W Bojach
+1.cichy70 pisze: ↑15 cze 2023, 08:51 niektórzy widzę strasznie personalnie podchodzą do tego, tak jakby ich odpowiedzi miałyby determinować wyniki, na które jak wiadomo czeka cały świat i przyszłość tegoż od nich zależy.
Moja jedyna uwaga to pytanie o zmianę butów. Bo generalnie butu zmieniam co trening, w zależności od jednostki treningowej.
A jeśli chodzi o kupno butów, to powinno być doprecyzowane w pytaniu, że chodzi nabycie nowej pary
viewtopic.php?f=27&t=60705 BLOG
viewtopic.php?f=28&t=60706 KOMENTSY
800m: 2:11.97 - 06.2022
1000m: 2:49.94 - 06.2022
1609m: 5:03.80 - 06.2022
3000m: 10:23.18 - 12.2020
5km: 17:39 - 09.2022
viewtopic.php?f=28&t=60706 KOMENTSY
800m: 2:11.97 - 06.2022
1000m: 2:49.94 - 06.2022
1609m: 5:03.80 - 06.2022
3000m: 10:23.18 - 12.2020
5km: 17:39 - 09.2022
- weuek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 42
- Życiówka w maratonie: 3:55
- Kontakt:
Tak właśnie zrozumiałem (że nowej).
Nie może być pierdyliarda opcji, bo niejednemu by się czytać tego nie zechciało.
Nie może być pierdyliarda opcji, bo niejednemu by się czytać tego nie zechciało.
Nie umiem biegać, ale bardzo lubię. W szkole nigdy nie ukończyłem biegu na 1km, a w 2023. roku przebiegłem 3714 km. Nie robię planów i jest mi z tym dobrze.
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
W życiu zrobiłem dużo różnych ankiet, formularzy, konkursów i rażą mnie błędy w takowych, moje uwagi mają podłoże natury technicznej, nie zależy mi na rejestracji mojego głosu.
W 2009 roku robiliśmy podobną ankietę, wisiała na bieganie.pl przez miesiąc (tutaj link do dyskusji: viewtopic.php?f=1&t=14207) i mieliśmy wtedy około 3500 odpowiedzi.
To była moja pierwsza ankieta i sam zrobiłem wtedy różne błędy.
Teraz są jednak inne czasy, chyba trudniejsze dla portali niż ileś lat temu i każdy głos jest na wagę złota, dlatego zwracam uwagę na błędy, które mogą zmniejszać liczbę odpowiedzi.
W 2009 roku robiliśmy podobną ankietę, wisiała na bieganie.pl przez miesiąc (tutaj link do dyskusji: viewtopic.php?f=1&t=14207) i mieliśmy wtedy około 3500 odpowiedzi.
To była moja pierwsza ankieta i sam zrobiłem wtedy różne błędy.
Teraz są jednak inne czasy, chyba trudniejsze dla portali niż ileś lat temu i każdy głos jest na wagę złota, dlatego zwracam uwagę na błędy, które mogą zmniejszać liczbę odpowiedzi.
- pawo
- Wodzirej
To były kierva czasy.
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
Ale Ciebie wtedy z nami nie było chyba?