Po ekspresowej wysyłce dzisiaj z rana przyszły Speedgoat 5 Wide
Tym razem postanowiłem od razu porównać wkładki z Mizuno, aby nie powtarzać błedu z Brooks Caldera
No cóż... jestem "nieco" zdziwiony. Wersja wide, a jest tak samo szeroka jak typowy but z Mizuno, do tego nieco krótszy przy tym samym rozmiarze 44 - aczkolwiek pod względem długości zapas na długie biegi jest. Nie chcę wiedzieć, jak pod względem szerokości wypadałaby wersja klasyczna: na moją nogę byłaby na pewno zdecydowanie za wąska i od razu bym to czuł. Oczywiście wiem, że to tylko wkładka, sam but w środku to jeszcze kwestia objętości ogólnej (wysokość, jak góra się układa itd.), ale uważam, że wkładka jako taka już daje sporo do myślenia. Notabene wychodzi na to, że Mizuno robi dosyć szerokie buty
Wydaje się, że jest "na styk", więc na razie zostawiam je w kartonie aby móc zwrócić, muszę zerknąć na coś jeszcze innego.
@weuek podrzuciłeś te ciekawie wyglądające Trabuco Max 2 - masz coś jeszcze do polecenia, co jest u nas dostępne? Przejrzałem już sporo różnych testów, tabelek itd. ale czasami i tak człowiek zwyczajnie nie dociera do info, że jakiś but w ogóle istnieje, a nie mam u siebie w miejscowości (ani nigdzie blisko) żadnego sklepu typowo biegowego z jakimś szerszym wyborem