Jacek Ksiąszkiewicz – czy istnieje ładne bieganie?
- yacool
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
No a jak inaczej niż wege, widziałeś kiedyś pączka z mięsem? To nawet brzmi ochydnie. Zapytaj czata, czy to w ogóle przechodzi przez język.
- pawo
- Wodzirej
też umiem zapytać.
Jeśli miałbym wymyślić przepis na taki pączek, to prawdopodobnie byłby to rodzaj kieszonki drożdżowej, zawieraj mięsem mielonym lub kawałkami mięsa duszonego z dodatkiem cebuli, ziół i przypraw. Takie danie przypominałoby raczej pierogi lub bułeczki z mięsem, niż tradycyjny pączek.
Więc zawsze można eksperymentować w kuchni i badać różne smaki i konsystencje w zależności od sposobu. W końcu, kulinarne rewolucje i nowe smaki zaczynają się od śmiałych eksperymentów i prób.
- yacool
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Aaaa, coś takiego. No zgadza się. W Kenii to się nazywa samosa. Pychota.
Ale ja tu bardziej myślałem o klasycznym pączku z lukrem na wierzchu i mięsem w środku.
Ale ja tu bardziej myślałem o klasycznym pączku z lukrem na wierzchu i mięsem w środku.
- beata
- Ekspert/Trener
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Ale przecież pączki nie muszą być słodkie. Ciasto pączkowe da się zrobić w wersji wytrawnej i nadziać czymś typu ser, szpinak czy właśnie mięso. W pewnym sensie czym takim są bałkańskie burki, ja uwielbiam je z serem albo szpinakiem, choć tłuste, jak nie wiem co. Na pewno nie jest to przekąska na maraton .
- pawo
- Wodzirej
Knysze.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 37:59
- Życiówka w maratonie: 2:59:13
viewtopic.php?f=28&t=58398 Komentarze
- beata
- Ekspert/Trener
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Langosza nie jadłam, ale dawno temu bywałam w kraju na R i tam jadłam czebureka. To chyba trochę podobne. Teraz bym nie zjadła, z różnych względów.
- pawo
- Wodzirej
A za potokiem w Czermnej stała czeska budka, czeska bo to już Czechy, a budka z jedzeniem i tam podawali kiszone parówki z bitą śmietaną i lentilki oczywiście. To jest prawdziwe jedzenie powięziowe.
- yacool
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Zaczynam robić błędy ortograficzne. Nie wiem, czy to przez czata gpt, czy jak, ale zaniepokoiło mnie to. No nic. Jedzenie powięziowe to pewnie będzie kolejny krok. Jakaś żelatyna z alg albo odżywki nawadniające tkanki. Do tego funkcjonalna fizjoterapia i potem już z górki. Monitorowanie snu, hrv i qlac pro. To ostatnie już zaczynamy z kolegą testować.
- pawo
- Wodzirej
To już lepiej to hrv testuj.
- yacool
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Bo wydaje się najlepiej opanowane. Zakładam, że powinno pokrywać się z naszymi mikrocyklami i wysoką dyspozycją na akcentach.
- pawo
- Wodzirej
Temu qlacowi nie ufam, a sam mleczan to jeszcze trochę ciemna materia.
- yacool
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
No ale jest i to wystarczający powód, żeby mu się przyjrzeć.
- pawo
- Wodzirej
To prawda, ale na razie przyglądanie się mleczanowi wygląda tak jak przyglądanie się technice biegu, czyli kolanko w górę i na boki, żeby nie koślawić.
Zastanawiam się czy coś zmieniliście z Sebastianem treningowo ostatnio, treningowo fizjologicznie, coś w układzie odcinków, w rozkładzie tygodnia?
Zastanawiam się czy coś zmieniliście z Sebastianem treningowo ostatnio, treningowo fizjologicznie, coś w układzie odcinków, w rozkładzie tygodnia?
- yacool
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Staram się niewiele zmieniać w tej kwestii na ile to oczywiście możliwe. Wiadomo, że różnice będą choćby takie, że treningi eksperymentalne wejdą nieco później w porównaniu do ubiegłego sezonu. Rozkład akcentów bez zmian. Ich struktura również.