Dlaczego trenerzy go nienawidzą? Jacek Ksiąszkiewicz i Sebastian Nowicki | podcast Bieganie.pl
- cichy70
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
chciałem biegać parkruna ostatnio na teneryfie i nie ma. piątkę jedyna jaka znalazłem to 5% na piwie. wyglada na to ze to biegowa pustynia.
25.08 ja się wybieram 30 min od chaty.
rekord trasy bodajże 13:45.
https://youtu.be/osu09hcH2X8
pks do mławy droższy niż bilety poznań liverpool
25.08 ja się wybieram 30 min od chaty.
rekord trasy bodajże 13:45.
https://youtu.be/osu09hcH2X8
pks do mławy droższy niż bilety poznań liverpool
komenty : viewtopic.php?f=28&t=64974
- yacool
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
tej,
dobre to jest. Pokażę Sebie.
dobre to jest. Pokażę Sebie.
- cichy70
- Zaprawiony W Bojach
zapraszam.
ja już zapisany.
idealnie seba otworzy ja zamknę stawkę

ja już zapisany.
idealnie seba otworzy ja zamknę stawkę

- yacool
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Mamy zapisane w kalendarzu. Decyzja zapadnie wkrótce. Ale to wtedy mogę liczyć na zaopiekowanie? Odbierasz z lotniska, zawozisz na start. Zabierasz z mety, odwozisz na lotnisko. Taka robota.
Od razu przypomina mi się robota z czarnymi. Tylko ich trzeba jeszcze przypilnować na lotnisku, żeby wsiedli we właściwy samolot, bo potrafią wylądować na innym kontynencie.

Od razu przypomina mi się robota z czarnymi. Tylko ich trzeba jeszcze przypilnować na lotnisku, żeby wsiedli we właściwy samolot, bo potrafią wylądować na innym kontynencie.

- cichy70
- Zaprawiony W Bojach
jasne.
jeżeli nie wyskoczy jakiś kataklizm śmiało zmieścisz się tez
chata duża.
piwo biegu po waszej stronie
a jeszcze rano mozna opierdolic parkruna w birko u mnie i weekend na zwiedzanie .
slawek ma telefon do mnie jak cos, pisz na whattsa lub signala.
jeżeli nie wyskoczy jakiś kataklizm śmiało zmieścisz się tez
chata duża.
piwo biegu po waszej stronie

slawek ma telefon do mnie jak cos, pisz na whattsa lub signala.
- yacool
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
ok
- yacool
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Po publikacji podkastu krążą plotki, że jestem szamanem ględzącym w oparach gandzi o jakiejś sztywności. Już do tego przywykłem, że na forum przypięto mi taką łatką plus grono wyznawców, ale teraz jakby zatacza to szersze kręgi.
Tymczasem: http://stryd.com.pl/sztywne-nogi-szybszy-bieg/ To o czym mówi stryd, a konkretnie jego parametr LSS jest jakby znajome, prawda? Nie zgadzam się z tymi pierdołami opisywanymi w artykule, ale LSS ma przyszłość. Trzeba tylko kumatego analityka, który im to ogarnie i poprawnie zinterpretuje. Inaczej skończą jak garmin z poronioną dynamiką biegu.
Tymczasem: http://stryd.com.pl/sztywne-nogi-szybszy-bieg/ To o czym mówi stryd, a konkretnie jego parametr LSS jest jakby znajome, prawda? Nie zgadzam się z tymi pierdołami opisywanymi w artykule, ale LSS ma przyszłość. Trzeba tylko kumatego analityka, który im to ogarnie i poprawnie zinterpretuje. Inaczej skończą jak garmin z poronioną dynamiką biegu.
-
- Zaprawiony W Bojach
To trzeba chyba amerykańską bazę stryda przeszukać. Tam pewnie więcej będzie na ten temat i konkretniej bo społeczność bardziej żywa niż u nasyacool pisze: ↑04 kwie 2023, 17:41 Po publikacji podkastu krążą plotki, że jestem szamanem ględzącym w oparach gandzi o jakiejś sztywności. Już do tego przywykłem, że na forum przypięto mi taką łatką plus grono wyznawców, ale teraz jakby zatacza to szersze kręgi.
- cichy70
- Zaprawiony W Bojach
słabo z tym jest, stryd tylko wrzuca temat u pisze ze już niedługo wszystko będzie po czym temat na lata jest omijany.
teraz skupiają się na trzepaniu kasy z abonamentu w appce.
nic nie wprowadzają nowego poza coraz bardziej nieudanym produktem.
teraz skupiają się na trzepaniu kasy z abonamentu w appce.
nic nie wprowadzają nowego poza coraz bardziej nieudanym produktem.
- Viki_83
- Zaprawiony W Bojach
Podcast ciekawy, ja akurat lubię takie inne podejście do tematu. Na tyle interesujące że nawet przeczytałam artykuł o ładnym bieganiu i cały wątek na ten temat na forum 
Nawet bym sobie spróbowała tak z gumą pobiegać, co prawda jestem tylko amatorem i leśnym tuptaczem więc nie wiem czy coś to da, ale z drugiej strony gorzej niż jest teraz to już chyba być nie może
Równia pochyła i ciągły regres, chyba nie te książki co trzeba czytałam
Magia metody pose u mnie nie zadziałała i w sumie nie wiem jak biegać żeby było dobrze.

Nawet bym sobie spróbowała tak z gumą pobiegać, co prawda jestem tylko amatorem i leśnym tuptaczem więc nie wiem czy coś to da, ale z drugiej strony gorzej niż jest teraz to już chyba być nie może

- yacool
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Bardzo wielu ludzi dało się oczarować ideologią pose. Pose ma niewątpliwą zaletę. Daje proste rozwiązania i odpowiedzi, które z marketingowego punktu widzenia są genialne. Nie należy lekceważyć ludzi promujących tę ideologię lecz należy czynnie ją zwalczać pokazując jej wyjątkową szkodliwość dla całej dyscypliny.
- Viki_83
- Zaprawiony W Bojach
To jest metoda popularna wśród wielu amatorów których znam i polecana szczególnie jako sposób na ból i kontuzje. Jak kilku znajomych mówi, że przestało boleć, poprawili technikę i teraz biegają dobrze, bo ze śródstopia a nie z pięty to człowiek chętniej próbuje bo przecież sprawdzone i działa. Gorzej jak wcale tak nie działa i zaczynają się problemy z kontuzjami. Można się dowiedzieć, że organizm tak się przyzwyczaił do złego biegania że teraz potrzebuje dużo czasu żeby się przestawić, odpowiednie obszary muszą się wzmocnić i nauczyć pracować dlatego boli. A jak poprawy brak to napewno człowiek robi coś źle, bo niemożliwe że coś co jednym pomaga innym może szkodzić.
- yacool
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Na tym polega przemiana idei w ideologię, że nie dopuszcza krytyki. Pose działa, pose jest nauką, wszyscy biegają pose, bo to fizyka, itp. sformułowania. Mają one na celu onieśmielenie każdego kto myśli samodzielnie. W ideologii nie ma miejsce na wątpliwości. Jak czegoś nie wiesz to doczytaj w książce, jak nie wychodzi to znaczy, że źle robisz. Nie ma pola do dyskusji.
- pawo
- Wodzirej
Mazurek czy babka?
- yacool
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Zdecydowanie czapati.