Dlaczego trenerzy go nienawidzą? Jacek Ksiąszkiewicz i Sebastian Nowicki | podcast Bieganie.pl

...czyli wszystko co nie zmieściło się w innych działach a ma związek z bieganiem lub sportem.
Awatar użytkownika
cichy70
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

chciałem biegać parkruna ostatnio na teneryfie i nie ma. piątkę jedyna jaka znalazłem to 5% na piwie. wyglada na to ze to biegowa pustynia.
25.08 ja się wybieram 30 min od chaty.
rekord trasy bodajże 13:45.
https://youtu.be/osu09hcH2X8
pks do mławy droższy niż bilety poznań liverpool
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

tej,
dobre to jest. Pokażę Sebie.
Awatar użytkownika
cichy70
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

zapraszam.
ja już zapisany.
idealnie seba otworzy ja zamknę stawkę
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Mamy zapisane w kalendarzu. Decyzja zapadnie wkrótce. Ale to wtedy mogę liczyć na zaopiekowanie? Odbierasz z lotniska, zawozisz na start. Zabierasz z mety, odwozisz na lotnisko. Taka robota.
Od razu przypomina mi się robota z czarnymi. Tylko ich trzeba jeszcze przypilnować na lotnisku, żeby wsiedli we właściwy samolot, bo potrafią wylądować na innym kontynencie. :hahaha: :hahaha: :hahaha:
Awatar użytkownika
cichy70
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

jasne.
jeżeli nie wyskoczy jakiś kataklizm śmiało zmieścisz się tez
chata duża.
piwo biegu po waszej stronie a jeszcze rano mozna opierdolic parkruna w birko u mnie i weekend na zwiedzanie .
slawek ma telefon do mnie jak cos, pisz na whattsa lub signala.
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

ok
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Po publikacji podkastu krążą plotki, że jestem szamanem ględzącym w oparach gandzi o jakiejś sztywności. Już do tego przywykłem, że na forum przypięto mi taką łatką plus grono wyznawców, ale teraz jakby zatacza to szersze kręgi.
Tymczasem: http://stryd.com.pl/sztywne-nogi-szybszy-bieg/ To o czym mówi stryd, a konkretnie jego parametr LSS jest jakby znajome, prawda? Nie zgadzam się z tymi pierdołami opisywanymi w artykule, ale LSS ma przyszłość. Trzeba tylko kumatego analityka, który im to ogarnie i poprawnie zinterpretuje. Inaczej skończą jak garmin z poronioną dynamiką biegu.
gokish
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

yacool pisze: 04 kwie 2023, 17:41 Po publikacji podkastu krążą plotki, że jestem szamanem ględzącym w oparach gandzi o jakiejś sztywności. Już do tego przywykłem, że na forum przypięto mi taką łatką plus grono wyznawców, ale teraz jakby zatacza to szersze kręgi.
Tymczasem: http://stryd.com.pl/sztywne-nogi-szybszy-bieg/ To o czym mówi stryd, a konkretnie jego parametr LSS jest jakby znajome, prawda? Nie zgadzam się z tymi pierdołami opisywanymi w artykule, ale LSS ma przyszłość. Trzeba tylko kumatego analityka, który im to ogarnie i poprawnie zinterpretuje. Inaczej skończą jak garmin z poronioną dynamiką biegu.
To trzeba chyba amerykańską bazę stryda przeszukać. Tam pewnie więcej będzie na ten temat i konkretniej bo społeczność bardziej żywa niż u nas
Awatar użytkownika
cichy70
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

słabo z tym jest, stryd tylko wrzuca temat u pisze ze już niedługo wszystko będzie po czym temat na lata jest omijany.
teraz skupiają się na trzepaniu kasy z abonamentu w appce.
nic nie wprowadzają nowego poza coraz bardziej nieudanym produktem.
Awatar użytkownika
Viki_83
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Podcast ciekawy, ja akurat lubię takie inne podejście do tematu. Na tyle interesujące że nawet przeczytałam artykuł o ładnym bieganiu i cały wątek na ten temat na forum ;-)
Nawet bym sobie spróbowała tak z gumą pobiegać, co prawda jestem tylko amatorem i leśnym tuptaczem więc nie wiem czy coś to da, ale z drugiej strony gorzej niż jest teraz to już chyba być nie może ;-) Równia pochyła i ciągły regres, chyba nie te książki co trzeba czytałam :-( Magia metody pose u mnie nie zadziałała i w sumie nie wiem jak biegać żeby było dobrze.
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Bardzo wielu ludzi dało się oczarować ideologią pose. Pose ma niewątpliwą zaletę. Daje proste rozwiązania i odpowiedzi, które z marketingowego punktu widzenia są genialne. Nie należy lekceważyć ludzi promujących tę ideologię lecz należy czynnie ją zwalczać pokazując jej wyjątkową szkodliwość dla całej dyscypliny.
Awatar użytkownika
Viki_83
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

To jest metoda popularna wśród wielu amatorów których znam i polecana szczególnie jako sposób na ból i kontuzje. Jak kilku znajomych mówi, że przestało boleć, poprawili technikę i teraz biegają dobrze, bo ze śródstopia a nie z pięty to człowiek chętniej próbuje bo przecież sprawdzone i działa. Gorzej jak wcale tak nie działa i zaczynają się problemy z kontuzjami. Można się dowiedzieć, że organizm tak się przyzwyczaił do złego biegania że teraz potrzebuje dużo czasu żeby się przestawić, odpowiednie obszary muszą się wzmocnić i nauczyć pracować dlatego boli. A jak poprawy brak to napewno człowiek robi coś źle, bo niemożliwe że coś co jednym pomaga innym może szkodzić.
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Na tym polega przemiana idei w ideologię, że nie dopuszcza krytyki. Pose działa, pose jest nauką, wszyscy biegają pose, bo to fizyka, itp. sformułowania. Mają one na celu onieśmielenie każdego kto myśli samodzielnie. W ideologii nie ma miejsce na wątpliwości. Jak czegoś nie wiesz to doczytaj w książce, jak nie wychodzi to znaczy, że źle robisz. Nie ma pola do dyskusji.
Awatar użytkownika
pawo
Wodzirej

Nieprzeczytany post

Mazurek czy babka?
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Zdecydowanie czapati.